Scudo Sports

Bisikletliye pala ile saldıran sürücü kendi palasıyla öldürüldü

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.864
Bisiklet
Cervélo
Biz forumca Çin'e gitmeyi (bkz. Pazar günü topluca Çin'e gidiyoruz konusu) düşünürken, batı Şangay'da üzücü bir olay yaşanmış :eek:

safe_image.png

41 yaşındaki elektrikçi Yu Haiming kırmızı ışıkta, bisiklet yolunda elektrikli bisikletiyle sağda bekliyordu. Ardından gelen BMW marka araç sağa yanaşmaya çalışarak, kırmızı ışığı bisiklet yolunda bekleme girişiminde bulundu ve Yu Haiming kendisine yol vermeyince tartışma çıktı.

Araçtan inen üç kişi ile tartışmaya girdi ve bir süre sonra tartışma yumruklaşmaya döndü. Kayıtlara alkollü olarak geçilen BMW sürücüsü Liu Hailong yaklaşık 30 saniyelik bir yumruklaşmanın ardından aracına yönelip palasını aldı ve bisikletliye savurmaya başladı. Birkaç hamleden sonra palasını yere düşürdü ve palayı yerden bisikletli Yu Haiming aldı. BMW sürücüsünü 5 yerinden bıçaklayıp öldürdü...

Kavganın tamamı kayıtlara geçti :(

41 yaşındaki bisikletlinin herhangi bir ceza almadığı açıklandı :islik:

kunshan-incident-1536254974.jpg

Olay, Çin'in sosyal medyasında fazlasıyla gündeme gelmiş (Olay 27 Ağustos'ta yaşanmış) kimileri bisikletçiyi, kimileri sürücüyü haklı bulmuş. Palayı ele geçirdikten sonra öldürmemesi gerektiğini söyleyenler de var, iyi yapmış diyenler de var.

"Savunma (nefsi müdafaa) yapmak tabiki legal, fakat bunun belli limitleri vardır. Silahını kaybetmiş, merhamet dileyen veya kaçan birine saldırılmaması gerekir ve polisi arayıp, sadece kendi güvenliğini sağlaması gerekir" demiş Zhang Di isimli bir avukat da o_O

Hatta Çinli bazı vatandaşlar bisikletliye destek olmak amacıyla ve herhangi bir ceza almaması gerektiğiyle ilgili destek kampanyası başlatmışlar. Ve sonunda, bisikletlinin soruşturması kapanmış ve nefsi müdafaa yaptığı için suçlu bulunmadığı açıklanmış.

Link:
(link)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olayın tartışılabilecek çok fazla yönü var, özellikle lüks araç sürücülerinin kendilerini bisikletten bu kadar üstün görmelerini zaten pek çoğumuz tecrübe ettik. Paralarına ve mallarına aşırı güvendiklerini zaten her örnekte görüyoruz. Fakat bu örnekteki lüks araç sahibinin, kendi palasıyla öldürülmesi çok farklı ve ender görülen bir durum olmuş. Ne diyelim, ben çok da üzülmedim açıkçası, bunu saklamaya gerek duymuyorum :krnz: Palayı karşısındaki savunmasız kişiye öldüresiye sallayan birisi, o palanın yere düşme ve karşısındakinin eline geçme ihtimalini çoktan göze almış olmalıdır diye düşünüyorum. Biraz önce ölüm tehlikesi ile yüz yüze gelen bisikletli ise bu kez palaya kendi sahip olmuş ve az önce kendisini öldürmek isteyen kişiyi kendi silahıyla öldürmüş.

Olay çok üzücü, bırakın birinin ölmesini (her ne kadar görgüsüz ve vahşi biri olsa da) tartışma dahi çıkmaması en büyük temennimiz. Zaten bizler de tıpkı videodaki bisikletli gibi olayı alttan alıyor, saldırıya uğrayan taraf oluyoruz çoğu zaman. Umarım bu gibi olaylar yaşanmaz, taraflar birbirlerine karşı bu kadar kin ve nefret dolmadan sorunlar çözülür ve hiç kimse 1-2 saniyelik kırmızı ışık beklemesi için ölmez, yaralanmaz :(

Scudo
Olayı üzücü buluyorum. Kimse ölmesin ancak, hem de iyi yapmış demeden de edemiyorum. Sonuç olarak saygı elden bırakılmayıp da hiç yaşanmasaymış.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
iyi yapmış desem linç yermıyım acaba aklıma ters yönden gelen otobüs geldi

Bmw den inen adam palayla vuruyor ilk başta değil mi?

Aydında da malesef kaza olmuş. Allah rahmet eylesin. Tehlikeli malesef sokaklar.
(link)

Şöyle bir durumda var,palaya kadar kesinlikle araçtakiler suçlu.Sen hem bisiklet yoluna geçip adamı taciz et sonra gel sayına güvenerek tartakla birde pala çek.Bu nasıl bir adilik,cesaretsiliktir arkadaş!Diğer adamın yere düşen palayı alıp vurması olayına ise bence ilk bir iki vuruş göz ardı edilebilir.sonuçta o palayı sende yiyebilirdin,bir uvzunu kaybedebilirdin.Böyle bir tehlike atlatmışsın ve karşıdaki adam palayı düşürünce abi abi çekiyor.Yok öyle öldürmesen bile kolunda bacaklarında derin izler açmak müstehak.Ama sonlara doğru bildiğin odun gibi savuruyordu,o kısım biraz riskli.adamın kafasını karpuz gibi ikiye ayıracaktı neredeyse.

bisiklet sürücüsü kendi halindeyken dallamanın biri geliyor bulaşıyor..
pala yere düştükten sonra olayın kırılma anı yaşanıyor..
bisikletli palayı kaptıktan sonra adamı etkisiz hale getirip orada bıraksa olurmuş
ama sonradan yaralı adamın direksiyona geçip arabasını bisikletlinin üzerine sürme ihtimali de var yani..

(link)

o değil de, bicycling.com sitesinde farklı bi videoya daha denk geldim..
londra'da araç sürücüsü bisikletlilere bulaşıyor, aracıyla bisiklet yoluna giriyor bağırışlar oluyor..
derken bi anda polis geliyor sürücü hemen kaçıyor..
adamların ne güzel etkin bir polis teşkilatı var yahu.. bir olay olduğu anda hemen damlıyorlar..

Öfke anında adam kendini kaybetmiş. Keşke palanin tersiyle dòvseydi

Öfke ile kalkan zararla oturur. Ava giden avlanır. Daha vardır bizde atasözü.

Akşam üzeri kızlarımla bisikletlerimizle parktan çıkıp karşı kaldırıma geçmek için yaya yolunda bekliyoruz 5/6 araç oralı olmadı geçip gitti onların arkasından beş kasa yeni bir BMW hızla geliyor biz de bir adım attık yola belki yaya geçidindeki yayalara yol verir diye ; şöyle bir detay da var yaya geçidi çizgileri büyük bir tümseğin üzerinde neyse ben yavaş yavaş diye el işareti yaptım araç geçti tümseği biz de o geçtikten sonra karşıya geçerken ağır abi söylenerek durdu arabadan indi niye el kol yapıyorsun diyor hey Allahım.. çocuklar var yanımda işine git dedim ağır abinin yanında biri daha var bana ağır abinin arkasından tamam uzatma gibi bişeyler yapıyor , kızlarım da balkonda oturan annelerine koşup anne babam kavga ediyor dediğini duydum uzatmadım mevzuyu.. konu için konuşursak ben olsam öldürmezdim ama ayakkabının tersiyle ağzına ağzına vururdum ki belki akıllanır

Pala Remzi derler onun namına vay vay

Bu olaydaki tek üzücü nokta oldukça masum olduğu kayıt altına alınmış olan bisikletli şahsın yaralanmış ve katil olmak zorunda bırakılmış olması. Umarım vicdan azabı çekmeden hayatına kaldığı yerden devam eder.

Kanım dondu resmen
Ülkemizde olsa tüm tahrik indirimlerini alır ama nefsi müdafaadan yararlanması imkansızdır ağır torpili yok ise.
Geçtiğimiz yıllarda bi emn müdürü vardı istanbulda. Trafikte tartıştığı şahıs yedirememiş gururuna takip etmiş kuru sıkıyla lojmana kadar ve karşısına hesap sormak için dikilmiş. Emn müdürüde vurmuştu adamı ve adam ölmüştü. Sanırım emn müd olması avantajıyla nefsi müdafaadan yararlandı ve berat almıştı. Feto ile irtibatı belirlenince üst mahkeme kaldırıyor nefsi müdaafayı. Silah doğrultulmadığı için nefsi müdaafa oluşmadı deyip ceza veriyor.
Buradaki bisikletçinin durumu nefsi müdaafa değil ama kendimden biliyorum biri sizin canınıza kast ettiğinde kısa bi sürelik sizde de o adamı öldürme dürtüsü oluşuyor anlık olarak muhakeme yeteneğinizi kaybediyorsunuz burda da böyle olmuş sanırım. Hukuçu arkadaşlar varsa merak ediyorum yorumlarını.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
gram üzülmedim.
adam bisikletliyi öldürecekti bu net.
bisikletli palayi ele geçirince öne gecti. peki bisikletli onu oldurmeden adam aracina ulasip silahini alsaydi sizce bisikletliye ne yapardi? kesinlikle öldürürdu bisikletliyi.

bisikletli olumle burun buruna geldikten sonra, artik yapacagi her saldiri, savunmasinin bir parcasi sayilmalidir.

bu karari veren hakim ne guzel hakimdir, bu yasayı koyan meclis ne güzel meclistir.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve FuBu
Geri