Konuyu başından beri takip ediyorum. Son 5 aydır Triban 3 kullanıyorum. Bundan önce yol ekipmanı olarak 10 ay Shimano 2300, 19 ay Sram apex kullandım.
Konu içerisinde sık sık Microshift vitesler eleştirilmiş ve büyük çoğunlukla bisiklet sahibi olmayan iyimser tahminle mağazada denemiş kişilerce eleştirilmiş.
Bence fazla eleştiriliyor. Vites geçişleri Shimanoya göre sert, Apexe göre biraz sert. Günlük kullanım, hobi kullanıcısı için aradaki farkı fazla abartmamak gerek. Geçişleri çok net ve kararlı. Ayarları düzgünse kolay kolay bozulmuyor. Özellikle ön vites geçişleri kullandığım diğer iki sisteme göre bariz iyi ve net.
Sonuç olarak yarış koşmayacaksanız bu sistem sizi bozulana kadar hiç üzmez. Zaten yarış koşacaksanız da muadili ya da konuda önerilen sistemler(sora/apex) yeterli gelmez. En azından 5800 serisi 105 veya dengi sistemlere ihtiyacınız var. Bu sisteme sahip bisikletler de en azında Tribanın 3 katı fiyata sahip.
Bisikletin jantları dışında eksiği yok. Jantlar da günlük / hobi kullanıcısına uzun süre gider haftaya bir akort falan da kaçırmaz.
Değil bu fiyata neredeyse iki katı fiyata kadar alınacak daha iyi bir fiyat/performans bisikleti yok. Kişisel beğeni nedeniyle almazsınız hak veririm ama bunun dışında mantık ve diğer herşey Triban 3 lehine.
Ben bisikleti aldıktan sonra Tüm bisikletlerimde kullandığım Fizik Tundra selemi taktım ve ikinci gidon bandı (beyaz) sardım bunun haricinde uzun süre orjinal haliyle kullandım. Şimdi 700x25 michelin lithion 2 siparişimi bekliyorum. Belki uygun bir ilan bulursam sadece estetik nedenlerle karbon maşa düşünüyorum. Jantlar iflas edince de yeni jant, başka değişiklik düşünmüyorum.
Bu bisiklet bu haliyle bana tüm şehiriçi ulaşımımı, sağlık amaçlı sabah sürüşlerimi(yaklaşık 40 km) ve bu yaz başı planladığım Sarıgöl - İzmir (160 km) günlük tur hayalimi rahatlıkla karşılar.