Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu matematik hayattan bezdirdi.

matematiği iyi olan bi arkadaşını al beraber test çözün faydasi çok oluyor

Scudo
Matematik çalışmayla olacak iş değil sevmek lazım, ders yapıyo gibi değil bulmaca çözüyor mantığı olması lazım yoksa zor. Bende matematik ve fizik süperdi, kimya, biyoloji ve sözellere kafa basmazdı ezber istediğinden dolayı.

Temelle ilgi ile falan alakası yok kardeşim kafan başka yerde. Gayet iyi temelim vardı Anadolu lisesi 9.sınıfda karnede 1 düşmüştü matematik. Gel gelelim ÖSS de sadece 9.sınıf konuları olan Matematik 1 Bölümünden full çekmiştim. Nasıl? Kendime bi hedef koydum neydi o Hemşirelik!:) (1.bölümden tek o alıyordu :)) Sonra biraz üzerine düştüm baktım ki sadece çerez geliyor o konular. Kendini ver sadece olay bu

Daha sayının ne olduğunu kavramadan birbiriyle çarpımlarını öğreniyoruz. Sonra sınavdan yüksek not alınca matematiğim iyi diyoruz. Matematik hayatın, düşünmenin kendisidir. Matematik en temel insanlık faaliyetidir.

bence bu sorunun asıl kaynağı temelinin zayıf olmasında. matematik oldukça yavaş ilerleyen ve birkaç konu haricinde çok da temelinden uzaklaşmayan bir ders. çok soru çözmen gerektiğine katılmıyorum, o sadece hız için gerekli bence. konuyu anlamalısın. GERÇEKTEN anlamalısın, gerekirse çoook önceki sınıflarda gördüklerini tekrar edip anlamalısın. formül falan mümkünse ezberlememelisin. benim ezberim kötü mesela, formülleri hiç aklımda tutamadım, o yüzden de bir çoğunun nerden geldiğini öğrenmek zorunda kaldım ama belki de bu benim matematiğimi güçlü yapmış, bilemiyorum.

Bende 7.Sınıfım Matematik ilgini çekmiyorsa başarılı olamazsın.Dersi dinlerken ilgili olacaksın ki iyice anlayasın.Ben çok bilirim sınavdan yüksek almak için günlerce çalışan arkadaşlarımı hiç çalışmadan geçtiğimi.Uzun lafın kısası matematiği bir hobi gibi gör :)

Örneğin havuz problemi yerine aynakol-ruble-cant boyu hesaplamaları yaptırılsa daha çok ilgi çekici olabilir dersler, yani iş soyutlaştıkça veya günlük hayattan uzaklaştıkça motive olmak zorlaşıyor herhalde.

Çalışıyorum olmuyor demişsin demek ki yanlış çalışıyorsun. Matematik öyle diğer dersler gibi defteri kitabı okuyarak çalışılacak bir ders değil. Hele hele sınavdan 1 gün önce çalışılacak ders hiç değil. Sınava bu şekilde çalışıp üstüne üstlük bir de dersi derste dinlemiyorsan 10 alıyorum diye hayiflanmanin bir alemi yok. Benim de ilk okulda hocadan kaynaklı matematik temelim çok kötüydü. Lisede ilk etapta bu yüzden bu çok da zorlandım ama çalışarak, bolca soru çözerek üstesinden geldim. Şimdi mühendislik öğrencisiyim hala çok iyi derecede matematik bildiğim soylenemez ama işimi görecek kadarını biliyorum. İşin özü yapamıyorum diyen insan yeterince çalışmayan insandır. Bu her iş için böyle. Aynı işi senden daha kısa sürede anlayıp yapan insanlar hayatın her döneminde olacaktır ama yeterince çalışır, o iş üstünde vakit harcarsan sen de mutlu sona mutlaka ulaşırsın.

keşke sizin yaşınızda olsam da tek derdim matematik olsa. yaş ilerledikçe sorunlar da büyüyor. iş sorunları, çoluk çocuk, faturalar, krediler, ödemeler, hanımın gönlünü yap, patronun gönlünü yap, çocukları mutlu et, elemanlarının gönlünü yap, müşteriyi pohpohla, bu nasıl hayat arkadaş? bir de bu kadar derdin arasında bisiklete binmeye, bisiklet aşkımızı yaşamaya çalışıyoruz.
sizin yaşlarınızda ben de çok takardım o niye böyle, bu niye böyle... emin olun şimdi bakıyorum da ne kadar küçük şeylerle uğraşıyormuşuz, takmayın be gençler, sistem kötü. yapacağınız tek şey uyanık olmayı, akıllı olmayı öğrenmek. bu ülkede tahsil falan boş. gerçekten. takılmayın ve gençliğinizi yaşayın.

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal
Her ders herkese hitap etmez genç dostum, yine de yılmadan devam etmelisin.@Onur Ali İmren

Bir ara okulu bırakmıyor muydunuz siz :D

Dönüş yapmanıza sevindim.

Merhaba genç adam, mühendis olarak tavsiyem; 1. matematiği seveceksin çünkü her şekilde sana lazım olacak. 2. Onu kullanmaya mecbur olduğunu kabul edeceksin. Bu kadar basit çözüm. Çünkü sen sevmiyorsun ve istemiyorsun. sevmesen bile isteyeceksin çünkü mecbursun. Hayatta ondan çok daha zor şeylerle karşılaşacaksın kabullenmek zorunda olacağın. O yüzden değişik online dersler dene müfredatınızda ki konular ile ilgili. Çünkü anlatış da çok değiştirir anlayışı. Artık interneti her türlü kullanabiliyorsunuz sınırsız bilgi erişimi ile, dediğim gibi bir çok online ders dene biraz zaman ayır ve kabullen, göreceksin ki aşırı derecede kolay gelmeye başlayacak. Söylediklerimizi muhtemelen yapmayacaksın ama başarmak istiyorsan mecbursun ;)

@halil ibrahim duran
hahaha evet. Teşekkür ederim,benim için çok düşünceli bir davranış oldu :)

Şöyle ki;
okulu bırakmıştım :) finallere girmedim,iletişimi kestim. Annem bölüm başkanım ile konuşmuş. Beni yeni çağırdı konuştuk,ikna olmadım. Çünkü istemiyordum. Ben aynı zaman da 4 senedir boks yapıyorum. Bir yumruk yedim ve kıkırdağım eğildi. ( Deviasyon) dizlerimin sakatlığı geçmedi ve bunlar kayıt haftası tak etti kafama.. dedim kozmos mesaj veriyor. O şekilde devam ettim. Gayet güzel gidiyor :) Çok teşekkür ederim tekrar.

@Onur Ali İmren

sopayı yemeden bizi dinleseydin iyiydi bak :D

benim de elmacık kemiğimde üç kırık var :D

Matematik çalıştırdığım insanlarda sorunun hep temelden kaynaklandığını gördüm.

İlkokuldan itibaren çarpım tablosu,dört işlem>rasyonel sayılar, üslü sayılar>denklem kurma,çarpanlara ayırma>trigonometri>türev,integral giderek konular gelişir ve önceki konuların tamamını içerir.

Matematik çok temel bir derstir , önyargıyla zor olduğunu düşünerek , zaten yapamam diyerek başaramadığın gibi kendini yıpratırsın.İrade göstererek , yılmadan öğrenmeye çalışacaksın , konsantrasyonunu da dağıtmamalısın.Kendi sınırlarını zorla,birkaç saat az bilgisayar,cep telefonunda vakit geçir bak bakalım oluyor mu?

Başarırsan , özgüvenin artar.(10 u 20 yapmak 20 i 30 yapmak da başarıdır)
Başaramazsan bahane üretir durursun.

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
arkadaşlar anlamamanın birinci sebebi ilgisizliktir.yai matematik dersine karşı ilgisizlik bunun nedeni de her insan matematiği anlayacak diye bir kaidenin olmayışıdır.kimi insanların zekası sözel zeka denen zeka türündendir ama maalesef bizim ülkemizde matematikten anlamayan hiçbirişe yaramaz mantığı olduğu için sıkıntı oluyor ama siz siz olun anlamadığınız birşey için anlamış numarası yapmayın.

@MKN hocama ek olarak

Matematik sevmekdir. Matematiği sevmezsen yapamazsın.
Ben bir soru için 3 gün uğraştığımı bilirim. Ama o soruyu çözünce alınan haz tartışılmaz.
Çok çaba sarfetmelisin. Uğraşmalısın. Arkadaşlarında dediği gibi günde 100 - 200 -300 tane test soru çözmen gerekebilir. Boş vakitlerini matematiğe ayır mesela. Olmuyor diye baştan kestirip atma. İnanıyorum çalışarak halledeceksin.

Karnede matematik kac geldi kardes

Hayat, matematiktir.

Geri