Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çarpma Sonucu Sağ Vites-Fren Kolu Arızası

Sungur

Üye
Tepki
105
İsim
Mustafa
Bisiklet
Merida
Merhaba,

Bir kaza sonucu sağ vites kolunda resimdeki gibi bir arıza meydana geldi. İşlevinde problem yok ama görüntü malesef böyle. Bu şekilde kullanıma da uygun değil görünüyor.

Ayrıca alüminyum gidon demirinde de sol dropda hafif bir yamulma var. Düzelir mi bilemiyorum.

Tamir mi değişim mi olmalı, fikir ve yardımlarınızı rica ederim.

Dosyalar

• IMG-20201121-WA0012.jpeg
    IMG-20201121-WA0012.jpeg
    664,3 KB · Okunma: 100
  • IMG-20201121-WA0010.jpeg
    IMG-20201121-WA0010.jpeg
    1.012,4 KB · Okunma: 100
  • IMG-20201121-WA0007.jpeg
    IMG-20201121-WA0007.jpeg
    747,6 KB · Okunma: 95
Scudo
Geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum.
Tümden işlevsiz hale gelse yenileyene kadar asap bozardı ama yenileyince keyfiniz yerine gelirdi. Bu şekilde kullanım sürekli bir keyifsizlik haleti ruhiyetine büründürebilir insanı. Bisikletinden soğutur.
Hazır kışa girmişken ve bisiklet ustaları da sinek avlayıp elleri boşken önce kendiniz kabaca bir söküp detaylı inceleyebilirsiniz. Olabileceğine kanaat getirirseniz, parça değişimiyle falan olur gibi gelirse birkaç bisiklet ustasına gösterebilirsiniz.

Gidonu ise söküp, acele etmeden düzeltebileceğinizi düşünüyorum.
Bir sabit mengeneye uygun noktadan bağlanıp eski haline döndürülebilir büyük ihtimalle.

Resimden anladığım kadarı ile kolu söküp kolaylıkla düzeltilebilir. Çalışıyor demişsiniz ,çekme, gevşetme işini yapıyor demektir. Canını sıkma yapılır. Hatta eli yatkın arkadaşın var ise oda yapabilir

Fikir için çok teşekkür ederim. İlk etapta biraz kurcalamayı deneyeceğim.
@selim82
Resimden anladığım kadarı ile kolu söküp kolaylıkla düzeltilebilir. Çalışıyor demişsiniz ,çekme, gevşetme işini yapıyor demektir. Canını sıkma yapılır. Hatta eli yatkın arkadaşın var ise oda yapabilir

Geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum.
Tümden işlevsiz hale gelse yenileyene kadar asap bozardı ama yenileyince keyfiniz yerine gelirdi. Bu şekilde kullanım sürekli bir keyifsizlik haleti ruhiyetine büründürebilir insanı. Bisikletinden soğutur.
Hazır kışa girmişken ve bisiklet ustaları da sinek avlayıp elleri boşken önce kendiniz kabaca bir söküp detaylı inceleyebilirsiniz. Olabileceğine kanaat getirirseniz, parça değişimiyle falan olur gibi gelirse birkaç bisiklet ustasına gösterebilirsiniz.

Gidonu ise söküp, acele etmeden düzeltebileceğinizi düşünüyorum.
Bir sabit mengeneye uygun noktadan bağlanıp eski haline döndürülebilir büyük ihtimalle.

Gidonu bir aluminyumcuya götürüp halletmeye düşünüyorum.

Vites kolunu da biraz kurcalamak gerekecek. Umarım hallolur.

Fikir için teşekkür ederim.

Sağlıklı günler.

@selim82

Gidonu bir aluminyumcuya götürüp halletmeye düşünüyorum.

Vites kolunu da biraz kurcalamak gerekecek. Umarım hallolur.

Fikir için teşekkür ederim.

Sağlıklı günler.

Kadıköy'deki Hayat Bisiklet'e tesadüfen uğradım. Usta ilk başta değişmesi gerektiğini söyledi. Sistemin çalıştığını söyleyince biraz kurcaladı l, sağa sola zorladı ve düzeltti. Hayat Bisiklete teşekkürler.

Sol droptaki 5-10 derecelik iç tarafa yamulma için de ya düzeltmeye zorlayacağım ya da gidon değiştireceğim.

• Beğen
Tepkiler: Daytona
Kadıköy'deki Hayat Bisiklet'e tesadüfen uğradım. Usta ilk başta değişmesi gerektiğini söyledi. Sistemin çalıştığını söyleyince biraz kurcaladı l, sağa sola zorladı ve düzeltti. Hayat Bisiklete teşekkürler.

Sol droptaki 5-10 derecelik iç tarafa yamulma için de ya düzeltmeye zorlayacağım ya da gidon değiştireceğim.
Geçmiş olsun. Kol sorun olmayacağı belliydi. Gidon da düzelir ama sağlam olduğundan emin ol , sonuçta can güvenliği herşeyden önemli

• Beğen
Tepkiler: Sungur ve Daytona
geçmiş olsun iyi bir bisikletçiden yardım alınabilir kol değiştirmek masraflı olacaktır tamir mümkün olabilir

Geri