Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bullhorn için fren kolu önerisi

Scudo
Ben AliExpress’ten bullhorn gidon için bir fren aldım. Uzun bir kolu var ve ucu gidona paralel eğiliyor. Böylece eliniz iki farklı pozisyondayken de kullanılabiliyor. Bu açıdan pratik bir ürün olsa da çok da güven veren bir ürün değil, kolu epey çekmek gerekiyor. Anladığım kadarıyla daha çok v-frenlere uygun. Benim kumpas frenlere pek olmadı. Yine de kullanılır ama orijinal frenlerdeki gibi sağlam bir fren olsun isterdim. Acaba bunun için bir çözüm var mıdır?

209188 dosyayı görüntüle

Ne demek istediğimi daha iyi ifade eden fotoğraflar çektim.
209251 dosyayı görüntüle209252 dosyayı görüntüle
Görüldüğü gibi fren kolunu epey çekmek gerekiyor. Normal fren kollarında vfren ve kumpas fren için iki şekilde kullanımı seçeceğiniz bir ayar olurdu. Ama bunda öyle bir ayar yeri bulamadım. Yapabileceğim bir şey yok mu sizce?

Fren telini kısaltarak çözebilirsin
İmkanın varsa fren kollarını birazdaha içe doğru yamulttura bilirsin

Verdiğim cevap düşünmüşsünüzdür ilkaki özür diliyerekden yazdım en azından konu yukarda kalsın

Klasik fren güncel gidonn 2 sinden biri değiştirerek de çözebilirsin ya freni yada gidonu

Fren telini kısaltarak çözebilirsin
İmkanın varsa fren kollarını birazdaha içe doğru yamulttura bilirsin

Verdiğim cevap düşünmüşsünüzdür ilkaki özür diliyerekden yazdım en azından konu yukarda kalsın

Klasik fren güncel gidonn 2 sinden biri değiştirerek de çözebilirsin ya freni yada gidonu
Malesef fren teliyle olmuyor. Teller optimum uzunlukta, ama kolların çekme oranı farklı.
Orijinal fren kolunda eller boynuzdayken hiç fren sıkma şansım olmuyordu, oysa çoğu zaman boynuzda sürüyorum. O nedenle değiştirmek istedim. Bu kollar şekil olarak çok iyi. Ah bir de çekme oranı işini halledebilseydim.

Merhaba,

Shimano'nin metrea serisi var fakat sadece hidrolik frenler icin sadece. Bunun disinda piyasada satilan var mi bilmiyorum malesef.

j.laverack-pilot-bars.png

• Beğen
Tepkiler: Arkockutay
Shimano'nin metrea serisi var bu tarz gidonlar icin fakat sadece hidrolik frenler icin sadece. Bunun disinda piyasada satilan var mi bilmiyorum malesef.
Teşekkürler cevabınız için.
Bu tip fren var bende v-fren için aslında, ancak iki sıkıntısı oluyor:
- eller düz taraftayken kullanılamıyor, çok uzakta kalıyor.
- fren telini gidon bandının içine almak gerekiyor.

Bir başka çözüm de cyclocross frenleriyle bu barend frenlerini birlikte kullanmak. O zaman da dört tane fren kolu bisikletin sadeliğini bozacak. Her taraf kablo fren kolu olacak.

Bu nedenle son aldığım eğik kolu görünce çok sevinmiştim ama beklediğimi bulamadım.

Tam tersi mümkünmüş:kötü:
Eğer şehir bisikletine yada mtbye drop bar takan varsa bir bakabilir.
(link)

Eski bisikletlerden belki daha uygun olan bir kol bulabilirsin

Eski bisikletlerden belki daha uygun olan bir kol bulabilirsin
Eskilerde genelde dropbar oluyor. Onlarda da aslında ikili bir fren sistemi var ama lakabı “suicide lever”mış. (İntihar kolu) Aynı sorun nedeniyle yeterli fren yapmadığından böyle demişler?.
Neyseki fixie bisiklette pedallar da durmaya yardımcı oluyor. Biraz daha şans vereceğim yoksa barend frenleri takacağım.

Geri