Selamlar,
Arkadaşlar bugün bisikleti montaja götürdüm Carraro 121 D Mekanik Disk Fren 2019 Modeli monte ettirdim. Aklımda iki soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Soru 1 : Aşağıdaki görsellerini paylaştığım direksiyonumu nasıl daha yukarı kaldırabilirim. Sınır şuan olan seviyede. Ayrıca direksiyonu tutan bir aparat var tam gidon üzerinde vida gibi bir şey bu sabitlensin yukarı doğru çıkmasın diye sanırım. Bunu söküp tam bitiş noktasına taktırsam olur mu? Çünkü daha aşağıda o vidanın gireceği bir delik yok.Hangi aparatı kullanarak bunu düzeltebilirim?
Soru 2 : Monteden sonra bisikletin ön mekanik disk freni ses çıkartıyor fakat fren sıkınca değil normal seyir halindeyken sanki sürtüyor gibi bu normal mi?
İlgili görseller ektedir. Lütfen bildiğiniz kadarıyla yardımcı olursanız çok sevinirim.
Alttaki mandalı gevşettiniz mi? Gidonu yükseltmek için. Sürtme mantıklı değil frene aradan bakın disk ile kaliperler arasında boşluk olup olmadığı göz ile görülür.
Disklere baktım boşluk var evet. Alttaki gevşetme aparatı dediğiniz kısım neresi hocam. klipsli açma kapama diyorsanız evet direksiyonu komple çıkardım resimde göründüğü kadar boyu var.
forumda yeni flexi 121 md yi kullanan ve eski modele göre kadro md için değiştirilmiş bunun farkının analizini yapacak olan var mı ? her iki modeli de kullananın kadro açıları vs bir fark var mı bunu yorumlarsa çok memnun olurum flexi ile uzun yüklü turlar yaptığım için bana göre bir tur bisikleti olarak yaşadığım tek sorunum inişlerdeki fazla frenlememden dolayı jantların yanacak derecede ısınması olayına tek çözüm md fren olduğu için bu konu önemli