Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadır Tavsiyesi..

Tolga Gürgün

Forum Bağımlısı
Tepki
2.133
Bisiklet
Pinarello
Arkadaşlar Selam,

Tek kişilik tur amaçlı çadır düşünüyorum.Kullanım ve hafiflik açısından uygun performansta tavsiyeleriniz nelerdir..

Şimdiden Teşekkürler,
Tolga Gürgün

Scudo
merhaba. ben de cadir alacagim ve arastirmalariim suruyor. ama tek kisilik alinmasinin cok iyi olmadigina karar vermis gibiyiim. en azindan simdilik. cunku esyalari da iceri almak gibi bi durumumuz oluyo bisiklet gezisi esnasinda. gerci agirlik olarak biraz farkedecek tabii ama almisken yarim bisey de almak istemiyorum. bi de dikkat edilmesii gerek bir diger nokta bagaj koyma yerinin olmasi. en azindan ayakkabi veya fazla esyalar orada kalabilir. hangi mevsimde gezi yapmak istiyorsan onu da dikkate al. benj 3 mevsimlik alacagim gibi gorunuyor. kesinlikle ismi duyulmus, iyi bir marka al. ben simdilik gozume salewa'nın scout 2 modelini kestirdiim. ama biraz daha arastiracam. ama 2 kisilik al derim. arkadasimda salewa'nın bergen 2 modeli vardi ve cok konforlu bi cadirdi. cift kapisi ve cift bagajligi vardi. ama bir parca agirdi ve bisiklete yuklemek icin biraz hantal kaliyordu. ben bi-iki yer yakaladim ist.te piyasaya gore biraz uygun satan ve direkt y.disindan getiren saticilar. yerleri perpa'da. piyasadan biraz daha ucuzlar. kdv almama gibi bi kolayliklari da olabilir. ole yerlerii denk getirmek gerek. bu adamlar da arama kurtarma ekipleri icin ihale alip ona gore getiriyolarmis, bi kac tane de fazla getiriyolarmis. durum bole. bi de bilgisii olabilecegini dusundugum bi link veriim. (link)

Benimde aklımda bikaç model var..
Hafif ve güzel 3 mevsim çadırlar...

Salewa Scout 2 Kamp Çadırı
Fiyatı: 99 €

Loap Sliper II Üç Mevsim Çadır
Fiyatı: 69 €

Bende bu iki modelden birisini düşünüyorum...

Sevgiler...

Loap Sund 3 Mevsim Çadır
69 EUR 3100gr
biraz alçak yanlız. çok rüzgarda ucuz çadırlar fiber pollü olduğu için kırılma riski var.
benim aklımda da bu vardı. 2100gr da iyi çadırlar var ama 200 eur üstü

@Gürgün

Bisiklet ve Motorsiklet aktiviteleri çadırları
Bisiklet ve Motorsiklet aktiviteleri için kullanılacak çadır seçiminde en büyük kriterler ağırlık ve hacimdir.iki tekerlekli aracınızın yük dengesini ve aerodinamiğini bozmayacak hacim ve ağırlıkta bir çadır tercih edilmelidir.Bu kategoride kullanılan çadırlar genelde maximum 2 kişilik ve kış mevsimi hariç üç mevsim kullanabileceğiniz çadırlardır. Bu kategorideki çadırların ağırlıkları 1,8 ile 2,8 kg arasında değişmektedir.
Ayrıca özellikle tur motorsikleti aktiviteleri için üretilen büyük hacimli çadırlar vardırki bu çadırların bagajları motorsikleti alacak büyüklüktedir.

Çadırınızı satın alırken:

· Hangi faaliyetleri yapacağım sorusunun cevabını vermiş olmalısınız.
· Yılın hangi zamanlarında yapacağım sorusu yaz ve kış gibi extreme sıcaklık ve koşulları göğüsleyecek bir çadır seçimi için önemlidir.
· Çadırda kaç kişi kalacağım sorusunu aile bireylerinizin yada partnerleriniz sayısı ile çözebilirsiniz
· Ağırlık/performans oranı hakkında mutlaka bilgi sahibi olup karşılaştırma kriterlerine dahil etmelisiniz
· Eğer mümkün ise çadırı kurulu olarak görün

serkanin da bahsetmis olduıgu salewa scout 2 cadiri benim gittigim dukkanda eger yanlis hatirlamiyorusam 70 euro idi.

ayrica alpinistin dedigi gibi fiber pollü olanlarin kırılma riskinin oldugunuu ben de duymustum. daha ziyade ucuz cadirlarda yani marketlerde satilanlarda fiber bulunuyor zaten. en iyisi aluminyum cubuklu olanlarindan almak. alasim oldugu icin aluminyum olmasina ragmen hemen hemen yarim cember sekline kadar bukulebiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
@Gürgün

Merhaba .. benim sitede ekipmanlar arasında gorebilirsiniz..www.geziyorum.net

muhtesem bir cadır cok saglam ruzgara dayanıklı ZOID 1.5 ... zorlasan 2 kisi kalıyor. cift katlı... cok rahat... tek kişi + esyalarınla muhtesem rahat kalıorsun...

eger imkanın ve 20-30 euron fazla varsa kesinlikle ZODI 2 yi al.

bu cadır biraz pahalı ama evladiyelik..

ve cok hafif... 1.4 Kilo

selamlar
EMRE
(link)

• Beğen
Selam eğer yaz hava koşullarında kullanacaksanız hafif yağmura dayanıklı ve son derece hafif olan ve doğa sporcuları arasında Karfur çadırı diye satılan dome tipi çadırlardan (evet karfurlar da satılıyor :D) edinilebilir, ben de hafifliği ve ucuzluğu nedeniyle tercih ederek kullanıyorum. Bunun dışında kalburüstü olarak önerebileceğim model ise vaude taurus modelidir.

• Beğen
arkadaşlar ben lafuma 3/4 summertime kullanıyorum.gerçektem kaliteli ve ekonomik bişey.içine 3-4 kişi sığabilir.ağırlığı da 4.5 kilo kadar.ama yükse ve geniş.bisikletlerinizi bile içeri alabilirsiniz.

ben aldığımda fiyatı 120-130 ytl civarındaydı.

Hakan abinin dediği gibi ilkbahar ve yaz kullanıcaksanız şu karfur çadırlarından
alın hem ucuz hemde iş görür.

Yazın turlarda ucuz Carrefour çadırı kullanıyoruz.
Dağda kullandığım çadır. Loap ın 5 mevsim çok dayanıklı, çok aşırı sağlam
, 4 pollü ( LOAP vende dur ) isimli çadırı. . Dur kelimesi dayanıklı aliminyum için kulanılan duralit kelimesinin kısaltılması. Ben çok memnunum.
4 mevsim çadır alacaksanız yazın kullanmanız çadıra güneşten ötürü ciddi zarar verebilir.
Kış için kesinlikle ucuz çadır almayın. İlk rüzgarda yırtılırsa yenisini alacağını iki ucuz çadır bir kaliteli çadır fiyatını zaten geçecektir.

Selamlar.

bilgi ve tecrübelerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim . . .

tolga gürgün

fiber malzemeli olması çok fazla problem değildir çadırlarda.çadırınızı doğru yere doğru şekilde kurduğunuz sürece herhangi bir aksaklıkla karşılaşmazsınız.o bakımdan illede alaşım profilli bi çadır alamnıza gerek yok. bende asıl dikkat edilmesi gereken husus alacağınız çadırın çift tenteli ve bagajlıklı olmasıdır.diğer arkadaşların da dediği gibi. 2 kişilik bir çadır almanız çok daha iyi olacaktır.(fiber profillerin kırılmasının başlıca sebebi çadırın yanlış gerilmesi yada hiç gerilmemesidir.ayrıca çadır kurulabilecek ideal alanlar rüzgar almayan korunaklı alanlardır.)

Merhaba. Bu ucuz Carrefour çadırlarının ağırlığı ve fiyatı nedir? İçine ben (1.75'e 70 bir bünye :) ) ve bisikletim sığabilir miyiz?

çadırlar hakkında tüm gerekli bilgileri doğa sporlarıyla ilgili sitelerden ya da alışveriş sitelerinden zaten elde edebilirsiniz. boyutları, ağırlıkları, malzemeleri vs vs ile ilgili herşey nette mevcut.

ancak nette olmayan ve kullanıcının kendi deneyimleri ile öğrenilen bazı bilgiler de var. çok ucuz çadırlar alıp çok memnun olan tanıdıklarım olduğu gibi, pahalı çadırlar alıp pişman olanlar da var. benim vereceğim bazı tavsiyelere de şimdi bazı arkadaşlar katılmayabilir.

örneğin, bagaj kısmı geniş olursa iyi olur derler. bagaj kısmını dış tente oluşturur. yazları çoğu zaman dış tenteyi de kurup, hele bir de bagaj oluşturacak şekilde çadır girişinin önünü kapatırsanız sıcaktan boğulmanız işten bile değildir. ben genelde prensip olarak dış tenteyi mutlaka kurmama rağmen, bagaj oluşturmayacak şekilde o kısmı içe katlıyorum ki biraz daha hava girsin. yani bagajım yazları olmuyor. pek gerek de olmuyor. ama kışın lazım.

hafiflik önemli bir ayrıntı. ancak özellikle iki kişiyseniz iç tente ve dış tenteyi ayrı ayrı taşımak 3 kiloluk yükü 1,5 kiloya indirir. bu da iyi birşeydir. tek başına taşıyacaksanız da iç ve dış tenteyi ayrı ayrı paketleyerek taşımak hem yerden tasarruf, hem de yük dengesi sağlar. hafif ve sağlam çadırlar çok pahalı, hafif ve ucuz çadırlar genelde dandiktir. ortalama 3 kilo civarındaki çift tenteli çadırlar ideal sağlamlık ve fiyattadırlar genelde. istisnalar bunu bozabilir. zaten bu bir kaide değildir.

çadırın tipine, görüntüsüne bakılarak yapılan alışverişler hüsran yaratabilir. çok beğenerek aldığınız askeri yeşil bir çadır, güneşin katkılarıyla yaz sonunda sonbahar yapraklarına dönebilir. ilk rüzgarda polleri kırılabilir. ilk yağmurda da akvaryuma dönebilir.

önemli olan hem boyutudur hem de işlevidir. iki kişilik bir çadırda iki kişi yatacaksanız, eşyalarınız allaha emanettir. 2+1 kişilik daha iyi olur. iki kişilik bir çadırda tek başınıza, eşyalarınızla birlikte krallar gibi yatarsınız. 3+1 kişilik bir çadır, yaz kampları için fuzuli yük demektir. bir çadırda üç kişi yatmak gibi bir niyetiniz yoksa tabii.

çoğu yaz kampında ya çadırınızı ya da uyku tulumunuzu boşuna taşıdığınızı farkedeceksiniz. o sıcakta çadırda tulumla yatarsanız sabaha birkaç kilo vermiş olarak uyanabilirsiniz. ikisinden birini bırakın. ama yine de tedbir tedbirdir. şimdiye kadar kendi küçük, hafif ve rahatsız matımı da kullandığımı hiç hatırlamıyorum. gittiğim yerlerde hep daha rahat birşey bulmuşumdur. bir keresinde kamp sahibi altıma döşek bile sermişti. yine dağda bayırda lazım. taşımak iyi fikir. bisikleti çadıra koyup, kapı önünde uyku tulumuyla uyumak da bisiklete verdiğiniz değer oranında mümkün tabii.

kaliteli çadırlarda genelde çift tente olur. iç tente nefes alabilen bir malzemeden, dış tente ise su geçirmez malzemedendir. sabaha kadar ağzınızdan çıkan buharın çadırın içini su dolu bir fanusa çevirmemesi için arada muhakkak bir havalandırma boşluğu olmalıdır. bu boşluk sizin en değerli hazinenizdir.

ayrıca iyi çadırların girişi yer seviyesinden yaklaşık bir karış daha yukarıda başlar. bu çadıra tozun pisliğin girmesini nispeten önlediği gibi, haşarat girişini de nispeten önler. yani kesin bir önlem değildir. dikkati elden bırakmamak lazım. içeriye sızmayı başaran bir akrep, çadırdaki kısıtlı alanı kullanma konusunda ummadığınız kadar kıskanç tavırlar sergileyebilir.

iyi çadırlarda kapıyı oluşturan fermuarlı parça da çift katlıdır. tamamen kapatabileceğiniz gibi, sineklik modunu da seçebilirsiniz. bazı çadırlar çift girişlidir ve çift bagajlıdır. iki yanında da kapısı bulunur. yaz kampları için gerekliliği tartışılır.

özetle, yazın sırt çantası ya da bisikletle kamp yapmaya gidecekseniz, çadırınız çantanızda az yer kaplayan, su geçirmeyen, polleri sağlam, çift tenteli, 2 ya da 2+1 kişilik, olabildiğince 3 kiloyu geçmeyen, orta kalitede bir çadır olsun. 3 mevsim çadırlar ideal. kamp yapmaya arabayla gidenlerdenseniz, alın yayla gibi bir çadır, gerine gerine uyuyun. ama yine de şunu unutmamak lazım; çadırla tatil, her türlü rezilliği göze almaktır. yoksa başka ne keyfi var ki...

(link)

bu linke de bakabilirsiniz. Sierra Designs - Light Year. Çantasıyla beraber 1.4 kg.

Bilgi ve paylaşımlar için çok teşekkürler . . .

Tolga Gürgün

Lafuma Summertime'ı tek geçerim:D ben kullanıyorum memnunum. 2/3 ler tek kişi kalmak için ideal (eşyalarla birlikte) ama eşyaların zarar görmiyeceği koşullardaysanız, eşyaları dışarı koyup, 2-3 kişi sığabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Speedy Gonzales
nikanam inanılmaz güsel özetlemis olayı benimde bir tavsiyem olsun.

kamplarda vazgecilmez malzemem dev boyuttaki cop torbalarıdır. yagmurluk niyetine, ıvır zıvır esyaları tıkıstırmakta kullanıldıgı gibi tasımaya usendiginiz cadır tentesi yerinede kullanılabilir.

hatta inanılmaz yagmurlu camurlu bir gunde atakkabılarımızın dısına gecirip ıslanmaktan kurtulmustuk.

yanlız kullandıktan sonra ortalıkta bırakmadıgınıza ve cope attıgınıza emin olun.

bir tavsiyemde tıbbi plaster yada ipek bant (beyaz bez bant-aslında kutusu sarı renkli) herzaman birseyleri bir yerlere baglamak gerekebilir.

Geri