@Candan Cığız
@ferhat köse
taytı pek çok spor dalında tek geçerim. hele de özel kumaştan yapılan ter atan vs vs taytlar tadından yenmez.
tayt üstüne de şort mort kapri, neyse artık, GİYMEYİN arkadaşlar... laf atıyolarmış, alay ediyolarmış, kötü duruyomuş falan, boş verin... konfordan ödün vermeye değmez hiçbiri... (o taytlar, gözlükler, kasklarla ve kaslarla kesinlikle çok karizmatik görünüyosunuz, çekemediklerinden, kıskandıklarından yapıyolar bence... )
neyse ben konuyu dağıtmıyım...
dolayısıyla, bisiklete de taytla binmeyi tercih ediyorum... ter konusunu atlarsak, 1) uzun giymek gerektiğinde paçası pedala sıkışmıyo 2) kaygan yapısı nedeniyle sinekler böcekler üstünde tutunamıyo-eymir'de (ankara) bisklete bineneler bilirler
yalnız hiç pedli taytla binmedim...
bi tane aldım, evde denedim ve hiç rahat gelmedi... çıkardım koydum kenara... onun yerine selemin üstüne jelli melli bi lkılıf aldım taktım.... mıştım... son zamanlarda onu da çıkardım... zaten zaman kısıtım nedeniyle uzun binişler yapamıyorum...
bunları neden anlattım, şundan:
yukarıda söylediğim "uzun yolda tayt" fikri benim diil, forumun bi yerlerinde okuduğum cümlelerden çıkardığım sonuç... gülen yüzlerle, "uzun yolda zaten hiçbi şey kar etmiyo" gibi cümleler okuduğum için yazdığım bişey... 40-50 bana uzun geldiği için öyle yazdım...
kısayı kendim test ettim zaten... ortalama 15-20 km'lerde tayt gerekmiyo...
e arada 20 km kalınca da, ilk mesajımda yazdığım sonuca ulaştım...
şimdi yine soruyorum... sadece 1 saatlik konfor için mi giyiyoruz pedli taytı??
ya da pedli taytın bile işe yaramadığı km, kaçıncı km oluyo???
(oooofff... çok uzun yazdııım... okuyanlara teşekkürler vallahi )