Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

@HakanAydn Bisikleti yetkili serviste Monte ettirmedim yine de geçerli midir garantisi?

Scudo
@mert_kmrc16 Değildir. Yakinda olmadığı için mi bu yola gittiniz?

• Beğen
Tepkiler: ordi
Pedalımdan her yokuşta ya da sert basınca ses geliyordu, ayağımda da ufak bir titreşim oluyordu. Pedalın bağlantı noktasını anahtarla sıkıştırınca ses geçti.

• Beğen
Tepkiler: bonder76 ve ordi
@HakanAydn Bisikletin yetkili serviste Monte edilmeyince garantisinim bozulduğunu bilmiuordum. Bisikletler hakkında pek fazla bilgim yok neler yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum. Yetkili servis İzban ile 20 dk lık yol, yarın gitsem Bi sorsam kabul etme şansı var mıdır acaba?

@mert_kmrc16 Bende yakınlarda bisiklet aldım internetten anlık heyecan ile uçtu gitti aklımdan kendim montajladım parçaları. Bir kaç gün sonra aksesuar zımbırtı vs. için bisikletçiye gittim tevafuk Carraro yetkilisiymiş sonraki geldiğinde evrakları getir geri tarihli yazarım dedi sağolsun. Her bisikletçi yapar mı bilemiyorum.

@mert_kmrc16 Telefonla arayıp git bence..Ya da direk aldığın yer ya da fabrikayla irtibata geç. Durumu anlatırsan iyi firmaysa yardımcı olabilir..Servisi değil, üreteni sıkı tut, onlar seni yönlendirir..Çıt çıt sesinin bildik göbek sesi olmadığına emin misin?

• Beğen
Tepkiler: mert_kmrc16
@HakanAydn Ses gelmiyor bende ya konu açamadığım için buraya yazdım, göbek sadece 8 çiziyor ama baya az şiddetli şekilde değil.
@hasan furkan Umarım yaparlar Bi gidip göstereyim, hiç aklıma gelmedi serviste Monte edileceği gelse gidip yaptırırdım.

• Beğen
Tepkiler: hasan furkan
Çoook eskiden bisikletlerin ayna kolları kamalı tipti. Zamanla kama ezilir boşluk yapar böyle bir sese sebep olurdu ama hem aynı anda ve yük verildiğinde.

@HakanAydn Ses gelmiyor bende ya konu açamadığım için buraya yazdım, göbek sadece 8 çiziyor ama baya az şiddetli şekilde değil.
@hasan furkan Umarım yaparlar Bi gidip göstereyim, hiç aklıma gelmedi serviste Monte edileceği gelse gidip yaptırırdım.
Özür, eski topikmiş farketmemişim..Yeni bisiklette göbekte o şekilde bir yalpa olmamalı...Çok mekanik bilgim yok..

Özür, eski topikmiş farketmemişim..Yeni bisiklette göbekte o şekilde bir yalpa olmamalı...Çok mekanik bilgim yok..
Önemli değil.Yarın yetkili servise gidip baktırıcam, garanti dışı ise de mecbur yaptırıcam orada. Bundan sonra da daha dikkatli kullanmayı denicem bakalım umarım birdaha olmaz.

@mert_kmrc16 O zaten çok büyük sorun değil, benimkide yalpalıyordu rublenin jant tarafına 1 mm pul taktı hala biraz var..Anladığım şeyse enazından güvenlik adına sıkıntı değil..

Arkadaşlar sorunumu çözenin ellerinden öpeceğim. Yaklaşık 3 gündür sabah akşam saatlerce çözmeye uğraşıyorum. Sorun şu, geçen gün bisikletimin içini dışını her tarafını bir güzel yıkadım sonra kurulamayı unutup içeri girmişim ve ertesi gün aklıma geldi. Geri dönüp baktım ve kadrosundan tutun her aksamında ufak ufak paslar oluşmuş hemen aldım wd40 ile bir bez hepsini yavaşça tek tek silerek temizledim. Ardından üzerindeki wd40 ı atmak için tekrardan köpükle suyla bir güzel yıkadım. Dişlilerinden tutun frenlerine mis olmuştu adeta mis. Kuruladım ve ardından üstüne bir bindim frene basınca birde ne duyayım. Bildiğiniz borazan gibi ötüyor borazan az bile öter yanında. Ön değil arka frenden geliyor ve tüm mahalle bana bakacak o derece yüksek bir ses. Neyse dedim (V-Fren kullanıyorum bu arada ve temizledikten sonra zinciri, dişlileri bir güzel yağlamıştım bunu es geçmeyelim) herhalde fren aksamının olduğu yerde problem var. Bugün tekrardan iki tekeri de söküp jantları bir güzel köpürttüm, fren pabucunu yeniden aldım değiştirdim, pabucun etrafındaki esneyen aksamı da parça parça edip tüm yağını kirini aldım ve geri monte ettim. Sorun yine değişmedi saatlerce uğraştığım emek boşa gitti. Artık şundan eminim frene basınca (dip not: bisiklete binmeden frene basınca ses gelmiyor, yalnızca binince ve birazcık hızlanınca ses geliyor) gelen ses frenden değil ya ayna koldan ya orta göbekten geliyor ama onları sökecek anahtarım maalesef mevcut değil. Bisikletçiye götürdüm, vakit ister uğraşamam dedi ve sen bu jantları ve pabucu yağlamışsın deyip su döktü. Bunu söylemesinin sebebi de ben bugün tüm aksamları temizlemeden önce dün akşam eğer ki ses frenden geliyor ise V-freni bi yağlayayım ses susarsa ondandır diye test etmemdendi. Ama sonra dediğim gibi bugün her şeyi yıkadım temizledim ve ses kesilmedi. Gittiğim tamirci abi de sevdiğim bir tamircidir ama işleri yoğun malum ona kızmıyorum. E tabi o su dökünce arka fren tutmadı ve doğal olarak ses gelmedi. Sorunum frende değil bundan adım gibi eminim ama nerede hiçbir fikrim yok. Yardımcı olmak isteyen varsa özelden sesin videosunu vs çekip atabilirim. Nedir bunun çözümü orta göbeğin bilmem nerenin antisize'ı mı yıkanınca gitti acaba noldu bilmiyorum. Son çare kayıt olup buraya sormak istedim şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Not: Arkadaşlar söylemeyi unuttum buna ek olarak sadece frenlere asılınca değil zaman zaman ayakta esnediğimde de altlardan benzeri lakin düşük düzeyde ses geliyor.

2 haftadır 3 bisikletçiye 5 defa gittim zincir sesine çözüm bulamadılar kafayı yiyorum. Ya 1-2. viteste zincir sürtme yapıyor yada 6-7-14-21. viteslerde. Altın noktayı bulamadılar. Bende çok karışmak istemiyorum. Önerisi olan var mı?

Üstadlarım çok severek bindiğim willier marostica bisikletimin pedalına yüklendiğim zamanlarda nadiren olarak sol ayağımın altında bir kıtırtı tarzı titreşim hissediyorum, bu titreşim o kadar belli belirsizki bisikleti götürdüğüm bisikletçi test ettiğinde sorun olmadığını söyledi. İlk başta pedal rulmanından geldiğini zannettim ancak farklı pedallarla deneyerek bu ihtimali eledik. Bisikletçi arkadaş bu şekilde binmemi ve ilerlerse göbeğin değişimi yapılabileceğini söyledi. Ayrıca zinciri ölçtü ve hafif uzamanın olduğunu söyledi (eve gidince internetten yeni zincir siparişi verdim).
Bisikletin üzerinde Fsa BSA Mega Exo BB4000 göbek ve fsa omega aynakol mevcut.
ben bu göbek ve aynakolu kendim sökebilirmiyim? İnternetten (muhtemelen yurt dışından) yeni göbek sipariş etmeyi düşünüyorum? Kendim takmaya kalksam sorun olurmu? (Tork aletim yok, buradaki (Diyarbakır) bisikletçilerde de olup olmadığını bilmiyorum ama sanki göz kararı yaparlar gibi geliyor.) Gösterdiğim usta ellerinde fsa nın bulunmayabileceğini onun yerine shimano'nun göbeğini takabilceklerini söyledi. Böylesi daha ekonomik olur gibi ama sizce uyumlu olurmu? Tavsiye edermisiniz? Birde orta göbek sökmek ve takmak için bana hangi aletler lazım?230458 dosyayı görüntüle230459 dosyayı görüntüle230460 dosyayı görüntüle230462 dosyayı görüntüle

üstadlarım merhaba, bugün farkettim ki zincir 3X9 olan vites sisteminin rublesinin tam ortasındaki dişlideyken bahsetmiş olduğum titreşimi pedalı çevirken ekseriyetle aynı yerden pedal geçerken ayağımın sol altında hissediyorum, bazen sağ ayağımın altında da hissediyorum sanki. Bisikletin km 3500 oldu, geçtiğimiz hafta zinciri ölçtürdüm çok hafif uzamış dediler, yeni bir zincir sipariş verdim. Rublede de problem meydana gelmiş ve ayağımın altında hissettiğim titreşim ondan olabilir mi? çünkü arka rublenin orta dişlileri benim ekseriyetle kullandığım dişlilerdi? sık kullanmaktan meydana gelen deformasyondan olabilir mi? rublenin bozulması pedal çevirirken ayak altında hissedilecek bir titreşimin sebebi olabilir mi? (götürdüğüm bisikletçi ruble ile ilgili bir sorunun pedaldan hissedilemeyeceğini söylemişti. Haklımı?)

üstadlarım merhaba, bugün farkettim ki zincir 3X9 olan vites sisteminin rublesinin tam ortasındaki dişlideyken bahsetmiş olduğum titreşimi pedalı çevirken ekseriyetle aynı yerden pedal geçerken ayağımın sol altında hissediyorum, bazen sağ ayağımın altında da hissediyorum sanki. Bisikletin km 3500 oldu, geçtiğimiz hafta zinciri ölçtürdüm çok hafif uzamış dediler, yeni bir zincir sipariş verdim. Rublede de problem meydana gelmiş ve ayağımın altında hissettiğim titreşim ondan olabilir mi? çünkü arka rublenin orta dişlileri benim ekseriyetle kullandığım dişlilerdi? sık kullanmaktan meydana gelen deformasyondan olabilir mi? rublenin bozulması pedal çevirirken ayak altında hissedilecek bir titreşimin sebebi olabilir mi? (götürdüğüm bisikletçi ruble ile ilgili bir sorunun pedaldan hissedilemeyeceğini söylemişti. Haklımı?)
Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Arkadaşlar mtb bisikletimi yeni aldım kaldırımlardan atlıyorum falan ama sıkıntı olurmu? Birde bugün yanlışlıkla kaldirimdan biraz sert atladım,zincir sürtmeye başladı vitesle oynadıktan sonra düzeldi ama uzun vadede sıkıntı olurmu

Arkadaşlar mtb bisikletimi yeni aldım kaldırımlardan atlıyorum falan ama sıkıntı olurmu? Birde bugün yanlışlıkla kaldirimdan biraz sert atladım,zincir sürtmeye başladı vitesle oynadıktan sonra düzeldi ama uzun vadede sıkıntı olurmu
Furkan çok zorlarsan atlama konusunda akordu bozarsın. Farkında olmadan arka attırıcıyı yahut kadro kulağını ya eğersin ya kırarsın. Çok zorlama derim. Teknik olarak anlıyorsan sorun değil. Diğer türlü bisikletçilerle kanka olursun. :harika:

@necmeddin bir ay sonra bakımı var teknik bilgim neredeyse sıfır inşallah bir şey yoktur saolun bilgiler için :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bisiklette vitesin böyle durmasi mi gerekiyor?
Yokuştan kayarken küçük bi düşme yasadım . Ve sanki biraz yamuk gibi geldi.
1.Viteslerde tekerleğe çok yakın olduğu için 1 e atmiyorum ve yokuşta sorun çıkarıyor bu durum.
Vites geçişlerinde çok sorun var bunu bisikletçide yaptiracagım fakat o yakın dönme olayini cozebilir mi?
Ve vitesin bu sekilde durmasj bisiklet ayari ile ilgili mi yoksa hasar mi almis

Dosyalar

• 20200622_173803.jpg
    20200622_173803.jpg
    2,4 MB · Okunma: 32
  • 20200622_173814.jpg
    20200622_173814.jpg
    2,2 MB · Okunma: 32
benimde bir sorum var kron xc100 model bisikletimin garantisi bitti ücretsiz bakım kupon hakkım var garanti bittiği için ücret isterlermi

Geri