mert_kmrc16
Üye
- Tepki
- 1
- İsim
- Mert Kömürcü
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Özür, eski topikmiş farketmemişim..Yeni bisiklette göbekte o şekilde bir yalpa olmamalı...Çok mekanik bilgim yok..@HakanAydn Ses gelmiyor bende ya konu açamadığım için buraya yazdım, göbek sadece 8 çiziyor ama baya az şiddetli şekilde değil.
@hasan furkan Umarım yaparlar Bi gidip göstereyim, hiç aklıma gelmedi serviste Monte edileceği gelse gidip yaptırırdım.
Önemli değil.Yarın yetkili servise gidip baktırıcam, garanti dışı ise de mecbur yaptırıcam orada. Bundan sonra da daha dikkatli kullanmayı denicem bakalım umarım birdaha olmaz.Özür, eski topikmiş farketmemişim..Yeni bisiklette göbekte o şekilde bir yalpa olmamalı...Çok mekanik bilgim yok..
Üstadlarım çok severek bindiğim willier marostica bisikletimin pedalına yüklendiğim zamanlarda nadiren olarak sol ayağımın altında bir kıtırtı tarzı titreşim hissediyorum, bu titreşim o kadar belli belirsizki bisikleti götürdüğüm bisikletçi test ettiğinde sorun olmadığını söyledi. İlk başta pedal rulmanından geldiğini zannettim ancak farklı pedallarla deneyerek bu ihtimali eledik. Bisikletçi arkadaş bu şekilde binmemi ve ilerlerse göbeğin değişimi yapılabileceğini söyledi. Ayrıca zinciri ölçtü ve hafif uzamanın olduğunu söyledi (eve gidince internetten yeni zincir siparişi verdim).
Bisikletin üzerinde Fsa BSA Mega Exo BB4000 göbek ve fsa omega aynakol mevcut.
ben bu göbek ve aynakolu kendim sökebilirmiyim? İnternetten (muhtemelen yurt dışından) yeni göbek sipariş etmeyi düşünüyorum? Kendim takmaya kalksam sorun olurmu? (Tork aletim yok, buradaki (Diyarbakır) bisikletçilerde de olup olmadığını bilmiyorum ama sanki göz kararı yaparlar gibi geliyor.) Gösterdiğim usta ellerinde fsa nın bulunmayabileceğini onun yerine shimano'nun göbeğini takabilceklerini söyledi. Böylesi daha ekonomik olur gibi ama sizce uyumlu olurmu? Tavsiye edermisiniz? Birde orta göbek sökmek ve takmak için bana hangi aletler lazım?230458 dosyayı görüntüle230459 dosyayı görüntüle230460 dosyayı görüntüle230462 dosyayı görüntüle
Yardımcı olabilecek birisi var mı?üstadlarım merhaba, bugün farkettim ki zincir 3X9 olan vites sisteminin rublesinin tam ortasındaki dişlideyken bahsetmiş olduğum titreşimi pedalı çevirken ekseriyetle aynı yerden pedal geçerken ayağımın sol altında hissediyorum, bazen sağ ayağımın altında da hissediyorum sanki. Bisikletin km 3500 oldu, geçtiğimiz hafta zinciri ölçtürdüm çok hafif uzamış dediler, yeni bir zincir sipariş verdim. Rublede de problem meydana gelmiş ve ayağımın altında hissettiğim titreşim ondan olabilir mi? çünkü arka rublenin orta dişlileri benim ekseriyetle kullandığım dişlilerdi? sık kullanmaktan meydana gelen deformasyondan olabilir mi? rublenin bozulması pedal çevirirken ayak altında hissedilecek bir titreşimin sebebi olabilir mi? (götürdüğüm bisikletçi ruble ile ilgili bir sorunun pedaldan hissedilemeyeceğini söylemişti. Haklımı?)
Furkan çok zorlarsan atlama konusunda akordu bozarsın. Farkında olmadan arka attırıcıyı yahut kadro kulağını ya eğersin ya kırarsın. Çok zorlama derim. Teknik olarak anlıyorsan sorun değil. Diğer türlü bisikletçilerle kanka olursun.Arkadaşlar mtb bisikletimi yeni aldım kaldırımlardan atlıyorum falan ama sıkıntı olurmu? Birde bugün yanlışlıkla kaldirimdan biraz sert atladım,zincir sürtmeye başladı vitesle oynadıktan sonra düzeldi ama uzun vadede sıkıntı olurmu