Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Bryton Rider20 GPS

Scudo
@Ozan Güneri

@bajak

GPS de
1. sırada her daim 'Fiyat' geliyor benim için.garmin bende isterdim alayım ama Nabız bantıyla beraber 95$ a gelen modeli yoksa garminde garmin demem:in:

@bajak

Türkiyede bir triatletten almasam ben şu siteden alacaktım Garmin 910XT'yi : (link)

uzun araştırmalar sonucu tespit ettiğim en uygun fiyatlı sitedir. daha da önemlisi yazışmıştım ve düşük bedel gösterim yapabilen bir yer olduğunu da söyleyebilirim gümrük problemi olmasın isterseniz.

Bu arada fanatik bir Garmin 910XT kullanıcı oldum diyebilirim. Bu modeli seçmemdeki en önemli faktör tabi ki triatlona uygunluğu idi. Bu sene bir triatlet olma hedefim var ve en çekindiğim disiplin olan yüzmede çok az saatin yapabildiğini (triatlon saatleri içinde tek idi yanılmıyorsam) birşeyi yapıyor ve kulaç sayabiliyor, swolf puanınızı, yüzme stilinizi bile yakalıyor.
Tabi ki ANT+ sensörlerimle uyumlu çalıştığı için, koşu kadansımdan (foot pod sensörü sayesinde) bisiklet kadansıma, nabzımdan gerçek hızıma (GPSten değil sensörden) kadar tüm bilgilere en doğru şekilde ulaşabiliyorum. Garmin Connect te gayet iyi bir sistem fakat bu konuda da alternatif arayışlarım var. (bağımsız bir sistem buldum ve kullandıktan sonra belki bir inceleme de yazarım)

Bu saate dair her türlü sorunuzu da cevaplayabilirim.

güncelleme yapıyorum; mail attım, Brtyton dışında herhangi bir markanın ANT+ sensörüyle kullanabilirmiyim şeklinde .cevap :"Rider20 support any standard ANT+ HRM, Cadence, Speed and DUAL sensor". yani ANT+ olan herhangi nabız,kadans,hız ve dual sensörlerle çalışır demiş,bilginize:)

@Onder.Eren

Teşekkürler.
Timex ironman global trainer hrm ile 150$ civarında. Tabiki devasa bir kasası var. Kulaç dışında genel olarak benzer.
Geçen sene 1-2 yarış koştum.Şimdide bırakamıyoruz.
Telefonla olmuyor bu işler. Bisiklette polar var ama koşuda elde telefon:) neyse sezona daha var. 3-4 ay daha havuzla idare ediyoruz ve kulaç sayıyoruz, ne yapalım :)
Konu iyi dağıldı.
Not: Timex veya garmin ucuza kabul edilir. Her adımda dua ederim :)

@bajak

Rica ederim. Bu arada dcrainmaker.com da Polar'ın yolda olan bir triatlon saati ile ilgili ön-inceleme yayınlandı bu hafta. 910XT'ye nihayet iyi bir rakip geliyor sanırım. Artı olarak su içerisidne 5khz HR bantlarıyla (poların bazı hr bantları var bu frekansta çalışan) nabız da takip edebilecek. online hizmetlerini de çok beğendim. Tabi bu sene içerisinde Garminden de 910XT'nin bir sonraki nesli bekleniyor. Ve yine beklenen bir cihaz da Recon JET .(farklı bir segment olsa da çok heyecan verici bir cihaz) 10 sene sonra bisiklet ve diğer sporların teknoloji ile olan yakınlaşması ne noktaya varacak çok merak ediyorum.

@gökhan gündüz
incelemenin işe yaramasına sevindim,pişman olmazsınız inşallah ben memnunum:)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan G.
@Onder.Eren

Paylaşım için teşekkür ederim. Uzun süredir Garmin Edge 510 bakıyordum, ama Türkiye'de fiyatlar çok yüksek olduğu, yurtdışından getirmeyi de gümrük nedeniyle göze alamadığım için baktığımla kalıyordum. Bu mesaj üzerine handtec.co.uk ile yazıştım, faturayı koliye koymayabilir misiniz, koli üstünde de ürün bedelini belirtmeyebilir veya hediye olarak işaretleyebilir misiniz dedim. Cevaplarında biraz temkinli yaklaştılar, direk yaparız demediler, ama shipping kısmında Royal Mail seçerseniz ürün bedeli koli üzerinde yer almaz diyerek kapıyı açık bıraktılar. Ben de riski göze alıp siparişi girdim.

8 gün içinde ürün PTT ile elime ulaştı. Paket üzerinde bedel yazmıyordu. Gümrükte paket açılmamış, kontrol edilmemiş. Paketin içinden fatura da çıkmadı. Neticede gümrüksüz elime geçti paket. Garmin Edge 510 Performance Bundle, nabız sensörü hız/kadans sensörü ve out front mount ile birlikte bana kargo dahil 800 liraya mal oldu. Gümrüğe takılsaydı vergi dahil 950 liraya gelecekti. Türkiye fiyatı 1150 lira ile 1300 lira arasında değişiyor.

Yurtdışından alınan ürünün 1 yıllık uluslararası garanti var. Türkiye'de Baytekin'in verdiği garanti ise 2 yıllık. Ancak Türkiye'ye göre çok daha uygun fiyata geldiği için bu hususu göz ardı ediyorum artık. Garmin'e seri numarası ile kayıt yaptırdım. Garantilik bir durum olursa fatura gerekmeden direk Garmin üzerinden seri numarası ile işlem yapılabildiğini duydum. Yine de fatura gerekirse handtec.co.uk üzerinden online olarak görüntülenebiliyor.

Yaklaşık üç aydır kullanıcı olarak biraz geri bildirimde bulunayım.
Cihazla beraber bir bisiklete takıcı plastik ve 5 kısa 5 uzun lastik geliyor. Birkaç bisikletle kullanacak olanlar için söyleyebileceğim garmin mount lar ile de geçmeli arkası cihazın, tam oturuyor.
Kablosu değişik bir pin çeşidi kullanıyor , bu dezavantaj. Kaybetseniz zor bulacaksınız.
Pili hiç yolda bitmedi, en çok 9 saat bir sürüşte kullandım.toplam 3 dişten ikisi hala duruyordu.
Yağmura toza iyi dayanıklı bana mısın demiyor. Karanlık basınca ışığını açıyorsunuz size yol arkadaşı oluyor, en muhteşem özelliği bana kalırsa.
Gpsi yaklaşık 10 sn sonra tam sinyal yakalıyor, durunca kayıt etmiyor.
Kendi bryton sport sitesi tam bir baş belası. Çöküp duruyor, windows programından tcx uzantılı kayıt alıyorum, sonra Strava 'ya yüklüyorum. Ondan sonra tapiriik.com dan diğer sitelerle eşliyorum.
Strava da yol arkadaşlarınız da çıkıyor, bazı sitelerde çıkmadığını okumuştum. Hani ride with osman falan diyor.
İlk açılışta sokakta yapın , gpsten tarihi doğruluyor. Benim ilk açışım evdeydi ve ilk sürüşümü 2010 gösterdi.sonra düzeldi.
Sürerken rakım göstermiyor.

Sorunuz olursa cevaplayabilirim.

Nexus 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@gökhan gündüz

bryton sitesi üzerinde hiçbir sıkıntı yaşamadım hatta çok memnundum şaşırdım yorumunuzu görünce:confused: birde o yol arkadaşı mevzuunu anlamadım bir türlü?:(

yani bir strava bir garmin connect'e göre ne kadar derme çatma olduğunu diyorum :) daha iyilerini görünce insan fazlasını istiyor :D benim bi ormanda kaybolma mevzum olmuştu da ışığı güç veriyor insana motor kokpiti gibi :D

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
:pben sıkıntı yaşamadım hatta hoşuma da gitti site ama dediğiniz gibi iyisini de görüp kullanmadım belki ondandır:)

Strava'da yol arkadaşlarının görünüp görünmediğini soracaktım yanıtlamışsınız soruyu. Teşekkürler.

okuyunca hoşuma gitti, şimdiye kadar sigma bc 14.12 kullanıyordum hr/kadans yoktu, kablolu ve başlangıç için bence süper bir aletti. merlin'deki indirim de hala sürdüğü için kafamı kurcaladı. aslında almayı düşünmemin en büyük nedeni gps'i aletten alıp telefonun şarjını en azından gün boyu kullanabilmek. amatör olduğumdan hr falan için fazla mı para veriyorum acaba diye düşünüyorum? :S bilgili arkadaşlar yardımcı olsalar sevinirim, sizce kadans ve hr takibi, yani kadans sensörünü ekstradan merlinden falan getirmeyi de kapsıyor, sadece düzenli olarak bisiklete binmeye çalışan benim için faydalı olur mu? kendimi geliştirmeye çalışıyorum tabii ki de her türlü :)

@Efe Yamac Yarbasi
aynı profilde binici olduğumuzu söyleyebilirim.Ben yarışa hazırlanan biri değilim, fazla kilolarımdan kurtulmanın en keyifli yolu bisiklet ve hızlı bir ulaşım aracı. Beni bu yönlü çekiyor. O yüzden endişenizi bende yaşadım acaba fazla mı dedim. Ama sonra düşündüğüm şey şu oldu, araştırmadan takipsiz yaptığım işlerde başım ağrıdı. Ve muhtemelen şu anki diz ağrılarımın ve 1aydır bisiklete binememin sebebi budur. Bundan dolayı en azından giderken kalbimin ne durumda olduğunu görme fikrimi hoşuma gitti.Kontrol edebilmek daha bilinçli binmek için güzel birşey olduğunu düşünüyorum. daha yüklenebilir miyim yoksa biraz sakinlesem mi diye görmek farklı birşey. Bunları zaten kalbinizin atışından da anlıyorsunuz derseniz orada da kişisel zevkleriniz devreye giriyor. Ben harcamalarımın büyük kısmını bisiklete aktarmış durumdayım,lükse kaçtığını düşündüğüm birşey varsa da frenliyorum kendimi. bisikletime baktığımda keyif almak uyum görmek istiyorum. Tam da bu esnada gps devreye giriyor:p kablosuz mıknatıssız sade alımlı bir ekran..diğer yandan kadans kontrolü bence bana fazla ama ucuz bulsaydım alırmıydım, alırdım da diyorum.. tüm bunları kısaca toplayayım,nabza dair çok yazı araştırma bulmanız mümkün ki buda konunun önemine dair yazılmış olduğundan bilinçli bir sürücünün imkanları dahilinde için yaptığı takip güzel birşey.Ama buna ayıracak bütçeye değer mi değmez mi o takdirde sizin tabiki:)

@Efe Yamac Yarbasi

ben de benzer durumda sayılırım. ama bir çözüm söyliyeyim: strava! bu meret sayesinde o kadar düzenli biner oldum ki, spor merkezi üyeliğim bitti yeniletmedim. strava sayesinde haftada yaklaşık 60 80 arası km yapıyorum. gaza getirdiği gibi rekabet ortamı yaratıyor. bir kom'umumun benden alınması kadar gaza gelmemişimdir şuncacık spor hayatımda :D hrm-kadans gibi öğelerle çalışabilmek de sporumun verimliliğini ölçüyor bana göre. kendime göre bir programım ve küçük hedeflerim var; strava sayesinde sağlığım iyiye gidiyor. fazla para mı tabii tartışılır, spor merkezine daha çok paralar bayıldım. bu yüzden benim bu gps'i kullanma nedenim strava sayesinde kayıtlı ve düzenli bir spor hayatına kavuşmam.
başka bir nedenim de telefonun gps'sinin yetmemesi hata vermesi pili bitmesi vb.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Bike24'de indirime girmiş ben de aldım. Düşünenlere duyurulur.

(link)

arkadaşlar cihazı linux kullananlar da alabilir. linux için bir program yazılmış şu adreste, isteyen olursa ubuntu veya türevlerinde kurmayı öğretebilirim. çok komik ama sadece 10 sn.de stravaya yükleme yapabiliyorum (kendi bryton-bridge'si yapamıyor). yüklemek için python, python-dev, pip mechanize py_sg 'ye ihtiyacınız var. rider 20'de denendi, rider 50, 40, 20+ modelleri ile de çalışıyormuş.

(link)

Bryton bridge hiç kullanmadığım birşey zaten,antremanlarkaybolmasın yedekleyeyim derseniz ayrı. Linux de durum nedir bilmiyorum ama (link) adresinden yüklemeyi internete de yapıp strava vs programlara da oradan aktarabiliyorsunuz .

Geri