Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çakma ürün kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Perşembe akşamı kafa atma amaçlı Caddebostan sahile indiğimde iki adet pinarello dogma f8'i arka arkaya görünce durup sahiplerine orjinal olup olmadığını sordum. Taiwan malı olduklarını, rijitlik vb. bakımdan gayet memnun olduklarını, Sarıkamış' a tura gittiklerini, 2 kere türkiye turu attıklarını söylediler. Sadece şasileri 600 dolar fiyata sahipler. Aliexpress'teki 450 dolarlık çin malı pinarello şasilerini sordum, almamam konusunda uyardılar. Spor ayakkabı, eşofman vb. ürünlerin bazılarında ise genel olarak bir kalite düşüklüğü var. 2013 yılında babamın toplantı için gittiği Dubai'den getirdiği orjinal Columbia marka, türkiye fiyatı 600-700 TL olan yürüyüş ayakkabısı 1 yılda yırtıldı. Dış görünüş olarak aynısı olan çakması 70 liraya alınırsa o da 1 yıl dayanır hatta fazla bile dayanabilir. Bu devirde özellikle giyim eşyalarında orjinal ürün kullanmanın bir artısı kalmadı bence

• Beğen
Tepkiler: Groims
Scudo
Deneyimlerimden biliyorum, kalite her zaman ucuza gelir. Replikası, çakması...vb mallar ucuzdur ama asla uzun süre dayanmaz. Zaman, kaliteli mala verdiğiniz parayı ucuza getirir. Kaliteli eşofmanla çakması arasındaki fark, yıkanana kadar belli olmaz. Ancak yıkandığında her şey gözler önüne serilir. Ama sonuç olarak bu bir tercih meselesi. Kaliteli mal alıcam diye de borcun altına girmek ne kadar doğru tartışılır. En iyisi herkesi kendi halinde bırakıp işine bakmaktır. Kaliteli mal kullanıyor diye birine saygı duymak, çakma mal kullandığı için de birine küçük görerek bakmak, bana göre hayattan hiç bir şey öğrenemediğinizin göstergesidir. Sağlıcakla kalın, bol bol pedallayın...

Teessüf ederim. Onlar çakma değil, replika :snzdglsn:

İlk mesajda eşofmandan örnek vermiş konu sahibi. Ben migrostan Dunlop marka eşofman alıyorum. Çalışırken sürekli onları kullanıyorum. Normal zamanda 40-50 Tl bandında oluyor. Arada indirime girip 25 30 Bandında satılıyor. 4 Tane aldım. Gayet güzel.

Demem o ki Carrefour,Migros gibi mağazalarda ucuz (Aslında olması gereken fiyatlar /kira ,eleman,marka vs vs şişiriyorlar fiyatı) giyim ürünleri mevcut.

Benim pek kıyafetim olmaz.
Ayakkabı 200 TL
Pantolon 100 TL
Gömlek 75 TL
Tshirt 10-50 TL (50 TL çok beğenirsem)

Daha üzeri gereksiz geliyor. Eskiye göre kazancım daha iyi . Yine de gereksiz.Boşa giden para bence.

Üzerimdeki kiyafete göre mekana girmem. Paçoz halde çok mekana girip çıkmışlığım var. (Gece kulübünden bahsetmiyorum. Restoran cafe vs ) İnsanların nasıl bakacağı umurumda bile olmaz .
Kıyafet kullanmayı bilmem. Üstümde takım elbise bile olsa yere otururum. Yapılacak bir iş varsa yaparım. Yeni aldığım x bir ürün ile boya yapıp batırmışlığım çoktur :)

Onun haricinde bisiklet ayakkabıma 650 TL verdim. Çünkü; En az 5 sene giyebilirim. Ayakkabı gibi patlama çatlama durumu olmaz (Ayak hareket etmiyor)

Çakma ürün yada replika adına ne derseniz deyin sağlık, güvenlik, kalite adına alınmamalı. Almak istediginiz kıyafetler çok pahalı olabilir bu ürünleri alamıyorsanız bu ürünlerin alternatiflerine bakın yada bu ürünlerin indirimlerini takip edin derim.

Tekstil işi ile uğraşıyorum.Çakma ürün alıp satsam inanın köşe olurum.Bana etik gelmiyor bunun için satmıyorum.
Her konuda iyi markalarín ikamesi olan markalarín ürünlerini kullanmaya çalışırım

Kullanım süresince size veya başka birisine herhangi bir sağlık sorunu yaşatma riski olmayan her türlü çakma ürün kullanılabilir.

İnternet üzerinden dış lastik siparişi verdim. Aldığım satıcı güvenilir olsa bile yine de içimde bir endişe var (piyasanın çok altında bir fiyata aldım, bu yüzden şüphe ediyorum.) Gelen lastiğin çakma olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Bir tespit yöntemi var mı yoksa çakma ile orijinal lastikleri ayırt etmek çok mu zor?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Keşke detay verseniz. Çakma makma ucuza lastik bulduysanız kaçirmayin. ☺
Lastik hakkında mı? Maxxis Ikon aldım hocam Bisiklet.com satıcısından.

• Beğen
Lastik hakkında mı? Maxxis Ikon aldım hocam Bisiklet.com satıcısından.
Bence fiyat normal. Millet fiyat konusunda iyice saçmaladiğı için normal fiyatlar bize garip görünüyor.
Bu aralar mecbur olmadikca alişveriş yapmayıp fiyatların aklını başına almasını beklemek lazım.

Bence fiyat normal. Millet fiyat konusunda iyice saçmaladiğı için normal fiyatlar bize garip görünüyor.
Bu aralar mecbur olmadikca alişveriş yapmayıp fiyatların aklını başına almasını beklemek lazım.
Artık fiyat konusunda tüm algım çöktü ya hocam. Bekle bekle nereye kadar dedim aldım çünkü dur durak bilmeden zamlanıyor zaten. Umarım memnun kalırım pek bilgim yok bu model hakkında.

• Beğen

Tam aksine elde imkan varsa, piyasaya göre uyguna ürün de bulunduysa gözünün yaşına bakılmaması gereken bir zamandayız.
Zira bildiğiniz gibi enflasyon fiyatların artış hızının göstergesi. Yarın enflasyon sıfır olsa dahi bu fiyatların geri geleceğini değil, mevcut yerinde kalacağını gösterir.
Dünyada dolar endeksi 103 (yazıyla yüzüç) olmuşken bizde KKM garabeti yüzünden vatan millet sakarya 15 altı savunuluyor ama tulumbadaki su da bir yere kadar. Yani geçtiğimiz Aralık'takine benzer bir döviz şoku çok uzakta değil.
Ülkedeki hemen herşey gibi doğrudan dövize endeksli olan bisiklet sektöründe ise bu nedenle beklemek makul değil.

Yaklaşık 1.5 ay önce tr de bir bisiklet parça satan dükkandan İnternet üzerinden continental race king 26x2.00 sipariş ettim. 515₺ idi fiyatı. Daha önceden de almıştım 1 adet 310₺ ye malum zamalrdan önce. Gelen lastik birincisi katlanır değildi. İlan fotosunda katlanır idi. Yazıları sarı renkli değildi. Üzerinde "hand made in germany" yazmıyordu. Made in china yazıyordu. Lastik dokusu birebir aynıydı. Fakat yanları berbat bir kopya idi. Orijinali petek şeklinde desenli yumuşak yüzey iken bu gelen altıgen çizilmiş saçma bir desendi.

Hemen iade talebi açıp sebep olarak da lastik katlanır değil, tubeless değil, en önemlisi hand made in germany yerine made in china yazılı geldi yazdım. Hemen ücret iadesi yaptılar. Birebir alışveriş yapsak da iade kabul edilir miydi bilmiyorum. Bağlı bulundukları platformda uzun ömürlü olmak için iadeler daha kolay oluyor olabilir. Bu sebeple birebir almamaya çalışırım genelde. Gidip görüp almak daha mantıklı bu bağlamda.

Her neyse, bike.24.com sitesinden aynı lastiği sipariş ettim. Hatta önceki yanlışlıkla 26x2.0 iken yenisini 26x2.2 olarak sipariş ettim. 15 günde lastik geldi ve orjinaldi. - hand made in germany, sarı yazılar, yanlar olması gerektiği gibi petek desenli ve ağırlığı da olması gerektiği gibi, ve tubeless ti. En güzel yanı da fiyatı:
Lastik: 16.72€
Kargo bedeli: 19.99€
Gümrük için de 61₺ verdim.

Yani sorunuzun cevabı: EVET İnternet üzerinden sipariş ettiğiniz bir lastik gayet de çakma gelebilir. Özellikle tr den alışveriş yapıyorsanız. Yurt dışında en azından adamlar çakma sattığını yazıyor. Bizimkiler gibi yerse abi yollayalım demiyor. Adamlar bir özür bile dilemediler, anlayın durumu...
Tam aksine elde imkan varsa, piyasaya göre uyguna ürün de bulunduysa gözünün yaşına bakılmaması gereken bir zamandayız.
Zira bildiğiniz gibi enflasyon fiyatların artış hızının göstergesi. Yarın enflasyon sıfır olsa dahi bu fiyatların geri geleceğini değil, mevcut yerinde kalacağını gösterir.
Dünyada dolar endeksi 103 (yazıyla yüzüç) olmuşken bizde KKM garabeti yüzünden vatan millet sakarya 15 altı savunuluyor ama tulumbadaki su da bir yere kadar. Yani geçtiğimiz Aralık'takine benzer bir döviz şoku çok uzakta değil.
Ülkedeki hemen herşey gibi doğrudan dövize endeksli olan bisiklet sektöründe ise bu nedenle beklemek makul değil.
Kesinlikle, yakında kur korumalı hesapların vadeleri geliyor o zamana kadar doları baskılamaya çalışıyorlar zar zor. Ama ipin ucu kaçmak üzere, malesef ama malesef doların 35₺ seviyelerine çalışacağı konuşuluyor bir çok ekonomist tarafından. Tabi ülkemizde bunları bilmek için ekonomist olmaya gerek yok ben ekonomistim demek yeterli, sonumuz hayrolsun...

Bisiklet.com, Shimano Türkiye'nin sitesi diye biliyorum. Sıkıntı olmaz.

Yaklaşık 1.5 ay önce tr de bir bisiklet parça satan dükkandan İnternet üzerinden continental race king 26x2.00 sipariş ettim. 515₺ idi fiyatı. Daha önceden de almıştım 1 adet 310₺ ye malum zamalrdan önce. Gelen lastik birincisi katlanır değildi. İlan fotosunda katlanır idi. Yazıları sarı renkli değildi. Üzerinde "hand made in germany" yazmıyordu. Made in china yazıyordu. Lastik dokusu birebir aynıydı. Fakat yanları berbat bir kopya idi. Orijinali petek şeklinde desenli yumuşak yüzey iken bu gelen altıgen çizilmiş saçma bir desendi.

Hemen iade talebi açıp sebep olarak da lastik katlanır değil, tubeless değil, en önemlisi hand made in germany yerine made in china yazılı geldi yazdım. Hemen ücret iadesi yaptılar. Birebir alışveriş yapsak da iade kabul edilir miydi bilmiyorum. Bağlı bulundukları platformda uzun ömürlü olmak için iadeler daha kolay oluyor olabilir. Bu sebeple birebir almamaya çalışırım genelde. Gidip görüp almak daha mantıklı bu bağlamda.

Her neyse, bike.24.com sitesinden aynı lastiği sipariş ettim. Hatta önceki yanlışlıkla 26x2.0 iken yenisini 26x2.2 olarak sipariş ettim. 15 günde lastik geldi ve orjinaldi. - hand made in germany, sarı yazılar, yanlar olması gerektiği gibi petek desenli ve ağırlığı da olması gerektiği gibi, ve tubeless ti. En güzel yanı da fiyatı:
Lastik: 16.72€
Kargo bedeli: 19.99€
Gümrük için de 61₺ verdim.

Yani sorunuzun cevabı: EVET İnternet üzerinden sipariş ettiğiniz bir lastik gayet de çakma gelebilir. Özellikle tr den alışveriş yapıyorsanız. Yurt dışında en azından adamlar çakma sattığını yazıyor. Bizimkiler gibi yerse abi yollayalım demiyor. Adamlar bir özür bile dilemediler, anlayın durumu...

Kesinlikle, yakında kur korumalı hesapların vadeleri geliyor o zamana kadar doları baskılamaya çalışıyorlar zar zor. Ama ipin ucu kaçmak üzere, malesef ama malesef doların 35₺ seviyelerine çalışacağı konuşuluyor bir çok ekonomist tarafından. Tabi ülkemizde bunları bilmek için ekonomist olmaya gerek yok ben ekonomistim demek yeterli, sonumuz hayrolsun...
Hocam, siz Continental Race King'ten bahsederken benim ön lastiğimde kullandığım aynı lastiği tabir ettiniz. Altıgen desenli, gri yazılı. Acaba bendeki de mi çakma? Tabi fiyatını düşününce neyse bu da iyi. :D

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Geçen günısı bozuldu tanıdığım bir tamirci çağırdım " conta dan kaçırıyor " dedi "tanesi 25 TL bunlar çok pahalandi" dedi inandim " yap madem" dedim 300 TL ödedim. Sonra internetten araştırdım n11 de 5 TL conta muhtemelen toptan aldığı için kendisi 1 TL ye aliyor. Linki attim kendisine " burda ucuzmuş burdan al " diye lafı çaktim. Cevap veremedi.
Ha bu arada contalar da sağlammiş başka bir tamirciye 200 TL verip düzelttim.
Ortalik çakaldan geçilmiyor. Fiyatlar haddinden fazla artırılıyor. Fırsatçılar aç gözlü köpekler kol geziyor. Tüketimi minimuma getirirsek zamanla ellerinde kalan mallar normal fiyatlara gelir diye düşünüyorum.

Hocam, siz Continental Race King'ten bahsederken benim ön lastiğimde kullandığım aynı lastiği tabir ettiniz. Altıgen desenli, gri yazılı. Acaba bendeki de mi çakma? Tabi fiyatını düşününce neyse bu da iyi. :D
Çalma ve orjinali ile ilgili görsel atayım. 😊

Çakma:
Screenshot_20220428_094649_com.whatsapp.jpgScreenshot_20220428_094653_com.whatsapp.jpg

Orjinal:
Screenshot_20220428_094706_com.whatsapp.jpgScreenshot_20220428_094606_com.whatsapp.jpg
Geçen günısı bozuldu tanıdığım bir tamirci çağırdım " conta dan kaçırıyor " dedi "tanesi 25 TL bunlar çok pahalandi" dedi inandim " yap madem" dedim 300 TL ödedim. Sonra internetten araştırdım n11 de 5 TL conta muhtemelen toptan aldığı için kendisi 1 TL ye aliyor. Linki attim kendisine " burda ucuzmuş burdan al " diye lafı çaktim. Cevap veremedi.
Ortalik çakaldan geçilmiyor. Fiyatlar haddinden fazla artırılıyor. Fırsatçılar aç gözlü köpekler kol geziyor. Tüketimi minimuma getirirsek zamanla ellerinde kalan mallar normal fiyatlara gelir diye düşünüyorum.
Çakal demişkenn konu dışı ama anlatayım.

İş gereği bir tadilatta vitra marka ankastre ürün kullanacağız 4 lavabo batarya 2 duş seti, bende önceden kayıtlı olan Vitra Servis elemanını aradım dedim gel yap. "abi ben ayrıldım ama yaparım işini, kandi işimdeyim" dedi. Olur fiyat ver dedim. Adedine 1.700 istiyorlar ben sana 1.200 e yapayım dedi. 1.200x6=7.200₺ sonra kalan montajlar için de 2.000 e gelirim abi dedi. Önce tamam adresi atarım dedim. Sonra vitrayı bir arayayım dedim. Yetkili servis ankastre ürünleri adedi başına 600₺ ye yapıyor.
6x600=3.600₺

Sonraki montajları da 180₺/ad den,
6x180=1.080₺

Toplamı 4.680₺ ye garantili iş yapıyorlar.

Diğeri 9.200₺ istiyor.

İlk adama dedim ki kardeş durum böyle sen hayırdır. "abi valla ben de anlamadım çok ilginç, demek ki indirim yapmışlar" falan geveleyip durdu.

Sonra sana mahçup oldum başka işlerde çalışalım abi dedi.

Tsmma ulan dedim, 3+1 daire tesisatı malzemeli kaça yaparsın dedim. (normalde 8.000 falan dese iyi fiyat),
Abi 28.000₺ ye yapayım dedi. Normalde 32k ama bu seferlik dedi.

Yahu bunlardan çok var ama bunlara para verenler bunlardan daha fazla ki bunlar piyasada bu fiyatları çekebiliyor. İnsanlar bilinçsizce zenginleşip nasıl olsa var diye umarsızca para harcadığı için bunlar peydah oldular. Şerefsize bak sana 28k olur diyor bir de...

Son düzenleme:
"Birgün nasılsa satılacak dursun elimde" tarzındaki mallarda bu dediğiniz gibi talep azaldığında fiyatın düşeceğini düşünmüyorum. Piyasa fiyatların inanılmaz yükseleceğini düşünerek hareket ediyor şu anda. Ben bile bir fren seti ve vites kolu satışa çıkarttım. Fiyatını gram inmiyorum. Sebebi; şimdi satılmazsa 2 ay sonra haydi haydi satılır. Hatta arada "fiyatı acaba arttırsam mı? " diye düşünmüyor da değilim. Bu benim rahatlığımdan kaynaklı. Bana stok maliyeti yok. Bir çok ithalatçı da şu anda zaten ucuz döviz kurundan stokluyordur eminim. Çünkü geliyor gelmekte olan.Ünlü düşünür stark ın dediği gibi. Winter is coming......

Scott bisikletim olduğu için sıfır fiyatları takip ediyorum. Geçenlerde mevcut satışta olan bisikletlere (Yeni değil 2021 modellere) birden yaklaşık %25-35 zam geliverdi. Zaten bilindik 1-2 online satıcı var. Bir arkadaşa zamdan önce son fiyattan aldırabilmiştim. Onun mutluluğunu yaşadım.
"Hadi bekleyelim biraz fiyatlar düşsün" deseydik bir daha da alınabileceğini düşünmüyorum. (Geçen hafta 15k dan aldığı bisiklet şu anda 20k) O dediğiniz "talep olmazsa fiyatlar düşer" olayı, büyük zam furyası sonrası alım gücü iyice dibi vurduğunda ve insanlarda "artık nasılsa bundan sonra alamayız biz alım sevdasını bırakalım" bakış açısı oluştuğunda kısmen oluşabilir. O da kısmen diyorum çünkü illa ki bir kesim halen ucuzdan alma sevdası ile alıma elinden geldiği kadar devam edecektir.

ÖRN: Benim ufaklık 3 yaşında. 9-18 kg oto koltuğumuz var. Ancak bir gün 15-36 kg lık bir üst level oto koltuğuna geçeceğiz. Hesap kitap yaptım. Gelecek yıl kullanmaya başlayacağımız oto koltuğunu aldım. Evde kaldırdım. Biliyorum ki bu oto koltuğu gelecek yıl X2 olacak ancak benim maaşım X2 olmayacak.

Geri