Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@andjustice4all

Salı gününden beri kullanıyorum, kullandığım MTB'den kırma şehir bisikletinden sonra bana ilaç gibi geldi. Eskiden 30 ile gitmek ızdıraptı, şimdi pedalları çevirdiğim gibi 30'a vuruyor zaten :D İnce teker yüzünden konfor kaybım olmadı nedense, havalarını da her sabah iyice şişene kadar basıyorum tekerlerin. O konuya açıklık getiremedim bir türlü :D

Scudo
Konuyu başından beri takip ediyorum. Son 5 aydır Triban 3 kullanıyorum. Bundan önce yol ekipmanı olarak 10 ay Shimano 2300, 19 ay Sram apex kullandım.
Konu içerisinde sık sık Microshift vitesler eleştirilmiş ve büyük çoğunlukla bisiklet sahibi olmayan iyimser tahminle mağazada denemiş kişilerce eleştirilmiş.

Bence fazla eleştiriliyor. Vites geçişleri Shimanoya göre sert, Apexe göre biraz sert. Günlük kullanım, hobi kullanıcısı için aradaki farkı fazla abartmamak gerek. Geçişleri çok net ve kararlı. Ayarları düzgünse kolay kolay bozulmuyor. Özellikle ön vites geçişleri kullandığım diğer iki sisteme göre bariz iyi ve net.

Sonuç olarak yarış koşmayacaksanız bu sistem sizi bozulana kadar hiç üzmez. Zaten yarış koşacaksanız da muadili ya da konuda önerilen sistemler(sora/apex) yeterli gelmez. En azından 5800 serisi 105 veya dengi sistemlere ihtiyacınız var. Bu sisteme sahip bisikletler de en azında Tribanın 3 katı fiyata sahip.

Bisikletin jantları dışında eksiği yok. Jantlar da günlük / hobi kullanıcısına uzun süre gider haftaya bir akort falan da kaçırmaz.

Değil bu fiyata neredeyse iki katı fiyata kadar alınacak daha iyi bir fiyat/performans bisikleti yok. Kişisel beğeni nedeniyle almazsınız hak veririm ama bunun dışında mantık ve diğer herşey Triban 3 lehine.

Ben bisikleti aldıktan sonra Tüm bisikletlerimde kullandığım Fizik Tundra selemi taktım ve ikinci gidon bandı (beyaz) sardım bunun haricinde uzun süre orjinal haliyle kullandım. Şimdi 700x25 michelin lithion 2 siparişimi bekliyorum. Belki uygun bir ilan bulursam sadece estetik nedenlerle karbon maşa düşünüyorum. Jantlar iflas edince de yeni jant, başka değişiklik düşünmüyorum.
Bu bisiklet bu haliyle bana tüm şehiriçi ulaşımımı, sağlık amaçlı sabah sürüşlerimi(yaklaşık 40 km) ve bu yaz başı planladığım Sarıgöl - İzmir (160 km) günlük tur hayalimi rahatlıkla karşılar.

@Eren D. Lastiklerin üzerinde 110 PSI'a kadar çıkabileceğiniz yazıyor ama el pompasıyla bu seviyeye ulaşmak zor. En azından ucuz olanlarla. Basınç ölçer tarzı bir şey varsa pompanızın üzerinde 110 PSI - 7-7.5 Bar'a kadar hava basabilirsiniz.

@Samet Arslan Decathlondan btwin mnp 500 pompa aldım, 8 bara kadar basıyor imiş. O kadar çıkacağını sanmıyorum ama sürerken lastikler asfalta yayılmayacak kadar rahatlıkla şişiriyor. Göstergeli pompayı SPD'den sonra düşünüyorum

triban 3'ü merakla bekliyorum, o arada bir de mtb ihtiyacımı karşılaması için salcano ng650 aldım. ikisi arasında uzun süre tercih yapamayınca ve daha önce yol bisikleti deneyimim olmadıgı için neden ikisini de almıyorum dedim ve öyle yaptım. eger bir tanesine çok fazla yönelimim olursa diğerini satarım muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@erencaner
Hd mi 650?

@lealtad yok değil. v fren 20'' 26 jant, ikinci el aldım. bugun biraz bakım yaptırdım.

• Beğen
Sa
@erencaner
Satma ihtimali varsa 2. el iyi olmuş. Fazla bi kayıp olmaz:harika:

@lealtad kesinlikle. bekledigimin üzerinde bir performans aldım ama beklentim de düşüktü. bence bisiklet alırken mutlu olmanın anahtarı bisikletin fiyat aralığı oranında bir beklentide olmak. çok beklenti mutsuzluk getiriyor az beklenti ise mutluluk.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/30/73ec70aa6d614e2b8571af0058bd6f32.jpg

beyler burdan lastik patladi ancak büyük bi delik bence Sizce ne yapmaliyim buraya

@Sinan Ş Rubleyi değiştirdin mi? Değiştirdiysen durum nedir fark ediyor mu? :)

Alttan ince bi suni deri koydum yapistirmadim daha dogrusu yapistiracak malzeme vs yok

Arkadaşlar yarın 9 gibi çengelköyden yola çıkıp 10 gibi Marmara Forumda olmayı planlıyorum. Decathlona gitmek amacım. Gelmek isteyen varsa özel mesaj atabilir :)

• Beğen
merhaba arkadaşlar bende bir triban 3 kullanıcısıyım. ismim bayram kullandığım triban 3 ün dışında birde mtb.rocrider 8.1 e sahibim. yıllardırda amatör olarak bisiklet kullanırım. bu haftasonu yani dün .2 yıldır kullandığım trban 3 ün.üzerindeki btwen lastikleri değiştirdim bu süre zarfında iki kez lastik patlattım.:( ön arka birer kez. diş lastikte ufak tefek küçük kesikler gördüm bazı yerlerde 1 santime varan kesilmeler vardı. ama lastiğin içine geçmemiş hiç biri. yinede değiştirmeye karar verdim. en uzun zeytinburnu sarıyer yaptım geçen yaz. genelde sarıyere niyetlenip çok yorulduğum zaman boğaz hattında istediğim yerden dönüş yapıyorum.:komik: yeni lastiklerim michelin diynamic sports zaten benim trban kırmızı. lastiklerin yanaklarındada kırmızı şeritleri var fazla tuzluya kaçmadan aldım.çifti 80 lira hemen evde değiştirdim lastikleri. bu akşamda zeytinburnunda 1 saat kadar küçük bir tur yaptım. lastikler silik su kanalı falan yok asfalta teması orta kısımda daha ince. genel olarak daha bi akışkan bakalım patlak konusunda ne kadar dayanıklı .onuda zamanla göreceğim decatlondaki eleman btwenlerden çok daha iyidir dedi.deneyelim görelim ben yinede yanımda iç lastik taşımaya devam edicem:)bisikletimin resimlerinide en kısa zamanda eklerim arkadaşlar lastik incelemesinide kullandıkça artısı eksisini paylaşırım inşaalah saygılar

@Samet Arslan
Hocam 57 kadro triban 3 ellerinde var mi sorabilir misin? Teşekkürler

Decathlon maceram İstanbul'da göğün delinmesiyle birlikte yalan oldu :) Yağmursuz bir günde giderim kısmetse :)

• Beğen
Tepkiler: baykus54
cuma günü telefon ettim decatlona 54 ve 57 kadronun 3 magazalarında da bulunduğunu söylemişlerdi...

• Beğen
Tepkiler: erencaner
@Samet Arslan
Yok daha gidemedim, c.tesi &pazar arkadaslarla tur yaptim , bu h.sonu yagmur olmazsa gidicem ins.
Sayfaya abone oldugum halde mail gelmiyo yine arkadas ya:(

Ve sonunda triban 3 umu aldim.araniza bir kisi daha katildi.cok mutluyum.decathlondan eve kadar pedalladim(30 km).hayatimda bisikletle yaptigim en güzel yolculuktu :)

Geri