Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette tayt kullanımı

Bir öneri olarak; Pedli şortlar gerçekten çok iyi bu durumlar için, benim bildiğim Ortaköy Trek mağazasında vardı bir kaç çeşit, aranırsa bulunur kolayca.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Emin
Scudo
@derşan sezer

Hocam bahsettiginiz urunleri alabilecegim bir yer biliyor musunuz? Ben Ankarada bulamadim, Istanbulda varsa magaza ismi vs soyler misiniz?[

decathlonda var pedli şortlar. fiyatları da çok yüksek değil. Birde boxer kadar uzun pedli taytlar var. şort içine giymelik birebir. tavsiye ederim..

Hiç zamanı değil belki ama kış için öneriniz ne
soğuk havalarda kasıklarım ağrıyor bazen , giyim için ne önerirsiniz tabi rahatta birşey olmalı derse giriyorum çünkü oturunca rahtasız etmemeli
Selamlar

..vaktiyle Ortaköy'den Yıldız'a çıkıyorduk iki bisiklet, yanımdan Tofaş Şahin bir arabada içki içen 4 sıpa geçti. Öndeki arkadaşın yanından geçerken bişey söylediler ve arkadaşım pedal basmayı bıraktı aniden.. Yanına gittiğimde suratı düşmüş vaziyette bisikletine bakıyordu..Ne dediler? diye sordum "üff tampona bak" demişler.. :D

Ben 62 yaşında daha hala bisiklete binen bir insanım tecrübelerime dayanarak söylüyorum eğer ayıp diye taytın üstüne bir şeyler giyerseniz ki bu sizin kişisel tercihiniz ilerde kasık bölgenizde belkide hiç kurtulamayacağınız bir mantar enfeksiyonu ile beraber yaşamaya başlarsınız bana kalırsa tayt giymeden veya üstüne birşeyler giyerek bu sporu yapmayın başka sporlar deneyin derim.herkese selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Decathlon

DECATHLON Forum İstanbul
Kocatepe Mahallesi, G Blok No:1
34030 Bayrampaşa-İstanbul
Tel : 0212 640 05 12
---------------------------
Decathlon Ankara

KENTPARK ALIŞVERİŞ MERKEZİ

DECATHLON Kentpark
Kentpark Avm, Eskişehir Yolu 7.km No:164,
Çankaya-Ankara
Tel : 0312 219 94 92
Fiyat performans olarak en uygun ürünler mevcut.

ya benim aklıma takılan cidid bi soru var...
yani bence ciddi... bi el atıverin lütfen...

belli bi kilometreye kadar... 20 falan mesela... pedli tayta gerek yok....
belli bi kilometreden sonra 40-50 falan... pedli taytın da öyle ahım şahım bi etkisi yok...

şimdi biz pedli taytı arada kalan o 20-30 km de (yaklaşık 1 saat) rahat etmek için mi kullanıyoruz??

@Candan Cığız

öyle kilometre hesabı yok. pedli tayt (fason değil orjinal ürün. ped diye 2 milimlik sünger koyanları saymıyorum) sağlık için elzemdir, konfordur. ister 20 km bin istersen 200 km ama kısa mesafe için giy çıkar değmez diye giymeye bilirsin. mesela ben iş yerime (9 km 9 iç çamaşırımın üstünde kaprimin altında giyiyorum sele ince olduğu için. ama antreman ve uzun yolda kimse beni taytsız gönderemez.bir defa giyseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız havalandırma ve konfor olaylarını üstüne kapri giyincede aradaki farkı anlıyacaksınız sonra zaten taytsız binmemeye başlayacaksınız.

giyin çıkın mp3 unuzu açıp onların konuşması havaya karışırken siz pedal ve pedli taytın keyfini çıkarın..veya tayt üstüne ter tutmayacak bir şorttan başkası derdinize derman olamaz sankii..

@sonEr´´

ben de birazdan ilk defa tayt deneyecegim. ustune bol ferah, adidas'in falan clima vs adindaki nefes alan sortlari bir nebze rahatlatacaktir diye dusunuyorum.

Ben diz üstü tayt ve üstüne de şort giyiyorum . Yine de laf yiyorum bi ton ...

ben 43 yaşındayım; bu yaşta bu aletin üzerine çıkınca çoğunluk için zaten "uyumsuz" biri oluyorum. artık sonrasında tayt giymişim şort giymişim önemi kalmıyor, önemli olan bu yola çıkmak mı çıkmamak mı :)

@Candan Cığız

@ferhat köse

taytı pek çok spor dalında tek geçerim. hele de özel kumaştan yapılan ter atan vs vs taytlar tadından yenmez.

tayt üstüne de şort mort kapri, neyse artık, GİYMEYİN arkadaşlar... laf atıyolarmış, alay ediyolarmış, kötü duruyomuş falan, boş verin... konfordan ödün vermeye değmez hiçbiri... (o taytlar, gözlükler, kasklarla ve kaslarla kesinlikle çok karizmatik görünüyosunuz, çekemediklerinden, kıskandıklarından yapıyolar bence... )

neyse ben konuyu dağıtmıyım...

dolayısıyla, bisiklete de taytla binmeyi tercih ediyorum... ter konusunu atlarsak, 1) uzun giymek gerektiğinde paçası pedala sıkışmıyo 2) kaygan yapısı nedeniyle sinekler böcekler üstünde tutunamıyo-eymir'de (ankara) bisklete bineneler bilirler :D

yalnız hiç pedli taytla binmedim...

bi tane aldım, evde denedim ve hiç rahat gelmedi... çıkardım koydum kenara... onun yerine selemin üstüne jelli melli bi lkılıf aldım taktım.... mıştım... son zamanlarda onu da çıkardım... zaten zaman kısıtım nedeniyle uzun binişler yapamıyorum...

bunları neden anlattım, şundan:

yukarıda söylediğim "uzun yolda tayt" fikri benim diil, forumun bi yerlerinde okuduğum cümlelerden çıkardığım sonuç... gülen yüzlerle, "uzun yolda zaten hiçbi şey kar etmiyo" gibi cümleler okuduğum için yazdığım bişey... 40-50 bana uzun geldiği için öyle yazdım...

kısayı kendim test ettim zaten... ortalama 15-20 km'lerde tayt gerekmiyo...

e arada 20 km kalınca da, ilk mesajımda yazdığım sonuca ulaştım...

şimdi yine soruyorum... sadece 1 saatlik konfor için mi giyiyoruz pedli taytı??

ya da pedli taytın bile işe yaramadığı km, kaçıncı km oluyo???

(oooofff... çok uzun yazdııım... okuyanlara teşekkürler vallahi )

şahsen ben daha rahat pedal çevirmeye başladığımı düşünüyorum her ne kadar 1saat için tayt giymiş olsamda. performansımı bi nebze artırdı sanki. tayt kullanmadığımda daha çabuk rahatsızlık hissetmeye başlıyorum ve daha çok ayağa kalkma, rahatlama ihtiyacı hissediyorum, bu da hızı, kadansı vs etkiliyor... ha ortalama 15km hızla gidiyorsanız tayt giymeyin hiç zaten gerek yok bence.

Bisikleti ilk aldığımda (yol bisikleti) günde ortalama 20 km yapıyordum(kot pantolon ile) rahatsızlık vermiyordu ama performans kaybı oluyordu tabiki de. Sonralarda günde 50-60 km arası yol yapmaya başladım taytın gerekli olduğunu anladım.Ama 80 km'den sonra taytında pek yararı olacağını sanmıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
80 km yol yaptıktan sonra bi zahmet 5-10dk mola verin. selenin üzerinden kalkmazsanız herhalde artık faydası kalmaz :D

Mehmet Emin kardeşim sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü Allah'ü Tealanın örtünme konusundaki emirleri açık ve nettir.

Şu an 41 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıldır pedal çeviriyorum. Benim çarşıda pazarda giydiğim kıyafetleri sana yazayım :D. Kaliteli eşofman altı ve yine kaliteli tişört ve spor ayakkabı. Bazı zaman özellikle yaz aylarında bermuda şort...:)

Beni uzaktan tanıyanların büyük bölümü beni "Beden eğitimi öğretmeni sanır"...:D
Çünkü neredeyse özel vakitlerimin çoğunu spor giyisileri içinde geçiririm. Hatta cuma namazlarında cemaatin içinde eşofman ile namaz kılan bir kaç kişiyiz. Çünkü kendimi en rahat hissettiğim ve ibadetimi en rahat yaptığım kıyafetler....

Her kesimden çok sayıda sevenimiz var çok şükür ve bu kıyafet, sonra bisiklet konusunda çok sorular alıyorum ama sıkılmadan ve kızmadan cevaplıyorum. Daha bir kaç saat önce bir oto lastikçi arkadaş bana; "Abicim, senin traktörün var araban var ama sen neden bu kadar bisiklete düşkünsün? Bisiklet seni çok yoruyordur neden bisiklete biniyorsun?" diye sordu.

Ben ise bisikletin insanı yorup perişan etmediğini aksine gençleştirip daha sağlıklı yaptığını onun anlayacağı bir şekilde tatlı dille anlattım.

Kendini en iyi şekilde hissettiğin spor kıyafetlerini giy. Allah'a emanet ol.

Geri