Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

boya koruma

S26

Forum Bağımlısı
Tepki
1.427
Bisiklet
Amoeba
başlık doğru yerde mi tam kestiremedim ama...

özellikle maşa ve kadroda cila kullansak uygun mudur? daha doğrusu bir yararı olur mu?
mesela arabalarda kullandığımız boya koruma cilaları falan var. aynen arabaya uyguladığımız şekilde bisiklete uygulasak?

bir de ufak çizikleri nasıl kapamayı önerirsiniz? benzer şekilde arabalarda pasta kullanılıyor. pasta kullansak biz de?

yoksa araçlardakiyle bisikletteki boyalar tamamen farklı mıdır, zararı olur mu bu tip kimyasalların?

Scudo
pek ilgi çekmedi galiba bu konu... özelden de cevabımı aldım zaten.

yönetici arkadaşlar konuyu kapatabilir, boşuna yer kaplamasın

Ben de merak ettim aslında. Beni de bilgilendirebilir misiniz?

Arkadaşlar,ben ileride alacağım bisiklet için,belki de size garip gelebilecek şöyle bir boya koruma tedbiri düşünüyorum:Bisikletin ön ve arka maşalarını,yani yere düşmesi durumunda yere sürtünen yerlerini beyaz bir elektrik bandıyla kaplıy'cam.Şu anda kullandığım bisiklet-iki hafta öncesine kadar-yaklaşık 1,5-2 yıldır balkonda duruyordu ve bazı yerlerinde elektrik bandı sarılıydı.Ve geçen sürede bantlar sağlam bi' şekilde kalmayı başarmıştı.Üstelik bantları çıkarınca yüzeyde kalan yapışkan artıkları da temizlik malzemeleriyle kolayca temizleyebildim.Bir daha ki sefere beyaz bant kullanacağım,çünkü beyaz bant doğrudan güneş ışından da etkilenmez diye düşünüyorum.Kimilerine saçma gelebilecek bu yöntem bana mantıklı görünüyor,çünkü,maşamda derin bir çizik olacağına bant olmasını tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: ÇiftTekerli
KÂMİL: dediğin bantlama olayını ben de denemiştim ancak fren ve vites kabloları, zincirin alt kısmındaki yer vb yerlerde etkisiz kalmıştı. balkonda durması ile yoldaki durumu da farkedebilir çünkü suyu-çamuru yedikçe bantların kenarlarında açılmalar başlıyor. komple bantla sarınca nasıl olur bilemem ama pek hoş durmayacak görüntüler oluşturabilir. (arka fardaki kırık-çatlak yerleri bantlamıştım bir de, oralar çok kötü olmuştu)

kadroyu korur muhtemelen ama bantı ara sıra yenilemezsek çirkin durur gibi geliyor bana...

Maosxs,dediğim gibi;derin bir çiziğin hoş olmayan görüntüsüne,bandın hoş olmayan görüntüsünü tercih ederim.Dediğin gibi hoş durmaz katılıyorum ama başka da çare gelmiyor aklıma.

selam, DC fix diye bi kaplama bandı var, oldukça uzun ömürlü ve seffaf olduğu için belli olmuyor. mtbtr de bununla ilgili bir yazı vardı.
aha linki:
(link)

ankara da kocatepe beğendikte var Kamil arkadaşim

• Beğen
Tepkiler: S26
bak bu daha hoş olur bence

teşekkürler awesome-o

Bu iş için üretilmiş bir bant,elbette daha kullanışlı ve güzel olur.Ama linkinde görünmüyor Awesome-o.

Düzeltme:Hata bu bilgisayardaymış.Sonunda açtı görüntüyü.Sağol Awosome-o.

Arkadaşlar merhaba DC Fix i ben gördüm alacaktım hatta ama bu bandı sökerken bisikletin boyası zarar görür mü?

İsaAlp ben de DC fix tekniğini düşündüm ama bu bant çıkartılırken kadroya zarar verir mi?

Geri