@alseecbu Abi o altındaki U şeklinde olan şey Aynakol koruması, hayat kurtarıcı... Carraro mühendisleri sırf bu konu hakkında eski modellerden onlarca şikayet aldıktan sonra yapılmış bu
Dediğiniz gibi Gidona cırcıtlı kayış takıldığında (5 saniye) elde taşımak istediğinizde bir pratiklik sağlıyor. Ayrıca katlamadan gidonu tutarak sürüklemek istediğinizde de mıknatıslar arası açılma olmuyor.
Aradaki mıktanıs veya gidon açılmaları çok zor yada sıkıntı yaratan bir problemler değil, yani pazar sepeti gibi bisikleti elde 200 metre sürüklemek için değil bu aletler, en fazla 15-20 adım sürüklemek için.
İlla bundan sıkıntı duyanlara Neodyum Mıknatıs tavsiye ederim 5-10 tl bir fiyatı var.. Sözlükte bir arkadaş pratik çözümünü bulmuş
@wsiwsi
Carraro'nun sadece fark olarak Aynakol'u alüminyumdur sağlamdır hafiftir, arka dişlileri aynı SHIMANO, ve KMC narrow süper z (ki shimano firmasına zincir üreten bir marka) zinciri var..
Ekstra olarak Flexi 108'in Shimano göbek ve çift kat alüminyum Jantları mevcut (bu kilolu insanlar için bisiklet sağlamlığı açısından çok çok önemli..)
Ve yine ekstra olarak Flexi 108'de bu işin en iyilerinden olan SCHWALBE ROAD CRUISER K-GUARD lastikler ile geliyor..
Vitesleri dediğiniz gibi aynı zaten 8 vites Shimano Altus.
Sele olarak SELLE ROYAL kullanılmış.
Pompa dediğiniz şey de piyasada en babası 20-30 lira.
Yani demek istiyorum ki, arada 1200 TL fark edecek hiçbir şey yok iki bisiklet arasında.. Hatta Carrao Flexi 108 bir çok önemli açıdan daha sağlam ve kaliteli denebilir.
@eternalsun
Sevindim sorun olmadığına, alışılır çok seversiniz zamanla.. Gıcırtı vida gevşemesindendir hocam bende de vardı sıkıp geçiniz..