Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton - Katlanabilir bisiklet alım aşaması

Brompton dünyada her ülkede aynı fiyat mı? Yani belirli bir modeli1015 pound ise aynı modeli Türkiye'de de 1015 pound karşılığı TL'ye mi satılıyor? Garip bir biçimde bazıları fiyat yayınlamıyor internet sitesinde.

Scudo
@Mehmet Nejat Karahan

Hocam malesef tam da sorguladığın gibi... Adamlar tüm dünyada ayni fiyata satiyorlarmış. Alacağin bisikletin Sterlin fiyati ne ise, Euro TL vs vs neye cevirirsen fiyat oymuş. Ben de almadan önce yav boyle sey mi olur demistim. Yetkili bayinin bana soyledigi: "Bu adamların katı bir fiyat politikasi var. Hatta brompton ilk Turkiyeye geldiginde biz istanbulda 3 bayii idik, 1 bayii uyguna verdi diye elinden aldilar bayiligi, faturalarin ciktisini merkeze yolluyoruz kontrol ediyorlar, o riski almiyoruz o yuzden" dedi. Tüm dünyada ayni fiyat yani. Esneme payi az da olsa var. Onu da direkt yapmiyor. Brooks sele falan veriyor. Muhtemelen müşteriyi kacirmamak icin kendi kârindan feragat ediyordur.

Bromptonun adı var arkadaşlar en büyük espirisi bu.

Sayın ippon sadece o manada değil aslında.Şimdi brompton kullanıcıları beni topa tutacaklar ama özellikle malzeme kalitesi olsun işçilik olsun diğer markalarla kıyasladığında ne yazıkki akan suları durdurmuyor malesef.

Bazı arkadaşlar bisikletin kalitesini üzerindeki ekipmanlar ile belirliyor fakat ben kadro+maşa ve gidon üçlüsünde kullanılan malzeme kalitesi ve birleştirme (kaynak+montaj) teknolojisine bakarım her zaman.

Ekipmana takılmayın bisan ihlasa lx veya xt ekipman takarsın dünyası değişir.

Ben makine sektöründeyim metali tanımak metale göre kaynak yapmak mesleki gereklilik çoğu zaman.İster istemez kaynaklı bir bölge gördüğümde sıra kaynağımı dikişli yada dikişsiz kaynakmı atılmış anlayabiliyorum.Tabi bu üç kaynak metodunun birbirine karşı avantajı tabiki var (görsellik, sağlamlık, esneklik gibi) birinde vurur geçersin birinde elektrodu yedirirsin diğerinde ise hem dolguyu yapar sonrasında dikiş atarak kaynak işlemini iyice sağlamlaştırır bitirirsin.

Sağlam olan ve tabiki maliyetli ve işçiliği çok olan yöntem dikişli kaynak yöntemidir fakat her işlemden sonra tesfiye etmek zemini sonraki adıma hazırlamak gerekir yani işçilik üzerine işçilik doğal olarakta üretim maliyetini arttırır.

Brompton un zaten fiyatları ortada bu fiyata rağmen hala kaynak teknolojisine takılıyorsam nacizane bilgim ve cürmümle eksiklik görebiliyorsam ister istemez markaya karşı bir ön yargı oluşuyor bende.

Ayrıca katlanan aksamların bağlantılarının zayıf olduğunu düşünüyorum acaba 10000 km görmüş bir bromptonun şasi aksamı özellikle eklemler ne durumdadır?

@OmerKa
Merhaba, ilginç bilgiler vermişsiniz.
Bu tarz gelenekçi ve karakteristik özellikleri olan firmalar hep eleştirilir ama yaşattıkları son kullanıcı deneyimi çoğunlukla hep olumlu olmuştur. Mesela Apple ürünleri kağıt üstünde diğer bir çok markadan saysal veriler bazında geride ama günlük kullanımda daha çok özellikli Android cihazlar daha çok tekliyor.
Kadrosunda kronik sorun olan bir Brompton serisi ya da bu konuda tekrarlanan şikayetler var mı, buna bakmak gerek bence.

Geri