Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Campagnolo ile Shimano arasındaki uyum.

Campagnolo

Üye
Tepki
62
Evet arkadaşlar sizlere on puanlık bir uzman sorum daha olacak ?

Campagnolo markası ile Shimano markası arasındaki hangi donanım parçaları birbirleri ile uyumlu çalışır ?
Bilenler varsa yazarsa , bilmeyen arkadaşlara büyük faydası olur hatta bu konunun litaratürde kitabı bile var diye biliyorum.
Örneğin ;
Campagnolo arka göbeğe Shimano arka dişli olmaz !
Veya Campagnolo Vites fren kolu ile Shimano arka attırıcı ile çalışmaz indeksleri farklıdır !
Yada her ikisi de 10 sistem olsa bile bu iki markanın zincir kalınlıkları bir birinden farklıdır ... v.b gibi.
Peki uyan parçalar hiç mi yok tabiki var , hadi hep birlikte çalışalım yol bisikletinde bizler de el ele ilerleyelim.

Scudo
frenler birlikte çalışır herhalde? campagnolo bacak shimano kol veya tam tersi... böyle bir setup görmüştüm 2 el ilanlarında sanırım o yüzden çalışırmış gibi geliyor.... Bu arada zincir kalınlıklarındaki fark ne kadar ciddi?

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
campagnolo araştırmaktan söz ediyor. herhalde'lerin, sanırım'ların soru işaretlerinin peşinde değil. yani shimano ve campagnolo katalokları yan yana konulup karşılaştırılacak, vakit ayrılıp kafa patlatılacak ki, üç beş kişiye faydası olsun.

üzerine alınma ama, şu forumda (üç beş isim hariç) dişe dokunur birşeyler yazılsın, ben de bi şey dokundu diye o dişi kırayım:(

• Beğen
Dişinizi kırmanıza gerek yok,dişiniz sizde kalsın. MertDokur sizin profesyonel yol bisikletçisi olup olmadığınızı ya da sadece bulentery olarak neyin peşinde olduğunuzu bilemez. Tamamen iyi niyetli olarak bildiklerini anlatmaya çalışmış. Laf koymaya ve taşlamaya gerek yok. Dönelim size. Üyelik tarihiniz 17-08-2006 ve demek oluyor ki 15 aydır foruma üyesiniz. Mesaj sayınız 121, bu zamana kadar yazdıklarınıza, foruma kattıklarınıza baktım benim de dişime bir bisikletçi olarak bir şeyler dokunmadı. İkinci el ilanı vermekten, forumu kötülemekten ya da cumartesi turlarına katılıp katılmayacağınızı bildirmekten başka bir şey yazmamışsınız. İnsan bir laf ederken önce dönüp kendine bakmalı.

Saygılarımla.

Campy Record 10'lu STI ile Dura-Ace FD-7700 ön aktarıcı (31.8 mm) uyumlu calışır mesela.

• Beğen
biraz daha araştırdım şimdi, arka değiştirici ayarını azıcık ince yapmak gerekiyormuş. 9 lu sistemde her vites değişiminde aralarında 0.21 mm fark oluyor bu da toplamda 0.84 mm lik bir hataya sebep oluyormuş. 10'lu sistemde ise vites başı 0.17 mm fark toplamda bir tarafta 0.68 öbür tarafta 0.84 mm farka sebep oluyormuş. Bu sebepten pek fark etmiyormuş diye söyleniyor. Böyle bir setup kullanan varsa aslında çok iyi olur pratikte nasıl bir uyum olduğunu bilmek açısından...

edit: 10'lu sistemi kullanan birini buldum çalıştığını ama çok iyi olmadığını söylüyor...
9 'lu sistemi kullanan biride tamamı aynı set olanlardan bile daha iyi çalıştığını söylemiş shimano kaset ve gerisi campagnolo olan bisikletinin. her ikiside sram zincir öneriyor bu arada ama sebebi konusunda birşey bulamadım

Arkadaşlar bu konuda bir kitap var demiştiniz. kitabın adını bulamadım, bildirirseniz bi bakiyim belki getirttirebilirim internetten, bikaç kitap siparişi vericemde yakın zamanda. (link) diye bi site var orda eski baskısı olmayan kitaplar, nadir kitaplar vs bulunabiliyor ve fiyatlar çok ucuz, bir bakmanızı tavsiye ederim.

Campagnolo ruble campagnolo göbek ile, full duraace sistemde çalışabiliyor,ama hangi marka(sram/shimano) zincirlerle çalışıyor onu tam bilemiyorum işte.:)

@ultegrax

Sram zincirler Campagnolo ve Shimano ile çalışır. Vites sayısına göre zincir modeli ( Sram'dan) belirlemek yeterli.

Yine Wippermann zincirleri Campagnolo ile mükemmel işler, Shimano'ya da olur.
Campagnolo'nun zincirlerini zaten Wippermann (Connex) yapıyor.

Shimano'nun 8 vites zincirleri Campagnolo 8 Vites ruble ile gayet iyi işler.

Sram Zincir tablosu:
Sram zincir tüm 6-7-8 vites sistemler için : PC68, PC58, PC48 ( 7.1mm genişlik)

Sram zincir tüm 9 vites sistemler için: PC991 hollow, PC991 cross step ( 6.4mm ve cross step 6.9mm. genişlik)
Not Campy 9vites sistem için tercihen PC991 hollow (6.4mm wide).

Sram zincir tüm 10vites sistemler için: PC 1090R hollow pin ( 5.9mm. genişlik)

10 vites sistemlerle zincirler 5.9mm. genişliğe inmiştir, bu nedenle titanium
zincirlerden kaçınmanızı tavsiye ederim, çok süratli aşınırlar.

Not: Titanium kaset kullanıyorsanız, titanium zincir kullanmayın, sıyırma yapar.

merhaba
yol bisikletim için campagnolo mirage ya da veloce ergopower fren vites seti düşünüyorum fakat arka attırıcı shimano deore acaba birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışır mı ? Böyle campy shimano karma sistem kullananlar varsa deneyimlerini paylaşırsa çok güzel olur
kazasız sürüşler...

bir de on aktarıcı da bildiğim kadarıyla çok sorun olmuyor ama yine de sorayım ben dura ace on aktarıcıyla ergo power kollar uyum sağlar mı ?

benim bildiğim campagnolo fren vites kolu shimano arka vites attırıcı ile uyumlu değildir. siz teknik servis veren bir bisiklet mağazasından bunu öğrenebilirsiniz

Campagnolo vites -fren kollarını kullanabilmek için Campagnolo arka vitese sahip olmanız gereklidir...

• Beğen
Tepkiler: yusuf samet yaraş
Rublede bir sıkıntı yok istediğiniz rubleyi kullanabilirsiniz... Ama Campy malzemenin ömrüne yaklaşacak malzeme zor bulunuyor gerçekten...

Oradaki vites fren kolları hakkında bir bilgim yok ama yenilerin kullanılamadığından eminim...

• Beğen
peki uzun bacak campy arka attırıcısı bulmak mümkün müdür türkiyede? yoksa illa ki dışardan mı getirtmek gerekir?
yukarıda da belirttiğim gibi ön aktarıcı ve aynakolda sorun çıkar mı acaba?

Zincir, aynakol ve rublede bir sorun yok. Ancak yukarıda da söylendiği gibi vites kolları ve aktarıcılar sadece kendi içlerinde uyumlu. Campy kol ile Shimano aktarıcı yada tersi kombinasyonu kullanamazsınız. Aynı şey Sram-shimano yada sram-campy içinde geçerli.

• Beğen
o zaman sadece arka aktarıcı almak gerekecek fazladan benim eski dura ace ön aktarıcıyı değiitirmeye gerek kalmayacak:)

Benim görüşüm farklı şimdi arka ve ön vitesler tek yay sistemi ile çalışır ,tırnak yapıları yoktur vites teli ne kadar çekilirse o kadar hareket ederler haliylede vites frenkollarının tırnak aralığına göre hareket ederler, ben campi vites kolları ile shimano arka ve ön vitesin sorunsuz çalışacağını düşünüyorum yada tam tersi shimano vites kolları ile campi aktarıcılar ,yanlız vites kolları hangi marka ise ruble ve zincirinde aynı marka olması gerekir çünkü kollardaki tırnak aralığı kendi rublesinin diş aralığına göre yapılmıştır, yani campi kollar ile shimano ruble çalışmaz çünkü diş araları farklıdır çalışsada randıman vermez.Birde viteskolları 9 luysa ruble 9lu, 10 luysa ruble 10 lu olmalı yani 10 lu kollara 9 lu ruble olmaz.Benim görüşümde bu, hadi çık bakalım şimdi işin içinden.:D

Geri