Scudo Sports

Bisikletle Dunya Turu Rekoru Denemesi

bu arkadaş turunu tamamlamış. hedefi 210 günken 196 gün 17 saatte ulaşmış hedefine. helal olsun.

Scudo
6 ayda dünya turu. Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu gösteren en büyük kanıt bence.

@Bülent Bayer

Vay be dememek elde değil.
Aynen,
"helal olsun"
diyecek başka şey yok.

(link)'un bu rekor denemesi aynı zamanda BBC tarafından kayda allınarak 4 bölümlük bir belgesel olarak yayınlandı. İzlemeyenler mutlaka bir şekilde bulup izlesinler : "The man Who Cycled the World".. Birkaç google araması ile rapidshare veya torrent bağlantılarını bulabilirsiniz..

Mark'ın turları hakkında yeni bir haber(bir yıl gecikmeli de olsa) ise geçtiğimiz yıl yeni bir hedef belirleyerek Amerika kıtasını, meşhur And sıra dagları ve uzantıları boyunca Alaska'dan başlayarak Güneş Amerika'nın ucuna kadar bisikletle geçmesi. Projesinde ayrıca parkurun kuzeydeki başlangıcında, Alaska Denali bölgesindeki Mount Mckinley(6194 m ) ve bitişindeki Asya dışındaki en yüksek dağ olan Arjantin'deki Aconcagua (6 962 m) dağlarına tırmandı.. İşin güzel tarafı bu 23 000 km'lik muhteşem tur BBC tarafından üç bölümlük belgesel olarak bu ay yayınlanmaya başladı. Belgeselin ismi "The Man Who Cycled the Americas".. Turun günlüklerine ve arka plan videolarına göz atmak için aşağıdaki blogu da ziyaret edebilirsiniz:
(link)

Bizden de böyle Mark'lar çıksın artık...

Ceyhun cebinde .... gibi para olup da bisiklete binmeyen ve binmeyecek, çünkü jipinden inmeyecek bir sürü adam var bu dünyada. Bu adamın parasını nasıl değerlendirdiğine bakacak olursak hayran kalmamak elde değil.

İlk mesajda verilen linkteki ( (link) )
resim galerisine bakarken içimi garip bir duygu kapladı, coşku, hüzün karışımı. Hatta ağladım... Nedenini açıklamak güç...

Dünyamızın renkliliği ve çeşitliliği, insanların hayatlarını idame ettirmek için çektikleri, bu adamın cesareti ve metaneti...

@muhammed aydın

Sele cidden guzel, baska bir modelini ben de kullaniyorum ve inanilmaz memnunum, simdiye kadar kullandigim en guzel sele, avrupa turuna da ciktim, hic bir sorun yasamadim. Sevgiyle tavsiye olunur, siddete hayir :p

Mark Beaumont'un Amerika kıtası turu harika. Ancak Panama'nın güneyini ve Kolombiya'yı es geçmiş. Hadi Darien denen Panama'nın güneyinden geçmemesini anladım. Çünkü Darien'i İskoçya 1698'-1700 arasında "Yeni Kaledonya" olarak sömürgeleştirmeye kalkmış ama oranın sıcak ve nemli havası ve İspanya'nın baskısı nedeniyle proje başarısız olmuş ve 1707'de İskoçya İngiltere'ye katılmak zorunda kalmıştı. Oradaki iklim nedeniyle halen Pan Amerika Otoyolu'nda Panama-Kolombiya arasındaki 160 km'lik Darien boşluğu vardır. Ancak Kolombiya'dan geçmemesini anlamış değilim. Merak edenler için İskoçya'nın başarısız Darien'i sömürgeleştirme projesi:

(link)

Amerika kitasi turunun bolumlerinin ciktigini bilmiyordum, iyi oldu bu, aksama bakayim :)

Torrent kullanıcıları .. (link) ..bu vermiş olduğum linkten üç bölüm halindeki belgeseli indirebilirler. İngilizce yada türkçe altyazısını nette bulamadım. Bu sitenin belgesel için baglı oldugu torrentdays.com sitesi benim çok guvendıgım download sitesidir.. Rahatca ındırebılırsınız. Ben su anda indirmeye basladım ve sanırım 3 bölümde bir bucuk saat içinde bitmiş olacak.

Merak edip indirip izleyecek olanlara iyi seyirler.

paylaşım için teşekkürler.bisiklette koga miyata.hastası olduğum tek marka.türkiyede bulunsa kıyacam paraya alacağım harbiden.

discoveryChannel'da görmüştüm bu arkadaşı. Bisikletle Amerika Turu diye bi programı vardı, Alaskadan Orta Amerikaya, tekbaşına gitmesi ile meşhur sanırım.

Arkadaşın kendisini Bisikletle Amerika Turu programında (DiscoveryChannel) izlemiştim. Tek başına Alaska'dan Güney Amerika'ya uzanan 2 bölümlük bi belgeseli vardı. Çok cesur biri.

Geri