Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bitcoin kadar geleceği parlak olan altcoinler

Cycleone

Forum Bağımlısı
Tepki
537
Merhaba arkadaşlar , bundan 4-5 yıl önce tanesi 4-5 dolar seviyesinde olan sanal para birimi bitcoin şu anda 63.000 TL civarında , inanılmaz şekilde yükseldi.Düşünün 4-5 yıl önce önemsiz sayılabilecek bir parayla 100 adet bitcoin alıp elinde bekleten birinin şu anda 6.300.000 TL parası var.Artık bitcoin patlamaya hazır bir balon haline geldi ve hakkında batacağına & hızlıca düşeceğine dair spekülatif yorumlar yapılıyor.Zaten yeterince yükseldiği içinde artık çok az miktarda alınabildiği için bitcoin'den yüksek miktarlarda kar etmek pek mümkün değil.

Sanal para piyasası sadece bitcoin'den ibaret değil.Bir çok alt coin var ve bunların her birinin kendine has teknolojisi ve pazar payı var.Şu anda ben geleceği parlak gözüken ve yüksek miktarlarda alınabilecek seviyede olan alt coinler ile ilgileniyorum.Bunlar İOTA ve Ripple. İOTA şu anda 4 dolar , Ripple ise 0.67 dolar. Özellikle İOTA şu anda çok konuşulan bir alt coin ve dünyada en çok işlem görme ve pazar hacmi konusunda ilk 5'e girdi. Çok hızlı bir yükseliş içinde , 1 ay önce adedi 0.60 dolar iken şu anda 4 dolar civarında , ve çeşitli firmalar ile yapacakları anlaşmalar & büyük borsa uygulamalarının İota ile çalışmaya başlaması sonrası 40 dolar seviyesine çıkacağı öngörülüyor.

Tabiki bunların hepsi öngörü ve İota'nın nasıl bir yol izleyeceği , patlama yapıp yapmayacağı tam olarak bilinemez , ama şu anda bol miktarda alınabilecek bir seviyedeyken bir miktar alıp 2-3 sene unutarak ufakta olsa bir yatırım yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum. İşçisi emeklisi öğrencisi asgari ücretlisi farketmeksizin herkezin elinde ortalama 2 bin liralık cep telefonu olduğu düşünüldüğünde500 veya 1000 liranın bir insan için çok önemli olmayan bir miktar olduğunu düşünüyorum.500-1000 lira aralığında İOTA veya Ripple alıp sonrasında ellerini ovuşturarak İOTA'nın yükselmesini ve beklenen patlamayı yapmasını bekleyebilirsiniz.İşler böyle gitmezse olan sadece eriyip giden bir miktar paranıza olacak.

İOTA Alabilmek için ;

Önce türk bir site olan (link)' dan hesap açıp buraya Eft ile TL gönderiyoruz.Bu TL'yi Bitcoin'e dönüştürüyoruz. (Alt limit 100 TL)

Daha sonra güvenilir ve çin menşei'li olan ; (link) 'dan üyelik açıp Paribudan almış olduğumuz bitcoin'i buraya transfer ediyor ve bu bitcoin ile İOTA veya gelecek vaad eden başka bir alt coin alıyoruz. (Link benim referans linkimdir.Sitede yapacağınız coin alım satımlarında site bir miktar kesinti yapıyor.Birinin referansı ile üye olduğunzda bu kesinti %50 azalıyor ve referansı veren kişiyede ufak bir miktar komisyon veriyor.)

Her iki sitede gayet güvenilir ve çok yüksek sayıda işlem hacmi olan sitelerdir.Ben ve çevremde bir çok kişi sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz.Gerekli bilgileri internetten araştırabilirsiniz.Sorunuz olursa özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Aşağıda İOTA hakkında kısa bir bilgilendirme yazısı okuyabilirsiniz;
IOTA, nesnelerin interneti için tasarlanmış bir kripto paradır. IOTA mevcut kripto para piyasasına neler sunabilir? IOTA, Blockchain tabanlı kripto para birimleri karşısında 4 büyük avantaja sahiptir;
  • Ölçeklenebilir
  • Merkezsiz
  • Modüler
  • Düşük İşlem Ücretleri
Bütün bunları mümkün kılan teknolojik gelişme The Tangle’dır. IOTA, kayıt defterini korumak için bir blok zincir mimarisi kullanan Bitcoin‘den farklı olarak, DAG (Directed Acyclic Graph) olarak bilinen ‘Tangle’ kullanır. Özetle, Tangle, bir işlem yapmak isteyen ağdaki her katılımcının, geçmişteki iki işlemi onaylamasını istemek suretiyle Bitcoin‘in (ve diğer birçok kripto para birimleri) karşılaştığı ölçeklenebilirlik ve işlem ücreti sorunlarını çözer. Dolayısıyla, bir işlem yapma ve işlemleri onaylama eylemi birbirine bağlanır. Bu, madencileri ve madencilik işlemini ortadan kaldırır ve sistemi tamamen merkezsiz hale getirir.
IOTA’da, kullanıcı sayısı arttıkça (artan sayıda kullanıcıyla daha yavaş hale gelen blok zinciri kripto para birimlerinin aksine) ağ işlem hızı artar. Aynı zamanda, “madenciler”e ödeme yükümlülüğü ortadan kalktığından bir işlem yapmak için hiçbir ücret alınmaz!

Nesnelerin Ekonomisi
Nesnelerin interneti kavramı ve kullanım alanları genişledikçe, birlikte çalışabilirlik ve kaynak paylaşımı ihtiyacı bir zorunluluk haline geliyor. IOTA, her teknolojik kaynağı potansiyel bir hizmet haline getirerek, açık bir piyasada gerçek zamanlı olarak ve ücretsiz olarak ticaret yapılmasını sağlayarak, firmaların yeni B2B modelleri keşfetmelerini sağlar.

IOTA, nesnelerin ekonomisinin tam olarak ortaya çıkıp istenen potansiyele ulaşması için eksik bulmaca parçasıdır. IOTA’nın, tüm cihazlar arasında gerçek bir birlikte çalışabilirlik sağlayan, nesnelerin internetinin, açık kaynak kodlu ve izin gerektirmeyen omurgası olduğu düşünülüyor.

IOTA, nesnelerin ekonomisinin tam olarak ortaya çıkıp istenen potansiyele ulaşması için eksik bulmaca parçasıdır. IOTA’nın, tüm cihazlar arasında gerçek bir birlikte çalışabilirlik sağlayan, nesnelerin internetinin, açık kaynak kodlu ve izin gerektirmeyen omurgası olduğu düşünülüyor.

IOTA’yı, mimarisi nedeniyle benzersiz şekilde etkin hale getiren özellikleri;
  • Ölçeklenebilirlik: IOTA, belirli aralıklarla teyit edilebilecek işlemlerin sayısı ile sınırlandırılmadan işlemlerin paralel onaylanması sayesinde yüksek işlem çıktısı elde edebilir
  • İşlem Ücretleri: IOTA’nın işlem ücreti yoktur.
  • Yerinden yönetim: IOTA’nın madencisi yoktur. Bir işlem yapmak isteyen ağdaki her katılımcının, geçmişteki iki işlemi onaylaması istenir. Bu nedenle, IOTA herhangi bir Blockchain‘den daha merkezsizdir.
IOTA’nın özellikleri nelerdir?
  • Blok zinciri kullanmayan ilk kripto para birimidir.
  • Tangle olarak bililen protokol sayesinde hızlı işlem, güvenli veri aktarımı, ücretsiz transfer gibi özelliğe sahiptir.
  • IOTA, blockchain değildir. Yönlendirilmiş döngüsel grafik yani Tangle adı verilen ilerleyen süreçte blockchain’i tahtından edebilecek bir özelliktedir.
  • IOTA’da hiçbir işlem ücreti yoktur.
  • IOTA’da mining yoktur.
  • IOTA makina iktisatını etkinleştirmeyi amaç edinmiştir.
IOTA nereden alabilirim?
IOTA’nın şu an için en büyük dezavantajı çok az borsada yer almasıdır. IOTA çok yeni bir yatırım aracı olduğu için sadece birkaç exchange sitesinde mevcut.
Yakın zamanda Bittrex, Poloniex, Cex.io gibi sitelerde de IOTA alımı yapılacağı gelen (link)ler arasında. Söz konusu borsalara da giriş yaptıktan kısa bir süre sonra IOTA’nın 10 doları aşacağı tahmin ediliyor.

IOTA neden artıyor?
8 milyar doları aşan piyasa değeriyle market kapasitesi en yüksek 5.coin olan IOTA, 29 Kasım 2017 tarihinde Microsoft, Fujitsu ile birlikte 20 farklı şirketle birlikte anlaşma yaptığı için yaklaşık bir haftada %400 artış gösterdi.

Scudo
güzel ama herkes iotaya yönelcek şimdi bitcoin gibi zannedip o yüzden fahiş miktarlarda bitcoin kadar kar elde edemeyiz, ama iotaya talep arttıkça iotanın fiyatı artacaktır

talep arttıkça fıyat yukselecek.19k $ olan parayı satacak musterı bulamayınca da dusecek.alıcıları kım bu paraların o onemlı bence.

• Beğen
Tepkiler: Y.Kerem
@Owlknife Bittrex, Poloniex, Cex.io gibi büyük borsa sitelerinde şu an İOTA alım satımı yapılmıyor. İOTA söz konusu borsalara da giriş yaptıktan kısa bir süre sonra IOTA’nın 10 doları aşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca paribu için alt yatırma limiti 100 TL , yani 100 liralık'ta alabilirsiniz.

@bayırniyazi Biz yatırım amaçlı kullandığımız için satın aldığımız coin'in değeri arttığında satıp TL'ye çevirebiliriz. Örneğin şu an tanesi 4 dolardan 50 adet İOTA alıp seneye İOTA 8 dolara çıktığında bozabilirsiniz. Müşteri bulma vs biz ufak katılımcıları ilgilendiren bir konu değil.

@Cycleone verdiğiniz ilk link açılmadı, iotaya en az ne kadar yatırılabilir

@Owlknife google'a paribu yazıp girebilirsiniz. En az 100 lira ile girebilirsiniz.

IOTA hadi adı VW, Microsoft ve Tesla ile anılan bir kriptopara (söylenti de olabilir bunlar), bu durumda son zamanlarda artan bir IOTA eğilimi olması mantıklı tabi.
Ripple'ı potansiyel sahibi yapan ne tam olarak?

Bir de şu durumun altını çizmekte fayda var (bildiğim kadarıyla) bu işler de özünde borsa, hiç anlamam, ama IOTA durumunda yukarıda adı geçen ve IOTA fiyatının zıplamasına sebep olan söylentileri bu şirketlerden birisi kalkıp resmi kanaldan yalanlarsa çıktığı hızla çakılanbilir. Gözden çıkarılabilir rakamlarla eğlenmekte fayda var diye düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
3-5 tane falan alsam iyi olurdu 20 tane çok 100 lira benim gibi öğrenci az para değil

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Verdiğiniz ikinci linke kendi ref bilginizi eklemişsiniz. Bunu belirtseydiniz ("benim ref'imle üye olun, ben de kazanayım" vb. deseydiniz) daha etik davranmış olurdunuz. Bu şekilde gizlice linke ref gömülmesini doğru bulmuyorum.

Not: (link) adlı siteye verilen linkten bahsediyorum.

Hiyarım var diyene bir avuç tuz alıp koşmayın lütfen

@gercek umurcan Ripple'ı potansiyel sahibi yapan şey çok yüksek işlem hacmi , oda şu anda ilk 5'te , ve son zamanlarda %167 artış oranı gösterdi.Fiyatıda uygun olduğu için ripple almaktada fayda gördüm ve ondanda aldım. Microsoft geçen gün iota ile tam anlamıyla bir anlaşmaları olmadığını açıkladı zaten , sadece microsoft alt uygulamasının birinde deneme amaçlı İOTA kullanmış , fiyatlara bir etkisi olmadı. Söylediklerinize katılıyorum kaybedildiğinde üzülünmeyecek rakamlarla başlamakta fayda var şu anda.

@Birhan K. Evet afedersiniz , o konuyu atlamışım. Verdiğim link benim referans linkim doğru. Sitede coin alım satımında sitenin aldığı bir komisyon ücreti var. Birinin referansı ile üye olunduğunda alınan bu komisyon ücreti %50 azalıyor. Ayrıca referansı veren kişiye de site çok ufak & komik bir miktar komisyon veriyor. Bu ilanı açmaktaki amacım komisyon almak değil , paylaşımda bulunmak. 20 kuruş komisyona ihtiyacım yok zira :)

bu bitkoyim eğer bisikletforumun gündemine kadar düşmüşse batması eli kulağında demektir.
birde bu koyim ne biçim bir şeyse 4-5 dolar 60 bin lira olmuş. eğer bine 10000 veren bir dünya var ise hiç riske girmeden bile çocuklar harçlıkları ile yatırım yapsın. Bana bir şaranoğlu vakası bir titan titana gibi görünüyor ve filmin sonunda bu sefer bitkoyim koyime olacak gibi.

Şu bitcoin i her duyduğum zaman sinir krizi ne giriyorum. Çok uzun zamandan beri kripto paralardan haberim var. Her aklıma geldiği zaman paramı yatırsaydım şimdi şu kadar olucak idi gibi hesaplamalar yapıyorum. Hesap yaptıkca kafayı yiyorum :agla:

Şu anda işsizim para filan da kalmadı zaten. Eğer bir işim olsaydı kazandığım tüm parayı yatırmaya hazırım.

Şu an ortalık dutluk ve arsaların fiyatları çok ucuz ileride torunum bana gelip niye bitcoin almadın zamanın da dediğin de ben ne diyeceğim çocuğa.

Hemen takıyorum kasedi. Ben de bir zamanlar seçildim amma. Seninki düpedüz VURGUN sayılır......
Benim yol dümdüz hiç köşe yada kavşak yok . Olsa da yırtsak.

Kısaca fikrimi söyleyeceğim, bitcoin ethereum iota vs. gibi kriptopara birimlerinin yatırım olarak görülmesi kendilerinin çöküşünü hazırlayacaktır. Bu birimler sadece " çok kazandırıyormuş dur ben de alayım" diyerek alınırsa elbet bir gün patlar fakat amacına uygun bir şekilde yani ödeme yöntemi olarak kullanılırsa gelecekte çok daha güzel şeyler görmemiz mümkün.

Ne gibi güzel şeyler? mesela chainreaction.com dan bisiklet alacaksınız ama tl kartınızdan dolarla alırsanız normalden çok daha fazlaya geliyor işte burada kriptopara devreye giriyor, düşük komisyonlarla kripto para alıp yine düşük komisyonlarla ve çok daha hızlı bir şekilde chainreaction'dan alımınızı yapabileceksiniz. Bu para birimlerinin temelinde bu ve benzeri fikirler yatıyor.

Geçen gün yüklü miktarda ether sahibi olan biri tarafından kısaca şöyle bir şey söylendi;

"ethereum uzun vadede kar elde etti ama hedeflediğimiz şeyleri yapabildik mi? bu para birimini ne kadar yerde kullanabildik? dünya üzerinde devalüasyonlara karşı kullanabildik mi? ( venezuelayı örnek göstermiş ) insanlara ödeme ve para transferi kolaylığı sağlayabildik mi? çoğunluğu hayır."

bu mesaj bir çok şeyi özetlemiştir sanıyorum, büyük umutlarla büyük paralar kazanacağını sanarak buralara yatırım yaparsanız çok büyük risk almış olursunuz, kazanır mısınız? bir ihtimal evet fakat kaybettiğiniz zaman daha önce sunulmuş argümanların hiçbirinin geçerliliği kalmaz. Kriptoparayı yatırım aracı olarak görmek onun sonunu getirir ama paranızı çeşitli kur dalgalanmalarından korumak isterseniz bir nebze kabul edilebilir ( ayrıca kripto paraların kendi içinde çok ciddi dalgalanmalar yaşadığını da unutmamak gerekir) tavsiyem türk borsalarından uzak durun ve yatıracağınız miktarın hayatınızı etkilemeyecek düzeyde olmasına dikkat edin. İnternette devamlı olarak x yükselecek y aya gidecek z şu kadar süre sonra 1000 dolar olacak diyenlere pek inanmayın, kendi fikirlerinizle ilerleyin.

/ kasımdan beri bitcoin Litecon ve XRP alıp satıyorum. Bisiklet almak için Bireysel emekliliğimi iptal ettirdim. Kasım ayında HB üzerinden cuma indirimleri ile Lapierre Sensium 500 (M Kadro) sipariş verdim. Gelen kadro büyük olunca iade ettim ve parayı kripto paralara yatırmaya karar verdim. Şans diyelim 10 gün bile olmadı şu an Tüm kripto paralarımı satarsam bisiklet bedavaya geliyor gibi. Ama doyumsuzluk mu hırs mı bilemiyorum sistemden çıkamıyorum.

@Cycleone Waves XRP ve TRX e döndüm. Marta kadar bakmayacağım ( Desem de ortalama saatte bir bakıyorum :) ) Al beklet olayına geçeceğim.

Geri