Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Merhaba dostlar,
Ben Triban 3'ceğzimin yaz başına kadar vites sistemini tiagra ile yine jantlarını da tiagra düzeyinde bir jant setiyle değiştirmek istiyorum yine mümkün olursa beyaz bir karbon maşa ile :)
triban 3'e bu seviye de bir yükseltim yapılamayacağı konuşuluyor ya ben bunun nedenini sormak istiyorum. Acep kadro yapısının aerodinamikliği veya ağırlığından mıdır? Ben kadrosundan ziyadesiyle memnunun da... Gerektiğinde uzun süre yüksek hız ile performans da yapmak isteyeğim ama yarışlara katılacağımı düşünmüyorum tabii. Sadece yaz boyunca en az 2000 km'lik tur yapacağımı düşünüyorum. Jant performansı hoşuma gitmiyor pek.

Scudo
@bua Bisiklet 900 lira; alacağınız tiagra set kaç para olacak, peki jantlar? Jantlar değişince lastikleri de değiştirmek isteyeceksin :) Karbon maşa falan zaten forumda herkes yazıyor bisiklet yükseltmeye bir kere başladığın zaman duramıyorsun ve hastalık haline geliyor; bence bu bisiklete bu kadar masrafa değmez...

Üst düzey bir aliminyum kadro ile Triban 3ceğzimin kadrosunun arasındaki fark nedir işte onu bilemediğimden soruyorum hocam. Lastikler sorun değil, zaten ayda bir değişiyor mecburen şuan bile dümdüz oldu, ki neredeyse vites sisteminden daha çok etkiliyor performansı :) 1 ay önce düz yolda ortalama 32 km ile giderken şimdi 27 ile gidiyorum bakımı yapılmış hali ile :) ve bu da canımı sıkıyor, demek oluyor ki 1 saatlik sürüş ardında 1 ay önceki ben şuan ki benin 5 km ötesinde sürüşe devam ediyor :)

karbon kadro düşünmediğim için ya böyle yapacağım ya da canyon veya specialized'e geçiş yapacağım; onlarda da zaten fiyat tamamen kadroya neredeyse :) sadece teknik olarak hangi yönden zayıf triban'ımızın kadrosu onu bilemedim. Bagaj deliği olması ve beyaz renkte olması ve alışmış olmam vazgeçilirliğini azaltıyor da bende :)

@bua Teknik olarak pek hakim değilim ama benim düşüncem; hafif değil, alüminyum alaşım galiba, çok hoş gözükmüyor, kaliteli de demek yanlış olur ve aero adına bir olay göremedim ben, dümdüz şehir bisiklet kadrosu gibi geldi bana...

• Beğen
Tepkiler: bua
Canyon'a kayıyorum gün geçtikçe zaten hocam, gönül çekiyor işte :) tamamen yükseltsem bile tribancığımızı canyon'un varlığı varoldukça gönlüm hep kayacak ona :)

triban3'e rs10 jant seti aldım. ancak yağmur nedeniyle kullanamadım..

• Beğen
Tepkiler: S. Fatih
triban 3 te böyle birşey fark ettim ne olduğunu bileniniz varmı acaba

@taner07 triban kullanıyosunuz sanırım bi bakabilirmisiniz

Dosyalar

• 20151101_162122.jpg
    20151101_162122.jpg
    63,3 KB · Okunma: 82
  • 20151101_162128.jpg
    20151101_162128.jpg
    93,7 KB · Okunma: 77
Hepsiburadadan Karbon Folyo Sipariş Ettim. Gelince Triban 3 ümü Kaplamayı planlıyorum. Umarım güzel birşey çıkar ortaya Kaplarken Detaylı Fotoğraf Atarım.

triban 3 trıban 5 yukseltcm beden konusunda fıkır ıstıyorum

boy 165 ayak uzunlugu 78 -olcumler kabaca ve ayakkabısız

su ankı t3 48 beden ayakkabı kallerı ıle beraber bırlesınce 48 beden trıban kucuk geldıgını hıssedıyorum

arastırmama gore 51-52 beden uygun bana

54 beden trıban 5 buldum almak ıstıorum ne dersınız pısman olur muyum yoksa bedenıme gore sele ve gıdon ayarı yapıp kullanaılır mıyım soyle kı trıbanların beden normalden ufak oluyormus

olmazsa slr500 e gecıs yapmak zorunda kalıcam 51 beden full sora set bırde 700 luk lastıgı oldugu ıcın

fıkırlerınıze yol gostermenızı beklıyorum

@nuruasakir 54 size bir tik buyuk olur. Elbette kullanırsınız ama amacınız performas sürüşü ise, büyük kadrodansa küçük kadro -gücü yola daha iyi aktarabildiğiniz için- öneriliyor.şahsi fikrim size 51 kadro iyi olur.
buarada btwin ve bianchi ladro ölçüleri aynı değil diye biliyorum, ölçülerini tekrar gözden geçirin(üst boru vs.)

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
@nuruasakir başka marka olsa kafadan 51 derdim. Ufak kadro daima daha iyi lakin 51'in jant handikapı var. O sebeple fiziksel olarak deneyin ve 5 alın uyuyorsa(54 kadro)

• Beğen
btwın kadroları kucuk normalden bıanchı normal standartlara gore 51 beden bana tam olur dıye dusunuyorum ama btwın daha cazıp saglam sel ve gıdon dan kısıp uydurabılır mıyım dıye dusunuyorum kendıme bunun yanındaa az buyuk olunca daha rahat hıssedıyorum kendımı belkı yanılıyorda olabılırım

@nuruasakir ben 170 civarıyım 54 kullanıyorum 11 cm boğaz ile hemde. Ve çok rahat asgari düzeyde kapanabiliyorum

• Beğen
@lealtad
aynen tereddutdeyım artık ıkı kısı gıdıp deneyecez ıncleyecez.
belkı dedım benm gıbı kullanan vardır forumda boyu 165- 170 arası olup 54 kullanan

@lealtad
gıdon daha kısaltılabılıyor sanırım o halde bana uyar ucu ucuna belkı bı tık buyuk gelebılır ama uzun yolda da rahat olur rampada dezavantaj

@nuruasakir bir konuya dikkat çekeyim, uzanma için sele ile (ileri-geri) oynamayın. forumda tecrübeli arkadasların paylaşımları var bu konuda.
pedal yere paralelken pedala bastığınızda dizinizin pedal mili ile aynı hizada olması geregiyor.
Gidona yaklaşayım diye seleyi öne alırsanız sırt bel ya da diz ağrılarına sebep olabilir

@Kazuya ya evet katılıyorum. Sele aynakol ile vücudunun ayarı için ileri geri alınır. Boğazla oynayabilirsin ancak sen

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Kazuya
48 bedende selee ayaı yaparken hepsını denedım dızımı bı turlu pedal mılı ıle tam ayarlaamadım en son en gerı cektım en rahat o oldu
deneme uaparken ayaklar yerde ıken ust boru ıle bacak arasında 3-4 parmak bosluk olursa ve seleye oturdugumdada dı ıle pedal mılı oranı tutarsa alıcam

• Beğen
Tepkiler: lealtad
boyum 182 fakat 57 kadro ölçüsüne sahip triban 3 epey büyük geliyor diyebilirim. 15-20 km'den sonra omuzlarımda büyük ağrılar oluyor. Normal tutuş pozisyonumda hoodların 3-4 cm gerisinde kalıyor ellerim. Bahara doğru bulabildiğim en kısa boylu boğazı edineceğim bir süre daha idare edebilmek için. Triban için 54 size büyük gelecektir diye düşünüyorum bu sebepten.

• Beğen
Geri