Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çalınan bisikletimi bulduk ve yeniden yenilenmiş haliyle yollarda...

Tuğrul Tomba

Söz uçar, yazı kalır...
Tepki
1.296
İsim
Tuğrul Tomba
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar,
23 Nisan 2016 İzmir Bike Party'ye katıldıktan sonra köyümde çalınan bisikletim 4 gün sonra sosyal medya gücüyle :) bulundu. Hırsızlar her yerini boyamışlardı. Ardından Kardeşim Onur'un gayretleri ile bir elektrostatik toz boyacı bulduk. Aydın'da sprint bisiklette parçalarına ayırdıktan sonra, renklerimizi seçtik ve beklediğimize değdi. Maalesef amortisörlü maşa da fırında boyandığı için artık çalışmadığından, yeni bir maşa aldım (Suntour XCT) Altta sırayla orjinal hali, boyanmış parçalar, boyanmış hali, Ortaca Bisiklet Festivalinden bir kaç görüntü ve son halinin resmi var. Son olarak da üzerine yapıştırmak istediğim marka çıkartması örneği (Turuncu zemin üzerine beyaz harfler) ve 6 yaşındaki oğlumun tasarladığı marka amblemi var. Fikirlerinize açığım. Sağlıcakla kalınız.

Dosyalar

• 001-orcinal hali.jpg
    001-orcinal hali.jpg
    113 KB · Okunma: 985
  • 01-parçalar.jpg
    01-parçalar.jpg
    116,7 KB · Okunma: 835
  • 02-kadro.jpg
    02-kadro.jpg
    64,7 KB · Okunma: 796
  • 03-kadro detay.jpg
    03-kadro detay.jpg
    56,8 KB · Okunma: 786
  • 04-teslimat.jpeg
    04-teslimat.jpeg
    139,3 KB · Okunma: 863
  • 05-çamardı.jpg
    05-çamardı.jpg
    286,2 KB · Okunma: 776
  • 06-dayanmış.jpg
    06-dayanmış.jpg
    149,5 KB · Okunma: 917
  • 07-kıyıdan.jpg
    07-kıyıdan.jpg
    158,7 KB · Okunma: 925
  • 08-yamaçta.jpg
    08-yamaçta.jpg
    138,8 KB · Okunma: 747
  • 09-bennen.jpg
    09-bennen.jpg
    170,7 KB · Okunma: 803
  • 010-nihai.jpg
    010-nihai.jpg
    141,6 KB · Okunma: 854
  • TAYLAN MARKA AMBLEM1.png
    TAYLAN MARKA AMBLEM1.png
    21,3 KB · Okunma: 792
  • marka.jpg
    marka.jpg
    41,5 KB · Okunma: 788
Scudo
Bulmanıza sevindim,gerçekten de bisikletimin üzerine titremem Lazım şimdi anladım.

• Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
Gelmiş geçmiş olsun ve yeni boyası hayırlı olsun. Zincir dişlisine balata spreyi ile boyayı çıkartabilirseniz.Resimlerde birşey merak ettim o pedallar fark yaratıyor mu. Bende kilitli pedale geçeceğim ama daha tam emin olamadım

hayırlı olsun..turuncu çok değişik bir hava vermiş...heybe çantalar ters takılmış gibi geldi, refrektörlü yerler arkaya baksa akşamları daha sağlıklı olur...selamlar.

@Serkan Mıstınoğlu Hahaha..Titiz hırsızlar...:D:D:D

@canerland Öneriniz için teşekkür ederim. Maalesef beklediğim kalitede değiller. Ayağımın üstü ile pedal arasına ilave bir kayış takıp direncini arttıracağım. O vakit sanırım daha mukavim olacak, yukarı çekerken de kuvveti tam olarak aktarabileceğim. Bu kaliperi arkadaşımın rock rider marka bisikletinde denemiş ve onun üzerine almaya karar vermiştim. Eğer alacaksanız o tarz (daha sert bir çeşit plastik sanırım) bir kaliper alın derim. Sağlıcakla kalınız.

@appendix Eşimin ve oğlumun en sevdiği renk :) Reflektör konusunda haklısınız, teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.

Hayirli olsun!

Renk secimi güzel olmus, hub ve disliler boyanmasa iyi olurmus, dislilerden boya döküldükce cirkin görüntü olusturacaktir.

Hirsizlar ne hale getirmislerdi bisikleti merak ettim, bunun fotografi var mi?

Salcano firmasi iyi bir grafik tasarimcisi bulsa iyi olur, bisikleri alaca bulaca, burdan kaybediyorlar.

hocam bisiklet güzel olmuş benim tavsiyem biraz kontrast zıt renkler falan ekleseniz daha iyi olur. Buna çıplak gözle bakılmıyor :D çok sevimli olsa da.

Merhaba turuncu rengi bende çok severim kendimde bisiklet toplamıştım turuncu Giant atx kadro sıfır almıştıştım bence sadece kadroyu boyasaydın derim yinede senin zevkin kolay gelsin.

• Beğen
Çok geçmiş olsun
Benzer bir durumu yıllar önce bir arkadaşım da yaşamış ve biz onun bisikleti aramamıştık bile...bisiklet çok ucuzdu ve hiç bir umudumuz da yoktu. Sonra polis geldi spor salonuna ve beraber gittik karakola. Bisikleti falan da tanıyamadık polis eski zamanlarda böyle eşşekleri konuşturmayı biliyordu polis Onları öttürmüş ve 20TL ye bisikleti satmaya çalışırken de zaten şüpheyi çekmişler.
Biz de tanıyamadık bisikleti turuncu bisiklet siyah olmuş, koltuk değişmiş, çamutluk takmışlar filan.... arkadaşla baktık baktık
"oğlum bisiklet daha iyi olmuş lan! dedik güldük:))"

@avare Oğlumun amblemini reklamcıya çıkartma haline getirtebilirsem eğer, alın borusuna yapıtştıracağım. Teşekkür ederim.

@Aloha Aslında tamamen turuncu istedim, ama maalesef maşa fırındaki sıcaklığa dayanamadı ve onu yeniledik. Dediğiniz gibi arka dişlilerden boya çıkmaya başladı. Sağlık olsun. Hırsızların çalışmaları altta:
IMG-20160501-WA0000.jpg IMG-20160501-WA0001.jpg IMG-20160501-WA0002.jpg IMG-20160501-WA0003.jpg IMG-20160501-WA0004.jpg IMG-20160501-WA0005.jpg IMG-20160501-WA0008.jpg IMG-20160501-WA0007.jpg IMG-20160501-WA0006.jpg IMG-20160501-WA0005.jpg IMG-20160501-WA0004.jpg IMG-20160501-WA0003.jpg

@alper 76 Hahaha. :):) İşyerindeki arkadaşlarım da, bisikletin son halini görünceiyi ki çalınmış dediler. :):):)

@Tuğrul Tomba

Gecmis olsun!

Fotolar icin tesekkürler, boyasini rezil etmisler, coluk cocuk isi galiba.

Contalar sicaga daynamadi tabii, tamir edilemez mi?

• Beğen
@Emre Nakipoğlu
:D kamaştırma oluyor evet :D

• Beğen
@Aloha Teşekkür ederim. Evet 18-20 yaşlarında bu işi sürekli yapan ve mükemmel hukuk sistemimiz sayesinde sürekli dışarıda gezmeyi başaran, tipler. Bisikleti bulan arkadaşlardan bir kaç tokat yemişler sanırım.
Maşa için: youtube'da izlediğim videolarda, bir bacak içinde çelik yay ve onun içi boyunca cop'a benzer bir lastik vb. bir parça var sanırım o parça eriyerek yayın arasında yayıldı ve tekrar katılaştı, bu durumda da yaylanmıyor. 23 Nisan'dan beri uğraşıyorum, daha fazla beklemek istemedim. Bir de tamamen turuncuya genellikle(eşim de dahil) pek sıcak bakılmadı, bunun üzerine ben de yeter bu hasretlik deyip bembeyaz bir maşa ile kısa yoldan sahalara :) döndüm. Ama arızalı olan maşa bende içini açıp bakacağız kardeşimle birlikte. Tamir ederiz diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalınız.

@mariokaldato :cool::D:)

• Beğen
Tepkiler: Aloha
geçmiş olsun iyi ki bulunmuş bisikletiniz allah birdaha göstermesin.fotoğraflardan da anlaşıldığı gibi boyama konusunda çok becerikli(!) olan kişiler bisikletin hiçbir şeyini çıkarmadan üstünden boyamışlar ve bunu gördükçe bu bisiklete bu işkenceyi yapanları elime alıp birgüzel şaplaklayasım geliyor:mad: tıpkı mahelledeki araba modifiye edermişcesine bisikletlerine boşu boşuna ağırlık ekleyen çocuklar gibi...bu arada yeni halide çok şık olmuş turuncu beyaz:harika:

@alper 76
Ahahaha alemsin alperim

Gecmis olsun kaybedip bulmak sevinc kaynagi da boyayi mahvetmisler. salt turuncuya biraz siyah vs eklerseniz zit renkler daha gorsel olacaktir.

• Beğen
Geri