Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cannondale Synapse ile Caad arasındaki farklar

efenim 2 hafta once synapse aldım, celil beyin de acıkladıgı gibi eger yatık aero pozisyonunda surebilecekseniz caad, benim gibi hangi hafta sureceginiz belli degilse 1 hafta surdup gazı alıp sonra is guc aile vs sebeplerden 2 hafta suremeyecekseniz synapse kadro daha iyi olacaktır :)

Scudo
@Onur İstanbul Hayırlı uğurlu olsun bisiklet tipinin aslında çok sürüp az sürmekle ilgisi yok bende de endurance kadrolu yol bisikleti var haftanın hemen hemen hergünü sürüyorum. Önemli olan beklentiniz birazda ben çok hız yapmak istiyorum performans turlarına katılacağım derseniz aero kadrolu bir bisiklet sizin için ilaçtır ancak ben turda ki arkadaşlarımla takılırım uzun mesafelere giderim gerekirse arkaya ufak bagaj atarım günü birlik turlara giderim derseniz kendi bisikletim adına konuşuyorum ideali endurance 28 mm lastikler, bagaj bağlantı delikleri,dik oturma pozisyonu 50-34 aynakol 11-32 ruble bunlar hep rahatlık demek.:):):)

@trainspotting35 ben de haftada 3-4 gun suruyorum ama camurluklu ve 7 derece açılı gidonu olan bir bisikletim var. Rublem de 11-32 . Cjnku ciktigim zaman ya commute amacli cikiyorun ya da 8-9 saatlik surusler yapıyorum.

@Ozan k. Aynı şeylerden bahsetmişiz yanlış okumadıysam ama camurluklu ve 7 derece açılı gidonu olan bir bisikletim var. Bu ama kısmını anlayamadım.:)

Yol bisikletim var trek 1.2 ama camurluk taktım yani pek sportif takilmiyorum finksiyona inem veriyorum.
Ayrica 7dereceli bigaz var yani gidon bir kac cm daha yukarida duruyor boylece synapse'in syandart halina gore benim gidon daha bile yukarida.

@Ozan k. Sportif takılmayı ben de sevmiyorum açıkcası haftasonu sabah 06:30 da performans sürüşü yapıyorum diğer günler bisiklet kulübümüz var Büyükçekmece de onlarla çıktığım için gezinti oluyor. Yaza doğru çadır kurmaya gideceğiz ve ben bu kararlarından sonra yol bisikleti için mükemmel bir karar verdiğimi anladım. Gidonu en üst kısımdan tuttuğumda şehir bisikletiyle dolaşıyormuş gibi etrafı seyrede seyrede gidiyorum. :):):):)Endurance kadro yapısından çok memnunum. Tırmanış içinde çok rahat bence seleden kalkmadan deli kadans yaparak çok sağlam yokuşları tırmanabiliyorum.

Lastikleriniz 700x23 mü daha kalın gözüküyor.

@trainspotting35 lastikler de 25lik conti 4seasons. Tavsiye ederim, patlak korumasi, yagmurda tutuşu ve makul yuvarlanma direnci ile guzel bir lastik.

@Ozan k. Tavsiye için teşekkürler konu başlığını daha fazla kirletmeden sizi takibe alayım müsadenizle belki aklıma takılan 1-2 soruyu özelden sorarım.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Ben bu konudan şunu anladım, "synaps sürdüm aga çok rahattı, caad sürdüm acayip hızlıydı ama biraz belim falan ağrıdı" diyen yok.
Sonuç: ikisi arasındaki hayali fark PARİS İLE URFA kadar değil.
Ama illaki vücudu daha hassas olan arkadaşlarımız vardır ve onlar illaki bir fark olduğunu anlarlar. Onlarada saygım sonsuz.

caad ların geneli aynı kadro yapısına mı sahip.
yani
caad 10 ile
caadx sürüş posisyonu aynı mı

@Onur İstanbul Ben tam tersini söylemişim siz tam tersini anlamışsınız çok süren aero alsın illaki demek istemedim tam tersi çok süren endurance alabilir demek istedim.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@trainspotting35 asıl siz yanlıs anlamıssınız :) uzun sureli suruslerde endurance, surat suruslerinde aero daha avantajlıdır bu konuda hem fikiriz benim demek istedigim hem yası gecmis hem de kondisyon olarak yeterli duzeyde olmayan benim gibi patates kıvamındaki bisikletciler aero pozisyonda cok sıkıntı yasıyorlar. eger patates bunyenize uygun olmayan aero pozisyonlu bir bisiklet alırsanız 1 saat uzeri suruslerde pureye donuyorsunuz. belirtmek istedigim budur :p

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Onur İstanbul Arkadaş almış bisikletini diğer bir konuda gördüm Corratec satın almış burada bu kadar birbirimizi yedik :):):):) ne aldığına dair bir açıklama bile yazmamış.@Battutaettanci.

• Beğen
Tepkiler: Onur İstanbul
(link)

uzun araştırmalar ve bisikletçi ziyaretleri sonucunda bu modelde karar kıldım sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: Onur İstanbul
@trainspotting35 dün cannondale caad8 i "ezik kadro" sorunundan dolayı iade ettim corratec dolomiti aldım onun yerine ama dolomiti 9,6kg caad8 için 9,3 kg gibi bi şey deniyor nette kendim ölçemedim. bu bana 4100 e mal oldu ama caad8 in alüminyum işçiliği kesinlikle çok üstünmüş corratec e göre ilk izlenimim o yönde. "double butted" diyordu caad8 için ama corratec te kaynak yerleri çok belirgin galiba bu tek dipçiklenmiş oluyor. can sıkıcı!

** arkadaşlar yazacaktım sakin :) daha 24 saat bile olmadı dün akşam 6 gibi hazırlayıp verdiler corratec dolomiti 2016 tiagrayı şu an birbirimize alışmaya çalışıyoruz [emoji58] hatta size fotoğraf da göstereyim :) gönlünüzü almış olayım.

ilk izlenimlerim: girer girmez 2015 synapse sordum ama ellerinde olmadığını söylediler (aslında iki alternatif verdiklerinde birisi bu synapse idi neden yok dediler anlamadım). kaynak işçilikleri bağlantı noktaları ilk dikkatimi çeken husus oldu. corratec hazırlanırken daha fark ettim caad8 in kadro işçiliğinin üstün olduğunu. caad8 için double butted (çift dipçiklenmiş) deniyordu bu corratec corones modellerinde varmış "tripple butted" olarak. dropbar sargısı gidonu tutunca caad8 e göre daha zayıf hissiyatlı geldi. "look" marka sargı önerdileri kalınlaştırmak için ama almadım orjinalliği bozulmasın şimdilik diye. dün akşam 1 km kadar sürebildim pek bi şey anlamadım :) ama her şey yolunda gibi şimdilik

kadro tasarımı renkleri favorim değildi biraz zorunluluktan oldu ama idare eder mi? eder evet diyorum şimdilik. ağırlık meselesi, "buyrun corratec, deneyin" diye teslim ettiklerinde hemen daha ağır olduğunu anladım ama nette araştırmalarıma göre fazla da fark yok gibi. corratec dolomiti tiagra 2016: 9,6 kg. caad8 triple tiagra 2016: 9,3 kg gibi (yanılmıyorsam). caad8 i cannondale takım renkleri ile :) özleyeceğimi biliyordum keşke bana sorunsuz bir caad8 teslim edilseydi de ilk bisiklet maceram böyle saçma sapan olmasaydı şimdiden özlemeye başladım ama o ezik/göçük hali ile de bir türlü barışamamıştım

son bir not: bugün erdoğanlar bisiklete de uğrayıp specialized lere de bakmayı düşünüyorum yskından inceleyip karşılatırma yapmak için

@Battutaettanci Güle güle kazasız belasız binin forumda alınan ilk bisikletleri, o heyecanı, yaşanılan sıkıntıları hep kendi heyecanlarım ve sıkıntılarım olarak gördüğüm için biraz tez canlı davrandım ve başka konuda yazınızı da görünce biraz kırıldım. :):):) Kusura bakmayın.

@Battutaettanci Hayırlı olsun çok güzel görünüyor. Dipçikleme dediği olayla kaynak işçiliğinin bir alakası yok o konuda kafanız rahat olsun. Ayrıca o 300 gram farkı anlamanız imkansız, takılmayın bunlara dolomitinin tadını çıkarmaya bakın.

• Beğen
Tepkiler: cagdas81
Geri