Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette tayt kullanımı

@Candan Cığız

Daha önce yazmışım yine yazayım günlük 30 km mesai dışında fırsat bulduğum her zaman tura cıkarım. bu turlar kış aylarında 80-120 km yaz aylarında 150 km den az olmaz. aynı gün 200 km yolun üstünde yaptığımda oldukca fazladır.Bir saatlik konfor değil 200 km gittiğinizde molalar ile yaklaşık 10 saat sele üstünde kalıyorsunuz demektir ki buda hatırı sayılır bir süredir.pedli taytın işe yaramadığı süre yoktur sizin seleye alışık olmadığınız süre vardır.benimde ilk başlarda böyle uzun yol yapmaya başlamadan önce 30 km de ağrı hissettiğim yıllar olmuştur ama uzunca bir süredir kış ayları da dahil bisiklete binmeyi bırakmadığım için hiç sele ağrısı hissetmiyorum.Bu tayttan mı kaynaklanıyor benim sele bölgemin cok sertleşmesinden mi bilemem ama bende sele ağrısı hiçbir zaman olmuyor.Ayrıca tayt sadece sele ağrısı için değil daha önemli işlevi havalandırmadır ki bence konfor burada başlıyor.Daha önce yazdığım gibi mesai gidişlerinde tayt üstüne kapri giydiğim için sadece tayt ile üstüne giyilen malzeme arasındaki konfor farkını sürekli yaşıyorum.15-20 km ye tayt gerekmiyor demişsiniz ama bu 15-20 km yi nasıl aldığınıza bağlı gezi havasında giderseniz tabiki gerekmiyor ama 100 kadans ile ortalama hız 35-40 ile giderseniz tayt yine ön plana çıkar.kot pantolon veya eşofman ile 100 ve üzeri kadas bastığınızda ve bu kadansı 20 dakikadan fazla bastığınızda işler km ye bakmaz her halikarda rahatsız olursunuz.Kısacası süre ve kilometreden ziyade bisiklete nasıl bindiğinizle alakalı bir durumdur bu. ortalama hız 15 ortalama kadans 50 ile bisiklete biniyorsanız ne giyerseniz giyin zaten rahatsız olmayacaksınız.zaten tayt, spd ayakkabı ,spd pedal gibi ürünler gündelik kullanım ve gezi kullanımı için değil peformans binişleri için tasarlanmış ürünlerdir.

Scudo
@ferhat köse

ama siz benim yazdığımı hiç okumamış mısınız ne :bayrak: :freak_ani :confused:
ben de taytı tek geçiyorum... hatta giymeyin üstüne başka bi'Şey diyorum....

ama soru işaretlerim ped konusunda... siz de demişsiniz, "ağrı olmaması pedden mi alışmaktan mı bilmiyorum" diye... ben de bunu soruyorum ki... nedir bu pedin sihri?? kaç km'de başlar, kaç km'yle kaç km arasında sürer bu rahatlık... gerçek midir, illüzyon mudur??

@Candan Cığız

Ben yazıyorum da siz ısrarla aynı noktadasınız :) pedin bir sırrı olduğu yok şu km de başlar şurada biter de denilemez öyle bir saçmalık olamaz.Yazdığım gibi sürme tarzınıza bağlıdır yol durumuna bağlıdır hava sıcaklıgına bağlıdır bir sürü etken vardır.Nasıl bir cevap istiyorsunuz anlayamadım ki şimdi. şunumu dememiz gerekiyor "30 km ye kadar pede gerek yoktur 30 km den sonra ped faydalıdır 150 km den sonra pedinde faydası olmaz." bu şekilde kimse cümle kuramaz boşa beklemeyin böyle şeylerin standardı olmaz kişiye göre değişir.Bu arada sizin giydiğiniz pedsiz taytların ne için tasarlandıklarını bilemiyorum ama bisiklet için üretilen taytların hepsinde ped mevcuttur. pedsiz bisikletçi taytı görmedim daha.Koşu taytını da bisiklet için kullanıyorsanız pedsiz diye aynı özelliklerde değiller diye biliyorum.

@TALHA ATEŞ

Talha agabey cok tesekkur ederim daha bugun farkettim, malum ben konuyu actiktan sonra icindeki derdini paylasan ve farkli konular acan forum sevdalilari da olmus ya, bakmiyordum o yuzden :) Zaten bu tayt ve icine birseyler giyme olayini gecenlerde beynama git-gel yaklasik 120 kilometre yaptiktan sonra sormustum. Gunluk hayatta veya ben alistigim icin ortalama 50 kilometreye kadar ihtiyac olmuyor zaten tayta. Simdilerde diz alti nefes alabilen tayt uzerine kapri giyiyorum, care tukenmez :) Onemli olan kisinin onceligi, kaygilarina gore her durumda cozum bulabilir, yeter ki istesin.

@TALHA ATEŞ

Eyvallah abi benimde aklımdaki sorulara cevap olmuş tam ve konumda Ispartada olduğunuz gözüküyor bende Ispartadayım özel mesaj atamıyorum yeni üye olduğum için yeterli mesaj sayım yok ama en yakın zamanda görüşmek isterim Ispartada sürüş için tecrübeli insanları dinlemekte fayda olucaktır.

ya arkadaşlar kim nasıl sele üstünde rahat ediyorsa öyle gezsin anlamadım ki kimin ne dediği benim için hiiiiiiiiiiiiiçççç önemli değil valla:)yazın sıcak havada kısa tayt;)kışın uzun tayt sorun bitmiştir;)saygılar herkeze iyi forumlar;):):):)

@MeLiSBuRCu

Bu ulkede kadın olmak zaten laf yeme sebebi. Sizlerin işi daha zor...

@Mehmet Emin

Mehmet Bey, Kentparktaki decathlonda magazasında pedli taytlar var, bisiklet bölümünde:) fiyatta uygun

valla ben kaç yıldır bisiklet kullanıyorum hiç tayt giymedim bi bol paçalı giymemeye dikkat ederim o kadar zaten en fazla 30 km giderim bisiklete bindiğimde :D

Kanber, şimdi Decathlon reklamı çok yapmaktayız ama oradan satın aldığım için belirtmeliyim 3-5 TL'ye bileklikler var. Hem reflektörlü hem de hiç rahatsız edici değil. Bunlar çiftli satılıyor ve paçana geçiriyorsun. Şöyle paçadaki fazlalılığı katlayıp bileğinin arkasından geçirdin mi bol paça derdi tarihe karışmakta. Bir de reflektörlü kol bantları var onlar da geceleyin farkındalığınızı arttırıyor. Herkese tavsiye ederim, turlarda üzerimde görüp inceleyebilirisniz.

@ferhat köse
Ferhat, bu sözünden sonra bağımlılık yapan bir kıyafetmiş gibi algılamaya başladım. Aslında bu pad olayları bana ters. Yani o sözle taciz eden ve ters bakanlar kadar değil ama bana da açıkçası garip gelmekte. İlginçtir az önce bir sipariş verdim, deneyim diyorum...:)

Tamam, "maus pet", "ay pet", petrol ofisi (kel alaka!) biliyoruz...:D

Ama işte birine pad'li kıyafet giyiyorum demek bile bana garip geliyor ya. Eğer o biri sizler gibiyse sorun değil ama evinizdeki aileniz veya dışarıdaki iş arkadaşlarınız olsun... Yok abi, ters bu şeyler çok ters...:cool:

Sevgiler, saygılar...

Salih sen bana onların satıldığı bir yer söle konyada gidip alayım :) internetten deme alışveriş yapmam hiç :)

taytın üzerine bişeyler giyince aslında havasızlık yapıo tek giymek en sağlıklısı ama rahatsız oluyosanız bi capri falan uydurursunuz üzerine. bende kasık bölgesinde vucut hatlarının ortaya çıkmasından rahatsız oluyodum taytını çok rahat bi şekilde giyen bi abim dediki kumaş pantolon bile giysen onun orda olduğunu insanlar bilmiyomu ? Bu benim olaya bakış acımı deiğiştiridi :D illaki kendili bilmezler laf atacaktır umarasamayın zamanla sıradan karşılanacak beklemedeyiz :)

Salih merak etmek alışırsın :)

alışmadan önceki bakış açınla alıştıktan sonraki bakış açın çok değişiyor. tabii ben pedli tayt giyip maltepe sahilde bisiklet yolunda gezi yapmıyorum. kızımla ve eşimle gezeceğim zaman kask da kullanmıyorum. aslında bu biraz da yola çıkıp araçların hızla geçtiği yerlerde tempo tutturmanın bir şartı gibi geliyor bana. tayt giymeden önce 30-40 km gittiğimde rahatsızlık başlıyordu, tayttan sonra durum tamamen değişti.

@Salih Dinçer

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Geri