Gece flexi 108 siparişimi tamamladım. Sipariş vermeden önce carraro iletişim bölümünden evde kurulum ve garanti durumunu sordum. Sabah 07.56da mailime cevap geldi.
Bu hususta carraro benden bir puan aldı.
Mail şu şekilde.
Sayın b.
Merhaba, mesajınız için teşekkür ederiz.
Bayiden montajsız şekilde alınan bisikletleri bulunduğunuz ildeki yetkili servislerimiz koliden çıkan MONTAJ KUPONU karşılığında ücretsiz montajını yapıp garanti belgenizi kaşelemek ile yükümlüdürler.
Bisikletlerimizin ekinde verilen Kullanım Kılavuzu sizlere yol gösteren bir rehberdir. Okunması ve gerekli bilgilerin kullanıcılar tarafından öğrenilmesi gereklidir. Bisikletlerimiz fabrikasyon hatalarına karşı iki yıl garantilidir. 6 ayda bir Periyodik Ücretli Bakımlarını yaptırmanız şarttır.
Kullanıcı hataları, Kullanım Kılavuzu haricindeki uygunsuzluklar garanti kapsamı dışındadır. Garanti kapsamı içinde veya dışında olmasına servislerimiz karar vermektedir. Bilgilerinize.
İyi günler dileriz
@egetun @ahmet faruk Eğit ‘in paylaştığı 108in renklerini beğenmemiş olsam zorla sığdırdığım corsa d’den indirip kargo yoluyla iade ederdim. Bisiklet keşke katlı bir şekilde kutulansaymış. Arabaya sığdırırken çok zorladı beni çok.
Montajını Denizli Yaşam Bisiklette yaptım. Bizden almamışsın vb. gibi mırın kırın durumları olmadı. Sadece bisikleti bırak 3 saat sonra al dediler. Bir tek pedal montajı için süre çok uzun geldi bana. Üstelik montaj sonrası kaşeye falan gerek yok dedi. Ben ısrarcı oldum. Keşke kendim monte etseymişim.
Ardından bir deneme sürüşü gerçekleştirdim. Km sayacım yok ama kolumda xiaomi mi band 2 vardı. Verilere bakabilirsiniz.
Sadece yazları bindiğim en az 20yıllık Sarda Ultima bisikletimden sonra hiç yadırgamadım.
178cm 95kg’ım eski bisikletimle bakkala ekmek almaya gitsem sele ağrısından sandalyeye oturamazdım. Sele hiç rahatsız etmedi ya çok mutluyum.
Çok dik yokuş çıkmadım ama düz ve hafif iniş yolda keşke bir vites daha olsa dedim. Yüksek hız beni tedirgin etmedi.
Dik sürüş pozisyonu rüzgar direncini direk hissettiriyor yalnız.
Vites geçişleri, frenlerin gücü ve yumuşaklığı hoşuma gitti.
Viteslerin kollu olması bence yine bir avantaj.
Katlanır mekanizma şimdilik gayet sağlam görünüyor.
Katlandıktan sonra el ile sürmeyi denemedim. Ancak dışa katlı gidon ve sürekli yana açılmaya meyilli ön tekerlek ile pek mümkün olmayacak gibi. Gidonu kitlemenin bir yolu var ise kolaylaşacağını düşünüyorum. Ben katladıktan sonra ayakta tutmakta bile zorlandım ön tekeri biraz dışa açınca durdu. Alışmadığımdan olabilir.
Katlı halde Corsa D’nin bagajına yan yatırmak mümkün değil. Sanıyorum hiçbir B sınıfı araç için mümkün olmayacak.
Özetle 1346tl ye gelen bu bisiklet bence katlanırlar içerinde fiyat performansın zirvesinde.
Dahon mariner d8 ile aynı donanımları paylaşıyor ve ondan 900-1000tl daha uygun fiyatlı. Bir gün dahona binersem fiyat farkına değer mi değmez mi söyleyebilirim.
Selle royal sele. Shimano kollu 8 vites. Yokuş kolaylaştıran 12-32 / 48 ruble aynakol oranları. Schwalbe Lastik ile 1 yıldır ertelediğim alışverişimi sonlandırdığım için mutluyum.
Yanlış renk gönderilmesi hariç. Gerçi bunun avantajı çizikleri az gösterecektir.
** Bu arada ön sepet yerinin delik tıpaları(3 adet) yok, sizde var mıydı?