Scudo Sports

Canyon Nerve ES6

Fark11

Üye
Tepki
32
İsim
Faruk
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Hollanda dan Cube AMS, Trek 9.9 SSL, Trek EX 9.9 , Scott Spark 50 derken çok daha hesaplı Canyon Nerve ES6 2006-2007 Model aldım. Bisikleti almaya gittiğimizde oğlum içinde bisiklet arıyoruz varmı sorumuza American Eagle getirdi önümüze onuda aldık. Canyon'un modeli düşük ancak pek kullanılmamış. Fotoğrafların bazılarında pas leke gibi görünenler böcek ölüsü ( 3000 km Araba üstünde geldi). Cube AMS ye benzer kadrosu olduğu için ve parçaları bana ( pek anlamamama rağmen XTR, DT Swiss İn iyi olduğunu biliyorum ) kaliteli geldiği için aldım. Fiyatı 400 Euro, American Eagle 150 Euro. Yanında birde Shimano bisiklet ayakkabısına özel pedal hediye. Ağırlıklarını bilmiyorum ama baya hafifler. American Eagle daha hafif. American Eagle üzerindeki Magura fren hidrolik. Arka süspansiyon hava basarak sertleşiyor veya havasını indirerek yumuşuyor. American Eagle arka aktarıcı Sram Compozite, satıcıya sordum nasıl diye iyidir dedi. Canyon üzerindeki XT disk fren hidrolikmi bilmiyorum. Diğerini de satıcı söylediği için biliyorum. Jant ve göbek iridium. En küçük oğluma da bisiklet aldım. Bisikletleri değerlendirebilir misiniz? Nasıl tercih, fiyatlar Türkiyeye göre ne oranda makul.

Canyon Nerve ES6
Arka aktarıcı XTR
American Eagle
Bu da en küçük oğlumun

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Scudo
Merhabalar,

Orta seviye bir bisiklet gibi, kişisel olarak o bisiklet bana fazla gelir yani hakkını tam veremem(şimdiye kadar çoğu kişide olduğu gibi). Birde büyük ihtimalle eski model olmasından dolayı parçaların tasarımı pek iyi değil, ama performansını anlayamadım :) en çok dikkatimi çeken arka çift pistonlu hidrolik fren oldu.

İyi forumlar...

Güle güle kullanin ama sahsi gorusum bir 400-500 euro verip daha yeni model parcalara sahip bir bisiklet almaniz yönünde olurdu 3000 km ye degmismi derseniz malesef :)
Not:Ben ustat degilim :)

valla baktım baktım pek standart bisikletlere benzetemedim ilginç ve güzel duruyor.

Bisiklet gayet hoş, canyon iyi markadır zaten ama model yılı biraz eski komponentler hep eski sürümler

Canyon gayet iyi. Malzemeler eski ama yinede üst seviye. Bence o fiyata gayet makul. Eagle'a gelince resimlerden pek anlamadım ama 150 euro iyi fiyat. birde şu ''hidrolik V fren'' olayına çok yabancıyım. ama sanırım birtek magura yapıyor bunu. Genele bakarsak canyon üzerindeki malzemelerle sizi yıllarca götürür. Güle güle kullanın. Bu arada usta değilim..:)

Usta olmayan :) biri olarak gayet güzel bir yorum. En azından benim hoşuma gitti.

Hayirli olsun canyon iyidir ama keske bana dedigin bisikleti alsaydin daha iyi olurdu. Yinede fiyat olarak iyi almisin tekrar hayirli olsun. Canyon un komponentleri eski model olmasina ragmen iyi, arka amortisör ün DT Swiss olmasi cok iyi ve masa rockschox psylo u-turn orta seviye ama ömürlük bir masa. Dikkat imi ceken seleborusu oldu, herhalde kadro sana büyük oldugu icin seleborusu nu alcak ayarlamissin, eger o ayar senin icin iyi ise ozaman gidon borusu senin icin cok uzun, ayrica syntace vro gidon borusu ve snytace vektor gidon normal DH bisikletler icin uygundur ama sen rahat ediyorsan problem yok. Oglu nun bisikletine gelince, 150euro sadece crane creek arka amortisör, XT aynakol ve magura hs 33 frenleri o fiyata alamasin, sahsen bende bulsam o fiyata hic kacirmam alirim.

Allah sana ve evlatlarina kazasiz belasiz sürmek nasip etsin insallah. Sonunda bisikletlerine kavustugun icin cok sevindim. :)

• Beğen
Tepkiler: T.R.E.K
Boyum 1.80 yanlış hatırlamıyorsam Canyonun kadro boyu 48 cm. Hesap cetveline göre bana uygun. Ama sizinde bahsettiğiniz gibi sele borusunu indirerek bana uygun hale getirebildim. Gidon borusu uzun ve ben çok mu öne eğiliyorum normali nasıl bilmediğim için bir şey söyleyemiyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

1.80 boyuna 48 kadro boyu cok iyi ama o ayarda sele borusu cok alcak ve öyle normalsa dedigim gibi gidon borusu cok uzun, o yüzden cok ileri egilmek zorunda kaliyorsun. Sele borusunu nasil ayarladin, belki seleborusu ayarini yanlis ayarlamis olabilirsin. Cogu kisi sele ye oturunca iki ayagini yere basarak ayarliyor ve öyle yanlis.

Eger bilmiyorsan sele boyu böyle ayarlanir...

Bu ayari yaptiktan sonra durdugun yerde sele üstünde oturarak ayaginin birisi barmak uclari ile yere degecek ve öteki pedalda olacak.

Insallah bu resimler sana yardimci olur.

Evet ayaklarımın yere basması gerektiğini ( motosikletteki gibi ) düşünerek ayarladım. Tabi motosiklette pedal çevirmediğimiz için ona uygun ayarladım. Bu resimlere göre ayak ucu zor yetişecek yere. 4-5 aydır Canyonu kullanıyorum. Bisiklet çok hoşuma gitti. Fren sistemi ve vites sistemi harika. American eagle ile karşılaştırılamaz kalite farkı. Amerivan eagle eski model ama zamanında iyiymiş anladığım kadarıyla. Yani 400 euro ( aldığım zamanki fiyatla 1000 lira ) bu kalite için bence çok iyi bir fiyat. Havalar iyi oldukça oğullarım ile geziye çıkıyoruz. Küçüğü ben önüme alıyorum yastık bağlayıp. Çocuk koltuğu baktım ama benim bisiklete ne öne ne arkaya takılanlar olmuyor.

Kücügü koltukzuzmu önüne aliyorsun? Bunun nekadar tehlikeli oldugunu biliyormusun? Allah göstermesin bir tehlike aninda o cocugu nasil koruyacaksin?

@Fark11
hocam bende de motosiklet var. sele ayarı yaparken tek ayağınızınız parmak ucuyla dahi yere basması iyidir. yukardaki fotolarda sele boyu 1 cm kadar daha yukarıda. ama sizin bisiklet arazi türü olduğu için bir ayağın ucunun yere değmesi iyidir. çünkü yeri geliyor manevra yaparken bir ayağı yere koymak gerekebiliyor. :in:

Bu ayarı kendimde denedim, topuğumu pedala basıp öyle ayarladım ve rahatsız etti beni, çünkü sele çok aşağıda kalmıştı. kendimi mtb bullanıyor gibi hissettim. sonra kendi kafama göre ayarladım :) ayarlarken tour de franceyi ve cumhurbaşkanlığı bisiklet turunu uzun uzun izledim. ordaki bisikletçilerin dizlerinin nekadar gergin durduğuna baktım ayak en aşağıdayken. ve tam olarak onlar gibi ayarladım. çok mutluyum. Evet heryerde topuğunuzla basın seleyi öyle ayarlayın diyor ama yok öle bi dünya.. profesyonel bisikletçilerin ayarı böyle yaptığını düşünmüyorum. yada benim ayağımda bi yamukluk var :D

Serkan senin boyun kac? Bana boy ölcünle aynalko uzunlugunu söyler misin, merak ettim ondan soruyorum.

• Beğen
Yavaş yavaş öbür oğlanların gazına gelmeden geziyoruz. Çocuk eğlendiriyoruz yani:)) Siz bu konuda epey tecrübelisiniz çocuk bisiklet römorku haricinde öne ve arkaya takılan çocuk koltukları olmuyor. Olan bir şey varsa tavsiye edebilirmisiniz.

Full süspansiyonda zor ama olmuyor diye de birsey yok ve hic olamdaigini kabul edersek de cocugu tehlikeye sokman gerekmiyor. Cocuk eglendirmek cok güzel birsey ama tehlikeye sokarak eglendirmek iyi birsey degil. Iste dogrusu nasil olur diye fotograflar. Bu koltukda arka süspansiyon kilitli olmasi gerekiyor. Eger cocugu eglendirmek istiyorsan masaraflarinada katlanman gerekiyor, masaraf herhalde cocugun saglindan önemli degildir.

• Beğen
Aşağıdaki hoşuma gitti. Bu koltuğu nasıl ararım google da. Almancası ve hollandacası nedir acaba. Seleye monte çocuk koltuğu

Aşağıdaki hoşuma gitti. Bu koltuktamı atka süspansiyonun kilitlenmesi lazım. Bu koltuğu nasıl ararım google da. Almancası ve hollandacası nedir acaba. Seleye monte çocuk koltuğu

Wee-Ride Kinderfahrradsitz

(link)

• Beğen
Geri