Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletin yasak olduğu yerler

@Ahmet Akayy

Kesin Bir yasak var aşağıdaki gibi;
Karayolları Trafik Kanununun
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Hız Kuralları
Hız sınırları
MADDE 100 – (Değişik:RG-1/9/2010-27689) bakarsanız otoyolları motorlu ve motorsuz bisikletin girmesinin yasak olduğunu görürsünüz.

Scudo
@önder ismailoğlu

Tam içimden gecenleri yazmışsınız. Konuyu başından beri okuyorum herkez yasak olup olmadığından kurallardan bahsetmiş. E-5, çevreyolu, tem ve benzeri yollara bisikletle çıkanlara bende dli gözüyle bakıyorum. Bu yollarda maddi ceza yeme ihtimali ölümden daha düşük. Son sürat makas atan bir ayı servis şeridi demez girer sizde oradaysanız geriye parçalarınız kalır.

@önder ismailoğlu
Bunu hatırlattığınız iyi oldu. Gerçi kimse ecza çantası taşımadığı gibi şu üçgen reflektörlerden de taşımaz herhalde ama en iyisi belki de bariyerlerin arkasına geçmek.

Rahmi de çok haklı, EDS falan fark etmez bu öküzlere...:)

Gerçi risk her zaman var arkadaşlar. Henüz yola çıktığımız ilk andan itibaren başlıyor. Lastik patlağını tamir etmek için bariyerler arkasına geçsek bile risk az sayılmaz. O an bir kazaya çok yakından tanıklık edip hayata göz yummanız bile olası! Aşağıdaki fotoğraf her şeyi anlatıyor:

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/05/04/bariyere-saplandi-1322607.Jpeg

otoyollara bisikletle giriş yasak . bu kesin. ancak otoyol olmayan ( devlet karayolu deniyor sanırım ) yollarda nasıl gideceksiniz; burası önemli. söz gelimi, hatay -g.antep arasında kırıkhan/ nurdağı yolunu bisikletle aşmak imkansız gibi. gidiş dönüş toplam iki şerit sadece...

yine ulukışla pozantı arası da çok güzel manzaralı ama çok tehlikeli bir yol.

git gidebilirsen... ancak yine de şu kilolarımı verebilirsem ; ölmeden önce yapacağım işlerden biri de ankara - hatay arasını biskletle gitmek. iki yada üç gün sürecek şu durumda.:)

otoyola girişte bisiklete yasak tabelası koymamaları bence de çelişki.
herkes yasak sınırını ezberden bilmek yada karşılaştığı yolların cinsini numarasını bilmek zorunda değil.
biraz araştırdım ve şu harita belki işimize yarar. anladığım kadarıyla mavi olan yollar bize yasak.
bende sürekli yasak yolu kullanıyormuşum. iki gündür sivil görünümlü resmi araç siren çalarak beni azarlıyordu. meğer adam haklıymış :)

(link)

@Rehavet

Aslında bisiklet tabelası koymamaları çelişki falan değil. Belirttiğiniz gibi tabelaları (ya da yolları) da ezbere bilmek zorunda değiliz.
AB'ye uyum süreci kapsamında elden geçirilen şeylerden bir tanesi de trafik tabelaları/işaretleri olmuş durumda. Buna göre artık hiçbir trafik levhasının üzerinde "yasak" anlamına gelen çizgi-çarpı ya da bu tür bir şey bulunmuyor (Sanırım bunun tek istisnası park etmek ve duraklamak yasaktır tabelaları ama emin değilim bundan). Bunun yerine uygulanan prosedüre göre; üçgen içindekiler serbest, kırmızı çerçeveli yuvarlak içindekiler yasak anlamına geliyor.

Kısacası, bir yolun girişinde bisiklet ile ilgili bir tabela yoksa veyahut bu tabela üçgen şeklindeyse o yol bize serbest anlamına gelirken, daire şeklindeki bir tabelada bisiklet resmi varsa (üzerinde çizgi/çarpı olmasa bile) bize yasaklanmış demek oluyor.

http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Trafik/Isaretler/TanzimIsaretleriYeni.gif

Arkadaşlar şuna son noktayı koyalım.

İlgili link şöyle;
(link)

http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx

Edirne-Havsa her zaman otobandan gidiyorum. Hiç sorun olmadı.

Yasaktan ziyade bencede oncelikli olan can guvenligi,e5 te arac kullanirken diger araclarin yaptikllarini gorunce bir kez daha dusunuyor insan.e5 e cikmak cesaret isi gercekten.

Merhaba,

Konu 2013te kalmış ama yeni başlık açmak istemedim. Benim bir sorum var;

2918 Sayılı kanunun 66. maddesinde şu söylenir;Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez. Şimdi bostancı pendik sahil yolunu düşünelim. Bu yolda bilindiği üzere kaldırım üzerinde , devamlı iniş çıkışlarla bölünen ya da ortasına yer yer çöp konmuş sözde bisiklet yolu var. Kanunda geçen bisiklet yolu bu yol mu? Yani ben kanunen bu yolda mı bisiklet sürmek zorundayım.

Şu yüzden soruyorum; ne zaman bir araba ya da otobüs arkama yapışıp korna çalmaya başlasa umursamıyor, yanımdan geçerken de bir şey söylerse de ben de konuşmaya başlıyorum ve işin sonundaki senaryo hep şu; özel araç ise şoför arabadan iner, otobüsse muhabbet ön kapıdan, hareket halinde yapılır. Çeşitli inatlaşmalar ve gerekirse hakaret boyutuna gelen konuşmalardan sonra " o zaman ara polisi bekliyorum " derim.. orada konu kapanır. (Daha hiç fiziksel temas olmadı :)

Neyse ben kendimden bu kadar eminken bu maddeyi görünce fikir alayım dedim. Bana saçma geliyor o kaldırım üzerindeki saçma turuncu şeridin "bisiklet yolu" diye anılması.

Evet. O bol inişli çıkışlı, kesintilere uğrayan yol, mevzuatta tanımlanan bisiklet yolu ve oradan sürme zorunluluğundayız.

Aksi halde, geçen sene Dragos'ta Zihni Şahin'in (bu ismi internette aratabilirsiniz) başına geldiği gibi o bisiklet yolu yerine asfaltta gidecek olursanız bir trafik kazası halinde 8/8 kusur ile suçlu siz oluyorsunuz ve size çarpan araç sürücüsü elini kolunu sallayarak olaydan kurtuluyor. Ölen de öldüğü ile kalıyor.

Ben Fatih'ten Başakşehire Gidicem İnşallah Yarın Sabah. Ama Oyolu Kullanıyor Muyum Kullanmıyor Muyum Bir Fikrim Yok. Vatan Caddesinden Başlayıp Kanal D - Medipol Üniversitesi Önünden Devam Etmeyi Düşünüyorum Yol Üzerinde Ki Yol OToban Mıdır ?

@PaPerOX
Değil karayolu orası,haberdar edin beni yapınca yolu bende tamtersini düşünüyorum.Burdan oraya

Özellikle e5.. Yasak olmasa bile oraya girmek normal insan işi değil.

Sandığınız kadar abartmayın şu e5 i defalarca kullandığım yol e5 gibi akan yolda bisiklet sürmek bana göre sahil yolundan kat be kat daha rahat sahil yolunda önüne atlayanmı dersin mangal yakanmı dersin cam kıranımı dersin binbir türlü pisliği var hiç değilse bunlar karayollarında yok ve antrenman için tempomu düşürmeden sürüyorum.

E5 otoban değildir fakat e5'te sürdüğü için ceza yiyen, sonra burası otoban değil diye dava açıp onu da kaybeden bir bisikletli vardı, gerekmedikçe çıkmamak lazım.

@delann hergün kullanıyorum e-5 i sıkıntı yaşamadım allaha şükür :D

@ajajya sabah 9.45'de medipol üniversitesi önünde arkadaşımla buluşup bağcılar yüzyıl mhallesi Barbaros caddesinden tekstilkentin oraya yeni 3 şeritli yol yapılmış adını bilmiyorum. İstoç üzerinden direkt sular vadisine geçicez inşallah. Hem o e-80'den daha güvenli şöförler tam bilmiyor boş olur hemde daha kısa ama sabah 9.45'de dediğim gibi medipol mega'nın bahçesinden yola çıkıcaz :)

@PaPerOX
Bizim yollar ters hocam :) Ben sular vadisinden yola çıkıp çapada bitirmeyi düşünüyorum.

@ajajya umarım eğlenceli olur. Ama tavsiyem eğer çapa - şehreminide işiniz yoksa hiç millet caddesi ile uğraşmayın e-5'in devamı olan vatandan dümdüz gidin aksaraya kadar oradan eminönüne üst geçitten devam edin bir balık etmek - turşu sonra aynı yoldan geri dönün gerçekten çok zevkli oluyor (gülhaneye gitmenizide tavsiye ederim :) ). Bir bisikletli görürsem e-80'de size burada nyazarım :D

Geri