Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Flexi 108 2018

@Üye Adı
Ben de dahon ve tern markasına çok kafa yordum fakat fiyat farkı fazla geldi. Siz de güle güle kullanın.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Scudo
merhabalar.

geçtiğimiz hafta siyah füme rengi 2018 model flexi 108 (link).

iki senedir (link) kullanıyorum. bu süre içerisinde hem ulaşım amacıyla hem de keyfi amaçla şehir içerisinde yaklaşık 10000km yaptım ve bunu arkada iki adet heybe ile (link). bir çok parçası zaman içerisinde değişti ancak 900liraya aldığım bir bisiketten beklenmeyecek kadar sağlam çıktı. bu sebeple katlanır bisiklet alırken de carraro'ya şans verdim.

106 almayı düşünürken beni 108 almaya iten sebeplerden biri, 106'da vites gripshift iken 108'de kollarla değiştiriliyor. ikinci sebebi 106'da cst lastikler varken 108'de schwalbe lastiklerle geliyor. tabii 106'nın 6, 108'in de 8 vites olduğunu ne olur ne olmaz hatırlatmak amacıyla belirtmiş olayım. aradaki fiyat farkı (eğer maddi açıdan sıkıntı yaratmayacaksa) 300tl'ye değer.

gidon tarafına zamanında tchibo'dan aldığım kolay çıkartılabilir küçük bir gidon çantası yerleştirdim, böylelikle gidonu da katlayacak olursam sıkıntı yaşamıyorum. ancak arabam olmadığı için bisikleti katlarken gidonu katlamıyorum. bisikleti katladıktan sonra gidondan tutup itmek koşuluyla kullanabiliyorum. normal koşullarda mıknatıslarla birbirlerine kenetlenen tekerler, bilmediğim sebeten ötürü bazı durumlarda bisikleti iterken açılabiliyor, ancak katladığım bisikleti açmaya kalkarken de çok sağlam birbirlerini tutuyorlar. bu sıkıntının yoldaki bozuk zeminden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. bundan henüz tam emin olmadığım için bunu şimdililk eksi hanesine eklemiyorum. ancak en kötü ihtimalle ön çantada bulundurduğum cırtcırtlı paçalıklarla da pratik bir biçimde olayı çözebilirim. fazladan 5-10 saniye benim için bir kayıp olmayacaktır.

şimdiye kadar eksi puan verebileceğim tek ayıbı, arka bagajın standartlara göre biraz kısa kalıyor oluşu. şöyle ki; newlooxs heybe çantam var ve bunu bagaja takılabilir sınıra takarsam, pedal çevirdiğimde topuğum çantaya çarpıyor. çarpmayacak kadar uzaklaştırdığımda da çantanın mandallarından biri, bagajın aşağı doğru arka kedi gözüne doğru büküldüğü yere denk geliyor. o yüzden çantayı şimdilik kullanamıyorum. eğer mümkünse ileride bagajı değiştirteceğim.

bunun dışında bir haftadır kullanıyorum ve oldukça memnunum.

@egetun Hayırlı olsun güzel seçim, bu modeli hep Dahon D8lere alternatif olarak görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: danslebleu
@egetun

Güle güle kullanın, Fotoğraflarını paylasabilirmisiniz.

@egetun hayırlı ve uğurlu olsun.Carraronun katlanır konusunda daha da atılım yapacağına inanıyorum.

İyi günlerde kullanın. Tam dahon mariner D8 almak üzereyken bu modeli fark ettim.

Dahon d8 ile flexi 108i ayna kol, ruble yönünden kıyaslayabilir misiniz?

Yokuşta veya düzde hangisi avantajlı?

Edit. Sorumun cevabına ulaştım.

Carraro flexi 108: 48 aynakol 12-32 ruble (daha iyi yokuş performansı)

Dahon mariner D8: 52 aynakol 11-32 ruble (daha yüksek hız)

20180512_191147.jpg 20180505_170633.jpg 20180505_162022.jpg 20180505_161500.jpg

Ben de 5 mayıs günü bir flexi 108 edinerek aranıza katıldım. Turuncu çok canlı dursa da, griyi pek bi beğendim.

Yol, cyclocross ve bir mtb sahibi olarak 4.bisikletim oldu. Sanırım mobilite avantajı ile diğerlerinin pabucunu dama atacak.

Gayet tatlış ve seri bir alet. Deniz kenarı kullandım genelde. 20 km/saat ortalamayı rahat tutturuyorum. Adını ponçik oğlan koydum :)

Genelde 11li sistem kullanıyordum. 1x8 gayet yeterli geldi. Acaba boşa para mı harcadım bugüne kadar?

Katla otobüse metroya bin durumum yok. Katlayıp arabanın arka koltuğuna koyuyorum, sıkıntı çıkarmadı. Ama toplu taşıma ile çok da pratik olacağını düşünmüyorum.

Sonuç olarak memnun kaldığım bir alışveriş. Tavsiye ederim.

Selamlar

@Ahmet Faruk Eğit Selesi rahat mı? 95 kiloyum :) Gıcırtı vb sorunu var mı?

Kafama yattı sanırım dahon d8 e tercih edeceğim bu gidişle.

Benimde arabam var, toplu taşıma da kullanmam.

Yazın yazlığa taşıyıp, kışın apartman gişine koymak yerine balkona koymak için yeterli sanırım.

@biunlu

Diğer bisikletlerimde prologo vs genelde hafif, sert ve dar seleler var. Bundaki orta genişlikte ve konforlu. Gıcırtı duymadım henüz ama yeni alet daha. 4 defa 20-30 km lik suruslerim oldu. Ağrı yapmadı.

Toplu taşıma kullansaydım dahon veya brompton alırdım. Onun dışında gerek yok bence, Carraro gayet yeterli

Forumun katlanır bisiklet konularının neredeyse tamamını okudum.

Dahon mariner d8 almayı kafama takmışken dün flexi 108 ile karşılaştım. Donanım ikizi diyebileceğimiz model 900-1000tl daha uyguna geliyor. Bu fark ne getirir ne götürür zaman gösterecek. Ergonomik olmayan elcikleri hariç bisikleti beğendim.
Bir de suluk kafesi için yer yok.

Bu gece turuncu flexi 108 alarak katlanır arayışıma son vereceğim. Bayide inceleyip test ettim ancak internet fiyatı çok daha uyguna geleceği için internetten alacağım.

1)Kurulumu kendimizin yapmasında sakınca var mı? Zaten muhtemelen bir tek pedal takılı değildir.

2)Rodaj bakımı ne zaman ya da kaç km sonra yapılıyor?

3)Serviste kurdurmamışsın rodaj bakımı yapmayız derler mi?

4)Yedek iç lastik ne tavsiye edersiniz?

5)Kaç psi hava basılıyor?

6) Suluk için çözüm öneriniz nedir?

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
@biunlu , uygun fiyatlı ve orta karar bir elcik-ergonomik
(link)

@appendix Çok teşekkür ederim. Mesajımı güncelledim. Zahmet olmaz ise yardımcı olur musunuz?

@biunlu servisin kurması lazım ama bazı servisler aynı zamanda bayilikleri de varsa "benden almadın" şeklinde trip yapıyor.servisten bakıma ne zaman geleceğini öğrenebilirsin, ben ara sıra uğrar muhabbet ederim-bir sıkıntım varsa bakıyorlar.serviste kurdurmazsan garanti kapsamında değil diyebilirler...ben iç lastik cst aldım, ucuz markasız iç lastiklerde var (hatta 1 milyoncuda bile var) ama eşit olarak şişmiyor..yanılmıyorsam bu kadroda suluk deliği yok, gidona veya sele borusuna suluk takmak için aparat ya da matara cebi olan sele çantalarından almanız lazım.lastik basıncı dış lastik üzerinde yazıyor (min-max)...selamlar

Gece flexi 108 siparişimi tamamladım. Sipariş vermeden önce carraro iletişim bölümünden evde kurulum ve garanti durumunu sordum. Sabah 07.56da mailime cevap geldi.

Bu hususta carraro benden bir puan aldı.

Mail şu şekilde.

Sayın b.
Merhaba, mesajınız için teşekkür ederiz.
Bayiden montajsız şekilde alınan bisikletleri bulunduğunuz ildeki yetkili servislerimiz koliden çıkan MONTAJ KUPONU karşılığında ücretsiz montajını yapıp garanti belgenizi kaşelemek ile yükümlüdürler.
Bisikletlerimizin ekinde verilen Kullanım Kılavuzu sizlere yol gösteren bir rehberdir. Okunması ve gerekli bilgilerin kullanıcılar tarafından öğrenilmesi gereklidir. Bisikletlerimiz fabrikasyon hatalarına karşı iki yıl garantilidir. 6 ayda bir Periyodik Ücretli Bakımlarını yaptırmanız şarttır.
Kullanıcı hataları, Kullanım Kılavuzu haricindeki uygunsuzluklar garanti kapsamı dışındadır. Garanti kapsamı içinde veya dışında olmasına servislerimiz karar vermektedir. Bilgilerinize.

İyi günler dileriz

B8611B86-8121-4A46-BA96-97C8B0D81691.jpeg Merhabalar.

Hepsiburada evemagaza adlı mağazadan turuncu renk sipariş ettiğim flexi 108imi bu gün teslim aldım. Satıcı turuncu fotoğraf koyup bana antrasit gri yollamış olsa da gidip montajını yaptım.

@egetun @ahmet faruk Eğit ‘in paylaştığı 108in renklerini beğenmemiş olsam zorla sığdırdığım corsa d’den indirip kargo yoluyla iade ederdim. Bisiklet keşke katlı bir şekilde kutulansaymış. Arabaya sığdırırken çok zorladı beni çok.

Montajını Denizli Yaşam Bisiklette yaptım. Bizden almamışsın vb. gibi mırın kırın durumları olmadı. Sadece bisikleti bırak 3 saat sonra al dediler. Bir tek pedal montajı için süre çok uzun geldi bana. Üstelik montaj sonrası kaşeye falan gerek yok dedi. Ben ısrarcı oldum. Keşke kendim monte etseymişim.

Ardından bir deneme sürüşü gerçekleştirdim. Km sayacım yok ama kolumda xiaomi mi band 2 vardı. Verilere bakabilirsiniz.

Sadece yazları bindiğim en az 20yıllık Sarda Ultima bisikletimden sonra hiç yadırgamadım.

178cm 95kg’ım eski bisikletimle bakkala ekmek almaya gitsem sele ağrısından sandalyeye oturamazdım. Sele hiç rahatsız etmedi ya çok mutluyum.

Çok dik yokuş çıkmadım ama düz ve hafif iniş yolda keşke bir vites daha olsa dedim. Yüksek hız beni tedirgin etmedi.
Dik sürüş pozisyonu rüzgar direncini direk hissettiriyor yalnız.

Vites geçişleri, frenlerin gücü ve yumuşaklığı hoşuma gitti.
Viteslerin kollu olması bence yine bir avantaj.

Katlanır mekanizma şimdilik gayet sağlam görünüyor.

Katlandıktan sonra el ile sürmeyi denemedim. Ancak dışa katlı gidon ve sürekli yana açılmaya meyilli ön tekerlek ile pek mümkün olmayacak gibi. Gidonu kitlemenin bir yolu var ise kolaylaşacağını düşünüyorum. Ben katladıktan sonra ayakta tutmakta bile zorlandım ön tekeri biraz dışa açınca durdu. Alışmadığımdan olabilir.

Katlı halde Corsa D’nin bagajına yan yatırmak mümkün değil. Sanıyorum hiçbir B sınıfı araç için mümkün olmayacak.

Özetle 1346tl ye gelen bu bisiklet bence katlanırlar içerinde fiyat performansın zirvesinde.
Dahon mariner d8 ile aynı donanımları paylaşıyor ve ondan 900-1000tl daha uygun fiyatlı. Bir gün dahona binersem fiyat farkına değer mi değmez mi söyleyebilirim.
Selle royal sele. Shimano kollu 8 vites. Yokuş kolaylaştıran 12-32 / 48 ruble aynakol oranları. Schwalbe Lastik ile 1 yıldır ertelediğim alışverişimi sonlandırdığım için mutluyum.

Yanlış renk gönderilmesi hariç. Gerçi bunun avantajı çizikleri az gösterecektir.

** Bu arada ön sepet yerinin delik tıpaları(3 adet) yok, sizde var mıydı?

Dosyalar

• 96883A5C-8D87-48E0-B466-6160880383BD.jpeg
    96883A5C-8D87-48E0-B466-6160880383BD.jpeg
    80,7 KB · Okunma: 112
  • 29082099-94EE-47F6-91B5-B0A260574B9C.jpeg
    29082099-94EE-47F6-91B5-B0A260574B9C.jpeg
    176,1 KB · Okunma: 114
  • FBA583F3-B5ED-4161-B4EE-D5C358CF6E7A.jpeg
    FBA583F3-B5ED-4161-B4EE-D5C358CF6E7A.jpeg
    180,9 KB · Okunma: 113
  • 89583F14-6B0A-4B4E-AE2E-CD21A693E103.jpeg
    89583F14-6B0A-4B4E-AE2E-CD21A693E103.jpeg
    186,4 KB · Okunma: 111
  • 4B1A71BA-555E-4E50-ADFF-D77973978F66.jpeg
    4B1A71BA-555E-4E50-ADFF-D77973978F66.jpeg
    175,2 KB · Okunma: 109
  • 7568D1C8-ED31-44E0-82DF-D3E5D344052E.jpeg
    7568D1C8-ED31-44E0-82DF-D3E5D344052E.jpeg
    25,2 KB · Okunma: 102
  • 51045286-50C5-4506-AD97-2704F4DA00AD.png
    51045286-50C5-4506-AD97-2704F4DA00AD.png
    85,7 KB · Okunma: 93
Güle güle kullanın bisikletiniz çok şık duruyor :harika:

• Beğen
Tepkiler: biunlu
@nevermind

Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Hiç pişmanlık yaşamadım. Donanımları dahon mariner d8 ile aynı olan bu modeli kesinlikle tavsiye ederim.

Hep söylüyorum; Dahon muadili diye.

Geri