Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro 27.5" Big 2712 SX EAGLE 1x12

Yusuf'san

((( Sadece Bisiklet )))
Tepki
1.545
İsim
Yusuf
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
big-2712-sx-eagle (1).jpg
IMG_20200712_130103.jpg

big-2712-sx-eagle (1).jpg

(link)

Arkadaşlar makine hakkındaki fiyat\performans ve emsalleri ile mukayese bakımından fikirlerinizi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler...

Scudo
Üzerindeki lastikler zirhli

Big 2920yi almasaydım bunu alacaktım. Eksi özelliği maşanın 120 mm olması olabilir. Rampalarda muazzam iş çıkarıyor

Bisikletimi 12.06.20 Tarihinde Erdoğanlar Bisikletten aldım. Sonunda bisikletin yükseltmesini bitirdim. Grupset ve teker setini komple değiştirdim.
Ruble ve aynakol yaprağı Racework
Aynakol, arka aktarıcı, arka kol Sram Gx 12li
Jant çemberi Dtswiss 533d
Teller ve tel başları Dtswiss champion 2.0
Jant Göbekleri Arc Carbon (6paw 144clicks) (Hub Sesi aşağıdadır)
Lastikler 27.5x2.25 Maxxis Crossmark 2 (Schwalbe doc blue ile tubeless kullanmaktayım)
Gidon boğazı Wake +7derece 40mm
Rotorlar ve adaptörler Ztto 203mm
Pedallar Gub Platform
Diğer tüm komponentler stok.
WhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.31 (1).jpegWhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.31.jpegWhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.32 (1).jpegWhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.32 (2).jpegWhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.32 (3).jpegWhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.32 (4).jpegWhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.32.jpegWhatsApp Image 2020-10-18 at 20.48.33.jpeg

dört sorum olacak:
1.-bu fiyata bu bisikleti almaktansa scott,trek gibi markaların başlangıç modellerini mi zorlayayım yoksa bu da aynı performansı verir mi

2.-tek yaprak aynakol hız olarak nasıl? 3x8 veya 3x9 un hızını verebiliyor mu?

3.-bu bisikletle ön kaldırma,bunnyhop tarzı şeyler yapılabilir mi veya bir pumptrack parkurunda rahatlıkla sürülebilir mi kadro biraz uygun değil gibi geldi bana (-tabi bir bilgim yok kadro konusunda-)

4.-bir de bisiklet ağır mı?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@laliu
1. Trek gibi büyük markaların başlangıcını almak bence bir hata çünkü trek merlin 6 da altus kullanılırken bunda sram sx eagle kullanılıyor
2.tek yaprak aynakol 3lü veya 2li sisteme göre daha hafif ve daha iyidir çünkü en azından zincir çapraza düşüyomu diye düşünmezsiniz (diyer arkadaşlar daha fazla tek yaprak aynakolda yardımcı olacaktır)
Diğer sorulara cevap veremiyorum

2.-tek yaprak aynakol hız olarak nasıl?
Hız arıyorsanız dağ bisikletini tercih etmeyin.
Tabi yokuş aşağı 60, 70 km hızlara çıktığım oldu, sizinde olur, hatta fazlası olur ancak dağ bisikleti HIZ için değildir.
Sorunuza gelirsek, ne kadar büyük aynakol, o kadar hız diye düşünebiliriz.
İyi gezmeler şimdiden.😊

@laliu
1. Trek gibi büyük markaların başlangıcını almak bence bir hata çünkü trek merlin 6 da altus kullanılırken bunda sram sx eagle kullanılıyor
2.tek yaprak aynakol 3lü veya 2li sisteme göre daha hafif ve daha iyidir çünkü en azından zincir çapraza düşüyomu diye düşünmezsiniz (diyer arkadaşlar daha fazla tek yaprak aynakolda yardımcı olacaktır)
Diğer sorulara cevap veremiyorum
Tek yaprak aynakolda daha fazla çaprazlanır zincir ?

Evet ama çaprazlanmasından sorun teşkil etmiyor diye biliyorum tek yapraklarda

Evet ama çaprazlanmasından sorun teşkil etmiyor diye biliyorum tek yapraklarda
Etmiyor olabilir ama uzun vadede zararlı çıkar bence sürücü . Çünkü o tür sistemlerde kullanılar zincir baklaları diğerlerine göre daha ince oluyor. yani azcık ağırlık için sağlamlıktan ödün veriliyor. Ayrıca etmeyeceğini de pek düşünmüyorum 3 lü aynakolun en küçük yaprağının konumlandığı yerde değil mi tek yapraklı aynakol aynı mantık olmuyor mu. Rublenin konumuyla ilgili bilmediğim bir şey varsa belirtebilirsiniz ben konumu çoğu bisiklette aynıdır diye düşünürüm.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@isa7747 @Electronkksl tabi ki çapraza düşüyor ama olabildiğince azaltmak için tek yaprak olduğunda fazladan pul kullanılarak biraz olsun ortalanıyor.
Birde tek yaprakların diş dizilimi biraz daha farklı (bir ters bir düz gibi) oluyor. Bu yüzden zincir atması daha zordur, ama imkansız değil.

dört sorum olacak:
1.-bu fiyata bu bisikleti almaktansa scott,trek gibi markaların başlangıç modellerini mi zorlayayım yoksa bu da aynı performansı verir mi

2.-tek yaprak aynakol hız olarak nasıl? 3x8 veya 3x9 un hızını verebiliyor mu?

3.-bu bisikletle ön kaldırma,bunnyhop tarzı şeyler yapılabilir mi veya bir pumptrack parkurunda rahatlıkla sürülebilir mi kadro biraz uygun değil gibi geldi bana (-tabi bir bilgim yok kadro konusunda-)

4.-bir de bisiklet ağır mı?
1-) Herhangi bir fiyata Trek vs almaktansa bu tip fiyat performans ürünü bisiklet almak daha iyi. Çok istersen kadroyu değiştirmen yeterli olur.

2-) tekli sistem ikili ya da üçlülerle aynı maksimum hızı sunmaz. Ama 36t dişli takarsan çok eğimli yokuş inmediğin sürece sorun yaşamazsın. Diğer yandan 36t ile yokuş tırmanabilir misin bilemem.

3-) pumptrack parkurunda rahat etmezsin çünkü bisiklet street bisikletlere göre uzun.

4-) sanmıyorum. 13.5 civarıdır diye tahmin ediyorum.

Bisiklet güzel ama sx plastik yığını bir çöp. Onu söyleyeyim. Ben olsam bisikleti alınca seti söküp satardım ve yeni seri deore ve takardım.

@laliu
2- Rublede son dişli 11 değil 8 olsa son hız olarak 3'lü aynakol (42t ve 44t)kullananlara yetişebilir. Tabi 8t bulunduran seri üretim bi ruble yok büyük ihtimalle :)

• Beğen
Tepkiler: laliu ve Cemal Ç.
Tabi 8t bulunduran
Ben en az 10 gördüm Sram'da. 9 olduğundan bile şüpheliyim ki dağ bisikleti (hardtail, enduro, trail, xc) kullanan birinin o dişlere uzun süre ihtiyacı olmaz bence.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@Cemal Ç. e thirteen' in 9t dişli kasetleri var Cemal abi. Bilgi notu olarak yazmış olayım. Ama shimano ve sram dediğin gibi en düşük 10t. (link)

9t- 10t dişlinin amacı aynakol yaprağını küçük tutarak maksimum hızdan feragat etmeden yokuş tırmanma kabiliyetini arttırmaktır. Atıyorum 34/11 kombinasyonu ile yapacağın hızı 32/10 ile yaparsın ve yokuşta daha yumuşak viteslerin olmuş olur.

uygulamanın söylediğine göre 29x2.20 lastikle beraber 90 kadansla 32/10 40km iken 34/11 38km hız yapılıyormuş. :eek:

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
@Mustafa Zeybek hiç bilmediğim bir firma. Gerçi hiç arayışa girmemiştim.😅
Ben şimdilik 32X11(34'de olabilir) ruble ile üçlü aynakol kullanıyorum. 38 mi 36 mı yapsam derken 36'ya karar verdim ya daha hiç araştırmadım.😕
Tembellik işte.🤣

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek @Electronkksl peki hem pump trackde rahat edebileceğim hem de uzun vadede beni yarıyolda bırakmayacak bisiklet önerebilir misiniz?
Fiyat çok önemli değil ama 7000 i geçmeyecek şekilde olabilir..

Geri