Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Anladım yani pek mantıklı bir seçim olmaz gibime geldi doğru mudur?
Açıkçası kimse o kadar çok vergi ödemek istemez. Maddi durumum elverişli diyorsan orası ayrı konu :) illa yurtdşından alacaksan imkanın varsa kendin gidip al, yada bir tanıdığına aldırt. İmkan yoksa 1500 euro sınırını geçmeyen beğendiğin bir modeli sipariş ver. Biraz baktım netten 1500 euro üzeri ticariye giriyormuş ve bir sürü belge vs iş çıkarıyorlarmış. Hatta şöyle bir yorumda gördüm :)

1500 euro üstü aletlere ticari mal muamelesi yapıyorlar. Bi şirket yurtdışından ürün ithal ettiği zaman gerekli belgeler ve çıkan masraf ne ise aynısı sizin içinde geçerli olur. Ortada bir şirket olmadığı için işler daha sıkınıtlı oluyor. Gümrük müşavirlik firmasından gümrük müşaviri tutulacak. Ürün ticari kapsamda değerlendirip ona uygun mevzuat ile vergilendirelecek. Buna pulu, imzası ambar ücreti cartı curtu eklenecek. Tabiki müşavirlik firmasınada belli bir ücret ödenecek. Amerikaya gidiş dönüş uçak bileti alıp amerikadan alıp yanınızda getirseniz sanırım daha ucuza gelir..

Scudo
Açıkçası kimse o kadar çok vergi ödemek istemez. Maddi durumum elverişli diyorsan orası ayrı konu :) illa yurtdşından alacaksan imkanın varsa kendin gidip al, yada bir tanıdığına aldırt. İmkan yoksa 1500 euro sınırını geçmeyen beğendiğin bir modeli sipariş ver. Biraz baktım netten 1500 euro üzeri ticariye giriyormuş ve bir sürü belge vs iş çıkarıyorlarmış. Hatta şöyle bir yorumda gördüm :)

Evet konu içinde olması lazım. Bir forumdaş Azerbaycan'da yaşayıp Türkiye'ye 1500 dolar üzeri bir ürün sipariş etmiş ve bir ton ıvır zıvır iş çıkmıştı ya bu başlıkta yada forumda bir başlık altında görmüştüm. @Burak Kılınç @Bigpatron 'un dediği gibi ya gidip kendiniz alıp yanınızda getirin yada 1500$ altında bir ürün sipariş verin.

1500 Euro'yu geçen yurt dışı alımlarında, aldığınız eşya ithalat rejimi kapsamına girer. Bireysel ithalat beyannamesi açtırmanız (bir gümrük müşavirliği firmasının yetkisi ve komisyonuyla) ve aldığınız eşyaya tahakkuk edecek vergileri ödemeniz (eşyanın türüne, menşeine göre değişen oranlarda) gerekmekte.
Sonuç olarak: pahalıya patlar, bulaşmayın derim.
Bir tanıdık, akraba vs varsa yolcu beraberi eşya olarak getirmeniz fazlasıyla lehinize olur.

Birkaç ay sonra ne olacağını kestirmek zor ama dolar/euro paritesi bu şekilde devam ederse gümrük limitini aşmadan bir Canyon sipariş edilebilir.

İşler karışık tabi. Kıştan beri 200$ gibi bir artış yaptılar 1500 Euro bandındaki bisikletlere. Koronadan dolayı üretim de yavaşladığı için önümüzdeki dönem bir indirim yapmaları zor. Yine döviz kuru geçen seneye göre ciddi arttı, TL üzerinden her türlü %20 gibi bir fark oluştu gümrükte ekstra masraf çıkmasa da.

Alacağımız bir bisiklet ama ekonomi yazısı gibi oldu 😂 Ne diyelim, bizi bu hale düşürenler utansın...

Ben işitme engelliyim %66 engel raporum var 1500€ üzerinden bisiklet siparişi verirsem gümrük vergisinden muafiyet sağlarlar mı?

Kargoyu Almanya'da akrabamızın adresine gönertip onlar bize hediye gibi kargo ile yollasa ne masraf olur. Yine vergi ödememiz gerekir mi.

1500 USD'lik bir bisiklet beğendim. Önceki sayfada okuduğuma göre masraflarla birlikte 2000 USD falan yapıyor.

Kargoyu Almanya'da akrabamızın adresine gönertip onlar bize hediye gibi kargo ile yollasa ne masraf olur. Yine vergi ödememiz gerekir mi.

1500 USD'lik bir bisiklet beğendim. Önceki sayfada okuduğuma göre masraflarla birlikte 2000 USD falan yapıyor.
Akrabanın sana yollarken paketin değerini ne yazarsa o fiyat uzerinden vergi ödersin. Tabiiki koca bisiklet için komik bir rakam yazarsa muhtemelen gümrük görevlileri inceleme yapar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Akrabanın sana yollarken paketin değerini ne yazarsa o fiyat uzerinden vergi ödersin. Tabiiki koca bisiklet için komik bir rakam yazarsa muhtemelen gümrük görevlileri inceleme yapar.
Daha önce Sahibinden com'dan bir fotoğraf makinası lensi sipariş etmiştim. Satıcı nasıl yaptıysa kendi soyadımla Amerikadan göndertmiş ürünü. Acaba soyisim tutunca akraba olduğundan falan hediye olarak değerlendirip ek vergi almıyorlar mı diye düşündüm. Onun için sormuştum.

Daha önce Sahibinden com'dan bir fotoğraf makinası lensi sipariş etmiştim. Satıcı nasıl yaptıysa kendi soyadımla Amerikadan göndertmiş ürünü. Acaba soyisim tutunca akraba olduğundan falan hediye olarak değerlendirip ek vergi almıyorlar mı diye düşündüm. Onun için sormuştum.
Soyisim pek birşey ifade etmiyor. Ben yurtdışındayım ve sürekli aileme birşeyler yolluyorum. Soyadımızın tutmasına ve burdan yollarken doldurduğum faturayı '' Hediye '' olarak işaretlemem rağmen babam paketi aldığında vergi ödüyor.

Bisikleti Almanya'da ki bir adrese göderecekseniz, satın alırken %19 vat ödersiniz. Yani Türkiye'de alınan %18 kdv yada vergi vb. bir ücret gibi düşünün. Bisiklet posta yolu ile gönderileceği için tax free işlemi yapılamaz, Almanya için ödenen %19 vat'ın üzerine, bir de Türkiye'de uygulanan %18 gümrük vergisi eklenecek. Almanya'dan Türkiye'ye kargo ücretini de unutmayalım. Yani astarı yüzünden pahalıya gelecek.

Özetle; bisikleti uygun fiyata alabilmek için, bisikleti getirecek olan kişinin o ülkede oturma izini olmaması "turist" olarak gitmiş olması gerekiyor. Aksi durumda ödenen %19 vat'ı geri alamazsınız. Bisiklet posta yolu ile gelecekse zaten neler olacağını yukarıda yazdım.

Ben 3 kez yolcu beraberinde Canyon marka bisiklet getirttim. Az yada çok bir tecrübe edindim. Bu konular burada çok konuşuldu. İlk 10 sayfa içerisinde ayrıntılı bilgiler mevcut.

Allah kahretsin kaç gündür canyon ile mail halindeyim moralim çok bozuldu 1800 dolar kadar bisiklet siparişi verdim 3 gündür avpim denen yerde bisikletim esir kaldı 1652 ₺ 10 kuruş vergi çıktı size de böyle birşey oldu mu acaba malı iade gönderebilirmiyim ? Lütfen biri güzelce yazarmı keşke bulaşmasaydım böyle bir şeye

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Allah kahretsin kaç gündür canyon ile mail halindeyim moralim çok bozuldu 1800 dolar kadar bisiklet siparişi verdim 3 gündür avpim denen yerde bisikletim esir kaldı 1652 ₺ 10 kuruş vergi çıktı size de böyle birşey oldu mu acaba malı iade gönderebilirmiyim ? Lütfen biri güzelce yazarmı keşke bulaşmasaydım böyle bir şeye
Zaten %18 değil mi vergi hesaplayinca az bile sanki 🤔

Dont feed the troll deyimini bilir misiniz..
Bu troll arkadaş epeydir yoktu, yine belirmeye başladı bu aralar sanki. Hayır foruma yeni gelenler, arkadaşı dikkate alıyor bilmeden.

Vergiyi az hesaplamışlar. Sesini çıkarma bence.

Geri