Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu kg ile Karbon mu, Alu mu?

ömer mustafa anuk

Daimi Üye
Tepki
43
Bisiklet
Specialized
iyi günler arkadaşlar elimde kullanmakta olduğum corratec x vert x country şehir bisikletim var ve elimde kullanmadığım dağ bisikletini satarak 1000-1500 arası bir tane daha şehir bisikleti almayı düşünüyordum. Bu sıralar çok uygun fiyata yol bisikleti görmeye başlayınca aklım yola kaydı :) 104 kg yum ve 182 boyum var .Şimdi bir karbon yol bisikleti mi almak daha uygun alu yol bisikleti mi yoksa düz maşa bir şehir bisikleti mi ? Bu kg ile karbon bisikleti harcarsın diyen arkadaşlarım oldu . Yardım ve desteğiniz için çok teşekkürler iyi yıllar iyi forumlar.

Scudo
karbon kadro kazada darbe almadan kolay kolay sorun çıkarmaz yol bisikletinde...
dağ ve cyclocross kadroları da var karbon olarak, yarışlarda sınırları zorlanarak kullanılıyorlar... ağır şartlarda bile sorun çıkarmayan bir kadro düz yolda giderken ne sorun çıkarabilir ki?
hafif olması dayanıksız olduğunu göstermez, tamamen farklı bir malzeme ve teknik kullanılıyor alüminyuma göre. turlarda onlarca kg yük taşıyarak kullananlar da var karbon kadro ile.
zamanla kilo da verebilirseniz hem sizin hem de bisikletinizin yararına olacaktır.
sorun çıkaracağını sanmam.

Sizden daha kilolu olup karbon kadrolu, karbon jant setli, karbon sele borulu yol bisikleti kullanan tanıdıklarım var. Kilolu olmasına rağmen çoğu adamı cebinden çıkarır. O yüzden iş biraz da sizde bitiyor, eğer zaten kiloluyum ben ne hızı yapayım alıyım şehir bisikletimi rahat rahat gideyim diyorsanız bu paraya güzel bir şehir bisikleti alınır. Fakat karbon kadrolu güzel bir bisiklet almak için 4000 lirayı gözden çıkarmanız gerek. İkisinin de verdiği tat farklı olacaktır, benim tercihim iki bisikleti de kullanan biri olarak yol bisikletinden yana olurdu. İlla karbon olmasına gerek yok güzel bir alüminyum kadrolu bisiklet de ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar, hem de bütçenizi çok zorlamamış olursunuz.

@Hamza Hakkı

Bende katılıyorum. sizden fazla kilolarda olupta karbon kadro kullananlar gördüm. Hatta 130 kg civarı kilosu olan tanıdığım bir kişi bu taiwan dan getirilen replika kadrolardan kullanıyordu sorunsuz bir şekilde. Karbon kadro alabilirsiniz ancak verdiğiniz fiyat aralığında karbon kadrolu yol bisikleti bulmanız neredeyse imkansız gibi bir şey. Bazı alüminyum kadrolarda bazı karbonlardan hafif olabiliyor. Bana kalırsanız arazi ye gitmek gibi bir derdim yok diyorsanız kesinlikle yol bisikleti alın. Zevkini başka bir bisiklette alamazsınız. Ben şahsen uzun zamandır ne mtb nede şehir bisikleti kullanıyorum. Sadece yol yetiyor. Maddi imkanım olduğu zamanlarda bile gidip bir mtb almadım. Ha mtb nin şehir bisikletinin zevki ayrıdır orasına bir şey diyemem ancak yol un zevkini aldıktan sonra diğerleri gözümde üvey evlat gibi oluyor. Yol bisikleti alacaksanız da illa karbon olmasına gerek yok. Güzel bir alüminyum kadrolu yol bisikleti işinizi görür. Bütçenize göre güzel bir yol bisikleti alıp keyfinize bakın derim. İnşallah gönlünüze göre bir bisiklet edinirsiniz.

@ömer karan

konuya ilginiz için teşekkür ederim ömer bey aslında konuda da belirttiğim gibi 1600 e fln karbon kadrolu yol bisikleti bile var . Siz ve sizin gibi - '' aaa yol bisikletinin keyfi ayrıdır '' diyen arkadaşlar biraz kanıma girdi ben normalde bir mtb kullanıcısıydım geçen sene şehir bisikletiyle tanıştıktan sonra mtb nin ne olduğunu unuttum :) Şimdi de 1 şehir bisikletim 1 de yol bisikletim olsun istiyorum . Dediğiniz gibi muhtemelen aluminyum kadrolu karbon maşalı bir bisiklet alacağım .

@Mert C.

ilginiz için teşekkür ederim mert bey aslında bu gibi bir konularda burada insanlara bilgi vermesi gereken kişi belki benimdir . İstanbul üniversitesinde kimya okuyorum ama bizim eğitim sistemimizin çarpıklığından mı benim miskinliğimden midir bilinmez bunu bilemiyorum :)

@Hamza Hakkı

çok teşekkür ederim hamza bey muhtemelen biraz daha para biriktirip orta seviye bir yol bisikleti alacağım :)

1600 liraya karbon kadrolu bir yol bisikleti almanızı tavsiye etmem. O kadar ucuz bir karbon bir bisiklet sorun çıkartabilir.

Dostum buraya yazan arkadaşlar karbon kadronun meziyet ve hünerlerinden bahsetmiş ama biri bile senin esas meselen kilo vermektir dememiş. O kilo ile zaten ilk bozulan şey karbon kadro olmayacaktır muhtemelen. 100 küsür kilonun bilmem kaç santimetre karelik yol selesinin üzerine bindiğini düşün. nerdeyse her santimkareye birkaç kilo yük. Buna vücut dayanmaz, bir süre sonra iskelet sisteminde bozulma olabilir. En iyisimi kilonu 80 ler ve altına düşür ondan sonra karbonmu alırsın alü mü oda sana kalmış.

• Beğen
Tepkiler: ömer mustafa anuk
Bu tarz her konuda yazarım yine yazıyorum. Karbon doğadaki en dayanıklı maddelerden biridir. sadece hafifliği için bu kadar pahalı değildir karbon dayanıklılığı da alüminyum dan kat kat daha fazladır.
Şimdi konuya gelelim karbon kadrolu bir bisikletin fiyatı scott, trek, cube, specialized, cannondale gibi 4000-4500 lira gibi fiyatlardan başlıyor ona göre hesabınızı yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Karbon kadro deyince neden insanlarin aklina kagit gibi bi bisiklet geliyor.. 2 metrelik adamlar goruyorum buyuk yarislarda, aluminyum kadro kullaniyo olamazlar

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@mehmetsunu

Ben sorun olacağını düşünmüyorum yıllarca bu kiloda bisiklete binenler var. Bir sorun yaşadıklarını duymadım ki bu kişiler yeri geliyor günde 200 km ve üzeri sürüşler yapıyor. Önemli olan uygun bir sele seçimi, uygun bir kadro boyu ve güzel yapılmış ayarlamalar.
Tabi kilo vermesi gerek ama bu haliyle yol bisikleti kullanması bence bir problem oluşturmaz.

@mehmetsunu

çok teşekkür ederim mehmet bey bu konuya değindiğiniz için genelde sele çok rahatsızlık veriyor bunun da buna sebep olabileceğini düşünüyordum :)

kardeşim 1600 liralık karbon yol bisikleti satışını ben yapıyorum forumda bisiklet whistle crow sıfırı 2500 civarı 2. elinin 1600 etmesi gayet normal
geçen sene 800 liraya sora setli katbon yol bisikleti sattım bianchi slr1000 modeli olmaz diye bişey yok bisikletin kusurunu bulana hediye ederim bisikleti hodri meydan.
kardeşim karbon yol bisikleti yarış koşmuyacaksan önermem fiyat açısından pahalıya mal olur
ancak 1600 lira gibi bir fiyatada bulursan kaçırma derim
geçen sene whistle modoc aliminyum yol bisikletim vardı sonra karbon pinarello replika kadro aldım whistle başkaydı diyorum
kadroda önemli olan geometridir bisikletin daha hızlı olabilmesi için jantların ve lastiklerin hafif olması gerek sonrada aynakol ve pedallar çünkü bu saydığım parçalar ivmelenen parçalardır yani hareketi bu parçalara verirsin sabit parçalara hareket veremezsin
yani 7 kilo bir yol bisikleti jant ve lastikleri ağır ise 10 kilo jant ve lastikleri hafif bir yol bisikleti daha avantajlıdır

Ben sizin yerinizde olsam alüminyum kadro alırım, çünkü alüminyum sınırlarını aştığı zaman en fazla yamuluyor, karbon kırılıyor, yolda giderken ters bir hareket yaptınız ve karbon kadro kırıldı, bir düşünsenize bir de hızlısınız ki kadroyu kırmak için yüksek bir hızda olmanız gerekir, sonuçlarını siz düşünün, ovvv birde dandik karbon alacaksınız, alüminyum karbon kompozit alsan neyse, alüminyum olsa en fazla yamulur, burada forum açmanız biraz gereksiz olmuş, sürüşünüze göre bisiklet tipi seçmelisiniz, hızlı gitmem sakin giderim yoldan giderim çukura girmem diyorsanız şehir bisikleti alın, hızlı giderim çukurlardan çoğunlukla kaçarım diyorsanız yarış, atlayıp zıplarım çukura girerim derseniz dağ bisikleti almanız lazım, yalnız sürmeyi bilmek çok önemli bir konu, 2 yıldır her gün fazlasıyla aktif bisiklet sürüyorum daha yeni yeni öğrendim bisiklete zarar vermemeyi, benim önerim sürmeniz sertse dağ bisikletiyle başlayın, 1600 liraya iyi bir ikinci el dağ bisikleti alınır hele de bu sezonda çok iyi olur.

@burhanozer

Bisikletinize bir kötülemede bulunmadık. Hediye etmenize falan da gerek yok, biz burada yorum yazarken sıfır bisikletler üzerinden konuşuyoruz. Yoksa herkes bisikletine gönlünce bir fiyat isteyebilir. Yaptığınız mukayeseye ise ben tam olarak katılmıyorum evet bisiklette dönen, hareket eden parçaların hafif olması daha çok avantaj sağlar ama yokuş çıkmaya geldi mi iş değişir. Her ne kadar jantlarınız ve lastikleriniz hafif de olsa fazladan bir ağırlığın sürekli hareketini sağlamak size yük olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
arkadaşlar benim kilom 102 ve trek madone m var full karbon hiç bir zaman bir sıkıntı yaşamadım karbonun yarışmaylada hiç alakası yok alü bir bisiklete göre çok daha konforludur imkanı olan herkesede tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: ömer mustafa anuk
Valla benimde kilom arkadaşınkine yakın benim iskelette sorun yok tabiki fazla kilo ekstra yüktür fakat bisiklete binemeyecek kadar kilolu değil kendisi

@Özgür Güneş

sevgili özgür bey insanlar bu konu mantıklı bu konu saçma diye bir sınıflandırmaya girerse işimiz var demektir... Gelin görün ki konuya benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlar da bilgi almak için gelip danışıyorlar. Eğer konunun saçma olduğunu ya da gereksiz olduğunu düşünüyorsanız moderatöre başvurun burada gereksiz bulduğunuz bir konuya yorum yapmanız da ayrıca bir tezat oluşturmuş . İyi günler iyi forumlar.

Geri