Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çakmak Taşıyla Ateş Yakmak

ayhanakbuga

Daimi Üye
Tepki
541
Bisiklet
Scott
Ailece (ben, hanım, oğllarımız Yusuf ve Yahya) evin dışında zaman geçirmek için Atatürk Üniversitesi merkez kampüsüne gittik. Hanım temiz hava ve yürüyüşü ben ağaç dibinde dinlenmeyi Yusuf'ta bisiklet sürmeyi sevdiğimiz için en uygun mekanlardan üniversite kampüsü. Videolarda izleyip kendim de denemek istediğim çakmak taşıyla ateş yakma tekniğini uygulamak için de fırsat olmuş oldu bana.
Vurarak ateş yakma yöntemleri Taş Devrine kadar uzanır. Taş Devri insanları, taşları birbirine vurarak kıvılcım çıkarmayı öğrenmişlerdi. Bu teknik, 5.000 yıl önce demirin bulunmasıyla daha etkili hale geldi. Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde yaşayan Eskimolar, kuvars ile kükürt içeren demirli piriti birbirine vurarak yavaş yanan bir kıvılcım çıkarmışlardı. Çinliler ise ateşlerini porselen ile bambuyu birbirine sürterek yakıyorlardı. Avrupa’da, 19. yüzyılın ortalarına kadar en etkili ateş yakma yöntemi, çelik, çakmaktaşı ve kav kullanılarak yapılandı(frmtr.com).
Video çektiğim günün öncesinde çakmak çeliği ve çakmaktaşı (sahibinden.com'dan) satınalmıştım.Kumaş kömürü yapmıştım eski atletimi kullanarak. Birkaç denemeyle alev çıkardık oğlumla. Oğlum Yusuf'a da bu tarz ateş yakmayı öğretmeye çalıştım...

Scudo
Ya evde deneyip Allah korusun bi kazaya sebeb olursa ne olacak arkadasim?

@mariokaldato
Aynı şeyi hanımla konuşup gülüştük. Sonra Yusuf a anlattık evde ateş yakarsa neler olabileceğini. kibrit Çakmak bırakmıyoruz önlem olarak...

Geri