Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Az önce turdan geldim bi arkadasımla bursada bilen vardır yunuselide oturuorum setbasından yeşile ordan daha üste uludag yoluna dogru cıktık iftardan sonra . Birden yagmur bastırdı bekledik olmadı inmeye basladık. Yagmurda kullanmamıstım bide dönüş egimli trafikte vardı lastikler bontrager xlite cok kaydıgını fark ettim cok tedirgin olsamda yapıcak bişey yoktu bi kac kere kaydım ve frenlerde iyice tutusu düştü eve yaklastıkcada yagmur arttı yaklasık git gel 45-50 km arası oldu heralde su gibi olduk ama eglendik . Yagmurda cıkmamak lazım onu anladım. Ayrıca daha önce lastigim patlamıstı inik oldugundan. decatlondan en ucuzlardan iç lastik aldım cok şikayet vardı mesela 110 basınc ile bugun baya yol yaptım cukur falanda gectim tabi eskiye göre daha dikkatli olsamda yollar malum şimdilik sıkıntı yok gibi.

Kadro olarakda 54 kadro kullanıyorum agrım sızım yok cok sukur 1.76 boy 83 iç bacak

• Beğen
Tepkiler: 0geday
Scudo
@Uğur Recep AKGÜL yazınızı okurken korktum biraz sonu kötü biticek diye fakat sağ salim eve varmanız iyi olmuş bende yağmur varken çıkmıyorum hem bisiklet kirleniyor :D

• Beğen
Tepkiler: Uğur Recep AKGÜL
Yağmur normalde in-çık 50-55 dk süren yolu in-çık 1 saat 50 dakika gibi bir sürede bitirdim (Normalde çıkış 45-50, iniş 10 dakika civarı tutuyor) Yağmur varken yokuş çıkmak en güzeli, ama iniş sıkıntı, eller sürekli frende gittiğim için iniş sonunda parmaklar tutmuyordu :D

Arkadaşlar herkese merhaba,
Sabah bisikletimle tura çıktım. Brendium dechatlona uğradım birde ne göreyim.. Triban 520 karbon maşa sora setli... Çok uzatmayayım xl bedeni aldım.. Montajdan sonra akşam üzeri arabamla gidip aldım.. Sitede ufak bir sürüş gayet güzel.. Yeni bir yol kullanıcısı olarak pekte bişey anlamadım ama güzeldi:) sadece aynakol 3 lü ona kafam takıldı ama forumdan takip ettiğim kadarıyla yeni başlayan biri için üçlü aynakol iyidir gibi bir kanı oluştu bende... Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. Ve tur haberlerini;)

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    218,4 KB · Okunma: 113
@Tan Taştan Çok güzel hayırlı olsun, 3lü aynakol bence güzel ilk ısınırken 1 de normal sürerken 2de performans için ise 3de kullanıyorum. Ufak bir öneri; aynakol birdeyken arka rublede 1-2-3, aynakol 2deyken 4-5-6, 3deyken de 7-8de kullanmanız zincir ve vites problemleri yaşamanızı önleyecektir :) Ayrıca yeni bir yol kullanıcısıysanız; aksesuarlarınızı alırken sayacın kadans sensörlü olanını almanızı öneririm :)

Aynakola bazıları bu işi arka rubledeki dişli sayısı ile cözüyor . aynakolun 3 lü olması bayır cıkarken muthiş bir artı fakat sehir içi genel kullanımda cok fazla vites deiştirmek zorunda kalıyosunuz 1-2-3 olarak yoksa zincir capraz olup ses yapıor. Eliniz alısınca oda geciyor. Yani genel olarak bence iyi bişey . Ayrıca bisikletin fiyatı biraz fazla geldi fakat mükemmel bayıldım yannız kırmızı beyaz olanı daha fazla begendim.

@taner07 Teşekkürler kardeşim.. inan yazdıkların içime su serpti çünkü yanlış bir şeyler yapmış olabilirim diye tedirgindim.. Yazdıklarını okuyunca doğru olmuş herşey.. Teşekkürler.. Hız göstergesi btwin var bir tane ama o mtb de takılı yol içinde bir tane almam lazım tavsiyen var mı ?

bugün kilitli pedala geçtim shimano m065 ayakkabı look keo easy pedal aldım bu arada 50 tl ye kırmızı bir forma gelmiş hoşuma gitti aldım ayakkabı 180 pedal 110 tl bu arada

@Tan Taştan hayırlı olsun

@0geday benimde almam lazım kilitli pedal ve ayakkabı ama biraz bekleyeceğim bakalım.. bir aya kalmaz alırım onlarıda.. teşekkürler tekrardan:)

şu an evde tak çıkar alıştırma yapıyorum bu arada 520 ye bindim güzel bisiklet tuzlu ama sanki biraz :D

@0geday inan o fiyata ikinci ellere baktım, güvenemiyorsun ki.. birde ben ilk kez yol bisikleti alacağım. neresinde neye dikkat edeceğimi Forum sayesinde öğrendim ama ikinci el hep bir tehlike gibi geliyor bana.. karbon maşa, sora set ömür boyu garantiler bence iyi ;) hayalimde cyclecross var ama onların fiyatı çok uçuk.. ilerde inşallah;) bakarsın lastik uyum gösterirse bunu ilerde çevirebilirim ;))

decathlona bisikletimin garantı belgesi ile gitsem bakımını vites ayarını ve jant akorunu yaparlar mı ? ücret bilgisi olan var mı yoksa garantı suresınce ucretsız yaparlar mı ?

@Alatay Alparslan Ücretsiz. Ama siz yine de ilk başta sorun sonra problem çıkmasın :)

@Tan Taştan Valla bilgim yok o sayaçlar hakkında, forumda ilgili konularda sorarsanız cevap alırsınız :)

hocamlar merhaba, ben 2. el triban aldım bisikletin faturasının yalnızca fotoğrafı var. decathlon bisikletimin vites ayarlarını filan yapar mı götürsem ücretsiz
edit: üstteki mesajları şimdi okudum gerek kalmadı

@Tan Taştan
Hocam bisikletiniz hayırlı olsun.Kazasız belasız binersiniz inşallah.Sayaç için de sigma 16.12 lere bir bakın derim.Arka ışığı ve kadans özelliğine göre fiyatı iyi diyebilirim.

İlk düşüşünü gerçekleştirmiş bulunmaktayım :) pedalı ayırmayı unuttum sabah işe gelirken
@Tan Taştan benim bisikletim eski ben 2 sahibiyim fakat bendede orijinal sora set ve karbon maşa var.

(link) arkadaslar söyle bi maşa var karbon kırmızısı yakısır gibi geldi 110 tl gibi bi fiyata geliyor . Direk 550 gr lık bir hafiflik söz konusu fakat uyum saglarmı açı olarak bi degişiklik hissedilir mi varmı bilgisi tecrubesi olan bu konuda? Aynı fiyata farklı maşalarda mevcut ücretsiz kargolu.

Bir de gezerken sunu gördüm belki ilgisini ceken almak isteyen olursa diye paylasayım ilanla ilgim yok. (link)

Decathlonda satılan triban suluklarindan kullanan varmi

Siyah olandan aldım kafes ve suluk . Kafeste sıkıntı yok fakat siyah olan suyun tadını deiştiriyor. Her kullanımda mutlaka bosaltıp agzı acık bırakmalısın. Ben suanda elite suluklardan almayı düşünüyorum biraz daha verip hiç memnun degilim yani o suluktan.

(link)
(link)
(link)
(link)

Sunlardan almayı düşünüyorum.

@Samet Arslan pazarları açık.
@Uğur Recep AKGÜL bende şundan aldım,satıcıyla konusup 45$ a anlaştım,120TL'ye geldi, (link) "362gr" 1-2 haftaya bende olur.
@Ersin savaş bende diyorum bu triban 500 ün fiyatı nasıl bir anda 1200TL'ye düştü,demekki 520 geleceği içinmiş ,vay çakallar.

520de karbon maşa varmış ,Ben 120TL'ye kabon maşa aldım 1320TL 'ye geldi .520 için 1750tL fiyat neye acaba?
hem Sora sistem microshiftten iyi değilki,önceki sayfalarda microshift'e kötü diyenler olmuş,ya beklentileri çok yüksek bu arkadaşların ,ya da daha önce çok iyi sistemlere sahip bisiklet sürmüşler, önce triban3'te 1000+km,şimdi triban500'le microshift kullanıyorum,en ufak bir sorun yaşamadım,çatır çatır geçiyor vitesler.

Geri