Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

b'Twin Ultra 700 kullanıcıları

@yynn Önerileriniz için teşekkürler.

Dün akşam gidon, fren, vites, sele vs. ayarlarını yaptım 5mm spacer ekledim gidona ucu ucuna yetti, keşke maşa borusunu 5mm uzun kesip üste bir spacer koysalardı bazı bisikletlerde olduğu gibi. Şimdilik sağlam oldu gibi, gidon boğazının üst civataları borunun bitimin tam ortasında kaldı, sıkma işlemini gerçekleştiriyor, güvensiz gibi gelmedi bana. Belki spacer ı sökerim ilerde daha agresif ve aerodinamik bir sürüş için :) Muhtemelen gidon boğazını değiştirmem gerekmeyecek, 171cm boy ve 78cm iç bacak boyu ile epey rahat ettim, ayakta iken üst boru malum bölgeye en fazla 1-2 cm mesafede, sürüş sırasında herhangi bir uyuşma ağrı söz konusu değil, daha uzun sürüşler de ne olur bilemiyorum onu deneyeceğim.

Shimano direct mount frenlerde lastiği ortalamak için ayrı bir ayar vidası koymuşlar. Önce youtube dan ince ayarları nasıl yapılıyor onu izledim, tam olarak istediğim gibi ayar yaptım ve gerçekten frenler çok iyi bu bisiklette.

Lastikler otursun diye basabildiğim kadar 120-130psi arası hava bastım çünkü muhtemelen 2014 den beri depoda bisikletin üzerinde inik durumda bekliyordu. Lastikler triban 500 de kullanılan lastikler, kuru ve temiz yolda çok akıcı hafif bir lastik, fakat az kumlu veya ıslak zeminde çok tehlikeli. Sürekli temkinli sürmeyi gerektiriyor, kullanım dışı kalana kadar değiştirmeyi düşünmüyorum.

9+9 18 km rüzgarlı ve serin bir sürüş yaptım hava 11 derece civarındaydı. Triban 500 den sonra 105 vites kolları, vites geçişleri ve frenler oldukça konforlu geldi. Aynakol beklediğimden iyi çıktı, zincir ve arka aktarıcıyla gayet iyi anlaşıyor. 50 aynakol dişlisi bu makinaya az geliyor, aynakol eskiyince 53-39 tercihim olabilir.

Btwin logolu Velo sele triban 500 dekinden bir üst kalitede görünüyor, daha rahat bir sele, oturma kısmı çok az daha geniş ve daha yumuşak.

XS kadroya son büyük indirim 15 gün önce gelmişti, çok kararsız kaldım almadan önce, günlerce kadronun her bir parçasının ölçülerini ezberledim o derece. Şimdi keşke daha önce alsaymışım diyorum, kış girişi 15 gün daha fazla binerdik ona üzüldüm. Herkese kazasız sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
Scudo
hala ilk günki kadar düşünceli ve kararsız:) XS yerine . M mu alaydım:kötü:.
antalya içinde ikamet edip medium olan varsa ki vardır denemek isterim, geleneksel toplu pazar buluşması yapılabilir alur severler olarak.

1.jpg

@reed
Arka göbeğin içindeki rulmanın sesi.. Normal. . Hatta bazı markalarda o ses daha yoğundur.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: reed
@yynn erasta avm decathlonda M boy ultra vardi bir hafta oncesine kadar falan (suan emin degilim). ayni kadro herhalde orada deneyin isterseniz.

Aranıza katılalı 3 hafta oldu. Kadrodan tıkırtı geliyor. Seleye oturuyorken dalgalı yollarda geliyor. Yoldan gelen darbeyle eşzamanlı olarak. Nedendir sele borusundan veya sele bağlantısından mıdır? Tecrübesi veya bilgisi olan var mı?

@Lombardini
Tamam çözdüm. Selenin civatasını sıkınca geçti:harika:

• Beğen
Tepkiler: uğur ay
Merhaba boyum 1.73 civarında normal hyrbid biikletim 55 kadro gibi. Ayaklarım yere değmiyor ama kadro boyu tam geliyor :) bir tane xs kadro allur 700 kalmış. Acaba bu bisiklet bana küçük gelir rahatsız eder mi?

@canerland
Hocam kucuk gelir bence de boy tablosundan bacak boyunuza gore de bakmaniz gerek. Bacak boyunuz cok kisaysa olabilir bir ihtimal. Sitede alur700 un resimleri arasinda boy oranlari da yaziyor. Ordan bi olcun isterseniz..

Bacak boyum 78 cm civarı bu iş olmayacak gibi neyse nasip fiyatıda uygun 2000tl son 1 tane alan gidiyor :) kur farkı binmeden son kalanı alayım demiştim ama olmayacak gibi.

@Lombardini on taraftan geliyordur eminim.On jant titriyor ses ondan geliyor kaldirim gibi tikirtili bir yerde surup farkedebilirsini yada bisikletin on tekerini yere hafifce vurdugunuzdada tikirdiyi duyarsiniz..

• Beğen
Tepkiler: Lombardini
@canerland

Öncelikle sandığının aksine senin boyun M değil S. Pro bisikletçilerin bisikletlerine bakarsan ne kadar küçük kadro kullandıklarını görürsün. Doların geldiği aşamada alınmaya değer bir risk. Kaldı ki satılabilir bir bisiklet . XS boyun jantları diğer Btwin'lerin aksine tüm boylardaki gibi 28 inç. Ben denerdim.

Bence kullanma şansınız varsa birisinden veya mağzadan isteyin içerde kullanın 5 10 dk rahatsız etmiyorsa çok alın bende Large aldım 58 kadro oluyor heralde boyumda 79 falan büyük geliyor ama öyle çok kötü etkilemiyor.

@cenkildas sağlığı bozucak şekilde değilse çokta şaapmamak lazım bedeni :D

Hem small kadro daha hafif iyi yönlerine bakın.

Bu bisikleti aldığım ilk haftada dahil nedense başkalarındaki alurlar bendekinden daha güzel gözüküyor gözüme nedenini merak ettim benimkisini yapan canı sıkkınken mi yapmış acaba :D

@cenkildas abi senmiydin :D resim yok diye farkedememişim ön vitesin ayarı kaçıyormu hiç imternette 105 in genel sorunu falan yazıyordu bana hiç olmadı ama olmaz inşallah.

@canerland İzmir'desiniz sanırım. Vaktiniz olursa gelin bendeki xs bedeni deneyin Bornova'dayım. Benimde 78cm bacak boyum. Ayakta dururken kadro üst borusu ile bacak aramda 2-3 cm var yok arası. 200km oldu bile hiç bir rahatsızlığım yok.

Geri