Scudo Sports

Büyük terbiyesizlik

Bora TİRKİ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.865
Bisiklet
Specialized
Yapılan anlamlı gezi hakkında duyduğum üzücü bir haberi sizlerle paylaşmak istedim.:( :boese157:

İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi, Tuna AKYÜZ 'ün de içinde bulunduğu konvoya kırmızı ışık cezası kesildi.

Şehitleri anma turuna kırmızı ışık cezası
İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği'nin, Üsküdar, Pendik, Beykoz ve Esenler ilçe belediyeleriyle birlikte organize ettiği ''Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'' Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde polis engeline takıldı.

İstanbul'dan Kars'a kadar 1725 km yol kat ederek Sarıkamış'a ulaşmayı planlanan sporcular Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde ilginç bir engelle karşılaştı. İstanbul'dan Rize'nin Fındıklı İlçesi'ne kadar problemsiz bir şekilde gelen ekibin önü Fındıklı İlçesinde, kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle kendilerine eskortluk polis ekibi tarafından kesildi. Polisler ile ekip üyeleri arasında bir süre tartışma yaşandı.

Polis memurlarından bir tanesinin İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz'e "Sen kadınsın git evinde otur" diye hitap etmesi tartışmayı alevlendirdi. Akyüz, Polis memurlarını terbiyesizlik ve cahillikle suçladı. Polis memurları ekip şoförüne kırmızı ışık ihlalinden ceza kesti.

Rize Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili polis memurları hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

Konu hakkındaki sıcak görüntüler için tıklayın.

(link)

Kaynak : www.iha.com.tr - CANER KARATAŞ/RİZE

Olayı şiddetli kınıyorum.

Scudo
yuhhhhhhhhhh...

Bunları duydukça ülkedeki bisiklet AÇILIMINDAN ümidimi kesiyorum...

Olamaz bu kadar...

• Beğen
Tepkiler: Yasin Kukur
İstanbul'dan Kars'a kadar 1725 km yol kat ederek Sarıkamış'a ulaşmayı planlanan sporcular Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde ilginç bir engelle karşılaştı. İstanbul'dan Rize'nin Fındıklı İlçesi'ne kadar problemsiz bir şekilde gelen ekibin önü Fındıklı İlçesinde, kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle kendilerine eskortluk polis ekibi tarafından kesildi. Polisler ile ekip üyeleri arasında bir süre tartışma yaşandı.

Polis memurlarından bir tanesinin İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz'e "Sen kadınsın git evinde otur" diye hitap etmesi tartışmayı alevlendirdi. Akyüz, Polis memurlarını terbiyesizlik ve cahillikle suçladı. Polis memurları ekip şoförüne kırmızı ışık ihlalinden ceza kesti.

Rize Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili polis memurları hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

(link)

dostlarım bu durum motivasyonunuzu asla etkilemesin
polisten polise fark var gerekli işlemleri rize emniyet müdürlüğünün yapacağından eminim

çok büyük terbiyesizlik ya millet şehitlerimiz için o kadar yol kat ediyor polislerde ceza kesiyor bu kadar ş.refsizlik olmaz ya :mad:

Bu Olayın Türkiyede Yaşanması Gayet Doğaldır Çünkü ;

Erkek - Kadın Eşitliğini Bir Türlü Kabul Edemeyen ,
Polis ile Vatandaşın Çatışdığı ,
Bisiklet veya Herhangi Bir Spor Dalı Olsun Önem Verilmeyen ,
İnsan Hayatının Ucuz Ve Kalitesiz Olan ,
Bu Günlerin Ne Kadar Zorluklarla Kazanıldığına Saygı Duymayan Vatandaşlarla

BİRLİKTE BU ÜLKEDE YAŞIYORUZ !!

olayı şiddetle kınıyorum. tek tip polis yetiştirme operasyonunun meyveleri bunlar. ( polis koleji sınavının iptal edilme nedenine dayanarak yazılmıştır.(link)) allahım insanlık artık marsa gider oldu biz hala örümcek kafalılarla uğraşıyoruz.

hocam kasıt aramıyorum ama dikkatinizi çekerim ama üniversite yada lise giriş sınavlarında hiç başarılı olamayan insanlar polis koleji sınavına giriyorlar bu da eğitimsiz polislerin yetişmesine neden oluyor..
Haberi izledim ve gerçekten oradaki kadın polise iyi cevap veriyor ama kaldı ki adım gibi eminim rize emniyet müdürlüğü gerekli işlemleri yapmayacaktır.Önemsiz bir olay gibi durup, uyarı verip geçecektir ya da bunu bile yapmayabilir. Yazık yazık..Dini imanı olan arkadaşlar, kadın'a saygısından dolayı "git evinde otur" diye bağırmazlar. O yüzden bunu tek tip polis yetiştirme politikasına bağlamak saçma olur..Önemli olan polislerin eğitim seviyelerinin artmasıdır ama bunu yapmak için çoook fırın ekmek yememiz gerekiyor..

Bu konuya verilen bütün cevapları itinayla tek tek okudum.
Şehitleri anma turu, etkinlik, spor vs. tabiki hepsi güzel şeyler.

Fakat...
Bir kişide kardeşim niye kırmızı ışıkda geçtiniz diye sormamış!
Bisiklet aracının (trafik kuralları aynen işler) kırmızı ışıkda geçme gibi bir ayrıcalığı var mıdır?

Konuya şöyle açılım getirelim, hangi araçlar kırmızı ışıkda geçebilir?

"Sen kadınsın git evinde otur"

ülke olarak yıllardır bisiklet konusunda neden avrupanın 10 bin adım gerisinde olduğumuzun kanıtıdır bu söz.

cahillik, ;) çok saçma birşey,kamerayı görünce hemen ekip otosuna geçmek kolay :)
bizim ülkemizin "cahillerine" göre kadının kuralları=
bütün gün evde oturucak
yemek yapıcak
kocasına itaat edicek
hiçbir spor olaylarına katılmıycak
cahilliğin felsefesi budur :in:

Geri