Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Flexi 108 2018

İki bisikleti de tecrübe etmiş arkadaşlar bu carraro ile K-Rock 8 vitesli katlanır bisikleti karşılaştırabilir misiniz

Scudo
Giderek tur sürelerimi arttırmaya çalışıyorum.

Girdiğim iki farklı yolda köpek sürüleri çıkması sebebiyle km tahminimden fazla uzun sürdü. Birisinde yolumu değiştirdim diğerinde bisikletten inip bisikleti köpekler ile arama alarak yavaş yavaş ilerledim. İyi ki etrafımı sarmadılar. Öyle bir durumda bende köpeklerden daha fazla bağırıp, üstünlük taslamak için kendimi hazırlamıştım ama gerek kalmadı.

Bir ara hızım baya arttı. Ancak dik sürüş pozisyonu ve yüksek sele sebebiyle usul usul frenlere dokundum. Önüme ani bir şey çıksa anladım ki altımda ki durmayacak. Mi band 2 ye göre 42.5km/h yapmışım. Yine anladım ki 40km üzeri sakat. Asfalt kaymak olsa bir nebze daha yükseklere çıkılabilir ama üzerinde gittiğim asfalt zıplatıyordu. Bir iki kez bisikletten inip elimde taşımak zorunda kaldım. Yol dikse 8 de kurtarmıyor bunu da anladım. :)

Bu arada orta vitesler gezmeye başladı. Sanırım rodaj bakımı gerekiyor. Bir video izledim ama daha çok bozarım diye
korkuyorum.
15DDAF60-8654-440A-BBBF-3F08BEC3CF02.jpeg
E68D2E55-1A18-4853-A2C6-6D1BADA2272C.jpeg
FB852D3C-6D68-4549-981E-5580C4DE12BB.jpeg

—————————————
Edit:

Aşağıdaki videodan yardım alarak vites ayarımı yaptığımı düşünüyorum.

Zincir atma problemim olmadığı için sınırlıyacılarla değil tel gerginlik ayarı ile sorunumu hallettim.

Bisikleti askıya almak için şu yöntemi denedim. Belki yardımı dokunur.

(link)

——————
Edit 2:

Geçen mesajımda montajdan ön sepet delikleri için tıpa çıkmadığından bahsetmiştim. Bu konuda carraro iletişim bölümünden derdimi anlattım. Bugün beni arayıp adres istediler. Tıpaları göndereceklermiş.
Müşterisine değer veren bu firmayı çok beğendim.
Bilgilerinize.

——————-
Edit 3:
Önceki mesajlarımda seleden tutup itmek zor demiştim ancak. Apartman içerisinde direksiyonu katlamıyorum ve sele yerine direksiyonu iki elimle tutup itiyorum. O kadar kolay hareket ediyor ki anlatamam.

-——————
Edit4: 4 Haziran 2018

İyi akşamlar.

Yukarıda paylaştığım turun benzerini gerçekleştirdim.

Kondisyonumun baya arttığını fark ettim.

Yukarıdaki haritada kırmızı bölgeler yavaş yavaş yeşile dönüyor. Bugün hiç bisikleti elime almadım mesela.

Selamlar.

(link)
(link)
(link)

Dosyalar

• 7DF11142-DA18-44D9-8B83-F53773997275.jpeg
    7DF11142-DA18-44D9-8B83-F53773997275.jpeg
    107,3 KB · Okunma: 27
@nevermind Daha ucuza biraz zor bulabileceğini düşünüyorum.

@nevermind Ben Denizli’de 1450 6taksit fiyat almıştım.

Fiyat güzel gibi.

Hocam katlama yerinde boyasi kalkmis belkide fiyat ondandir. Bende mat siyahini istemistim sadece turuncusu kalmis. 1400 tlye sizce alayimmi?

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@nevermind aynı bisikletin ismi Dahon olunca fiyat 2 katı. Fiyatta bisiklette gayet iyi. Bu yeşil şeytan aklımı çelmeseydi alacaktım bu poratakallıyı. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
@nevermind Ya ne diyeyim bilemedim. Kozmetik hasar dıştan görünüyorsa beni o hep mutsuz eder. Almazdım.

Bu arada bugün başka bir forumdan arkadaş 2018 model mariner d8 aldı. 2180 tl. Aradaki fark 2 kat değil, belki değerlendirmek istersiniz.

@Üye Adı Ben hep turuncu turuncu derim de yeşil mariner de bir başka gerçekten. Her geçen gün sempatim daha çok artıyor. Bugün almaya kalksam yeşili turuncuya tercih edebilirim.

• Beğen
@biunlu hocam sizi hem burada hem m43 de görmek çok güzel bir tesadüf. Zevklerimiz ortakmış. Selamlar.:)

arkadaşlar bu üründen ne kadar memnunsunuz pişmanlık duydunuz mu bir arkadaşın dediği gibi dahonla arası pek yok (700 lira). katlanır mekanizmasında ve gidonunda oynama var mı.

@nevermind ben N11den 21xx₺ ye almıştım, geçenlerde yine bir arkadaş izmirdeki bir bisikletçiden aynı fiyata almıştı.

Arkadaşlar sitede fiyat verilmiyor mu anlamadım ama 2420 çok pahalı ben daha ucuza da buldum. şimdi sizce dahon mu almalıyım 700+700 = 1400 lira zararım olacak ama iki adet için.

birde sorum olacak dahon mariner d8 lerde lastikler karışık geliyormuş. dahon marka lastikler nasıldır.

@cosmos16 internetten alacaksan lastikleri satıcıya sor kendin alacaksan kontrol et Schwalbe Road olması gerekiyor üzerinde.

@Sado39 Selamlar. Benim nick genelde aynı olur ancak sizi tanıyamadım. m43 te tek carraro katlanır kullanıcısıyım diye biliyordum. Yoksa iki kişi miyiz?

@cosmos16 Dahonun sitesinde 2017-2018 modellerin fotoğraflarına bakabilirsiniz. 2017modeller schwalbe ile gelirken 2018ler dahon sanırım. 2018 model dahonları schwalbe ile bayide değiltirenler 130 mu 180 tl mi ne ek fark ödemişler diye okumuşum.

@biunlu sanırım bu bir tek benim şansım değildir birkaç kullanıcıdanda duymuştum bunu. Açıkça söylemek gerekirse ben lastikleri Schwalbe beklemiyordum, bilinçli almadım.
IMG-0330.JPG

@Üye Adı Yeşil renk, 2018 model olduğuna göre bu serilerde de schwalbe çıkabiliyor demek. İthal edilen serilerde farklıklar var o halde.

Bu arada kablosuz km sayacı kullanıyorsunuz sanırım. (Hangi model) Gidon mesafesinden ötürü kopmalar oluyor mu?

• Beğen
@biunlu kablolu benim kullandığım model, dekatlondan almıştım. BTWIN 100 diye bir model.

@Üye Adı Bu model sanırım.

(link)

Fiyatıda uygunmuş. 39,9tl

Ben carraro için gidonu en yukarı kaldırıyorum. Kablo yetişir mi?
Kısaca deneyiminizden bahsedebilir misiniz?

• Beğen
Geri