Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar bu gün carraro 227 siparişi verdim boyum 180 bacak arası 80cm kadro boyu 51 cm olanından sipariş verdim sizce uygunmudur ?

Scudo
@Sahinimmm

teşekkür ederim siparişi verdim hayırlısıyla yakın zamanda elime ulaşır..

@Semih Sezgin
kardeşim bu inc olarak kaç oluyor ?

Boyum 1.87 cm 51 ufak geldi . 185 üstü 54 seçsin .

İstediğim bisikleti almaya 6 ayda anca karar verdim birde kadro boyu çıktı :D 6 aydaha bekleyememe çok karamsarım bu konuda kafam iyice karıştı dağ bisikletinin kadro ölçüsü farklı şehirinki farklı 19 inc istiyorum artık şansımıza ne gelirse..

@Semih Sezgin benim boyda 180 bacak boyum 84 cm ve 55 kadro tam denk geliyor onemli olan ic bacak boyu , En doğrusu deneyerek satın almak, ancak bisikletçilere bu konuda güven maalesef olmuyor. İlk Bisikleti (22.5 inch) Bir bisikletciden aldım. En son bisiklete ortaokulda bindiğimi, bu işten hiç anlamadığımı hatırlatmama rağmen "olur bu sana" dediler. 1 ay sonra içime sinmediği, daha doğrusu bariz büyük geldiği için 600 lira zarar ederek sattım. Ayakkabı giyerek bisiklette ayakta dur, yani bisikleti bacak arana al. Kuyruk sokumunu seleye daya. Kadro üst borusu ile malzemenin (nasıl ifade edeyim bilemedim) arasında 5 cm kadar bir boşluk olması gerekiyor. Bir de bu şekilde ön tekeri havaya kaldır, üst boru malzemeye değdiği an, ön tekerle yerin arasında 7-13 cm boşluk bulunmalı.
Bir de yukarıda verdiğim bilgileri hiçbir Türk bisiklet sitesinde bulamadım. "Kadro boyu nasıl hesaplanır" sorusuna herkes bir yanıt vermiş ancak çok önemli bir konu hep gözden kaçmış... O da dağ bisikleti, yol bisikleti, hybrid bisiklet kadro boylarının farklı oluşu. Yani ben hybrid'de 20 inch kullanıyorum fakat dağ bisikletinde 20 inch satın almam gerektiği anlamına gelmiyor.

Keşke bilenler daha güzel, anlaşılır ifade edebilse şu "kadro boyu" meselesini... en başta çok hatalar yapılıyor.

@googoo__

Teşekkür ederim bilginiz için bisikleti bizim bölgede satan yer yok bundan dolayı ben karamsar kaldım keşke deneme fırsatım olsaydı..

Bende bugün 225 ile aranıza katıldım 54 kadro aldım . Boy 187.

@GoGoRa

hayırlı olsun.. kadro boyu boyunuza uyum sağladımı ? bende 51 kadro almayı düşünüyorum..

Arkadaşlar biri yardımcı olabilir mi hafta sonu bisiklet alıcam boyum 1.60 bana göre bisiklet bulmakta zorlanıyorum sportive 225 düşünüyorum ama kadro boyları bana uygun değil galiba sitesinde de yazmıyo. Boyuma en yakın linkteki bisikleti bulabildim doğrumudur bana uygunmu? 16''

(link)

@Semih Sezgin bugün 51 cm kadroyu denedim ufak geldi. 54 sipariş verdim, deneme fırsatım olmadı. Gönlümde yatan 227 modeliydi. Onun 54 kadrosunu bulamadım. İnternetten sipariş verdim. 1069 TL ye 9 taksit ödeme yaptım. Büyük geleceğini düşünmüyorum , en kötü 1 cm kestiririm .

aranıza katılmış bulunuyorum bugun itibariyle :D yaklasık 20 km yol yaptım öncelikle bisikletin önünden ses geliyor ben dıskten geldıgını dusundum bısıkletcı arkadasıma sordum dogal kullandıkca o ses gıder dedı ne kadar doğru ?bide bisiklet selesı tam bır felaket geldı bana eskı bısıkletımın selesıyle karsılastırılamıacak duzeyde, bana önerccegınız ergonomık bır sele var mı ve uzun yollar ıcın bagaj önerileriniz neler şimdiden teşşekkür ederim...

Dosyalar

• bnm.jpg
    bnm.jpg
    91,4 KB · Okunma: 53
Ben yaklaşık 100km yaptım sele hala felaket gibi. 10 kerede falan oldu bu 100km yılların hamlığından. 15km sonra dayanılmaz oluyor. Sele çok mu kötü bende mi bir sorun var? Al al bitmiyor bisikletin ihtiyaçları sıfırı da tükettik ama binemedikten sonra neye yarar. Var mı bana da bir sele öneriniz?

ya valla sele cok sıkıntı bıde ben kanepede otururken bıle rahatsız olan bırıyım. eskı selem cok kaba (yaylı) buna ınanılmaz bı sekıl bozuklugu verır o yuzden bende arayıslardayım.

Decathlonda 100tl gibi bir fiyata yumuşacık bir sele gördüm. Baya kalın bi jel tabakası vardı. Öyle bişey mi alsak acaba?

ya aslında seleye verılen paraya acımamak lazımda gormedende alınmaz kı burda decatlon yok bıde oturmama sorunu var malum :D

@partagas57
Hocam haftalardır araştırıyorum. Kaska verilen paraya acımamak lazım, keza eldivene de :) en basitinden suluk bile ayrı bi dünya yok termoslusu yok bpa lısı derken dandik de olsa olur diyecek bişey yokki :) ama işte binemeyince hiçbiri bir işe yaramıyo o da ayrı.

• Beğen
Tepkiler: partagas57
aynen oyle ya bısıklete verıoz o kadar para ama kask olsun sele olsun bunları 2. plana atıyoz cok yanlıs selem rahat olmayınca ıskence cekmıs oluyorum resmen :D bende arastırmalara basladım ebay ve aliexpress ten ;)

@@rif@partagas57
seleye o kadar para vermeye gerek yok en güzeli pedli tayt almak hem daha ucuz 20-30tl hemde sağlık açısından daha faydalı. alta giydiğinizde görünmüyoda :)

• Beğen
Tepkiler: partagas57
@Musti S.

Sakin 20-30 tllik tayt kullanmayın. Tayt bisikletle etkilesimde olan en önemli yeriniz :) taytta paraya acimayin.

@özgür duygu
Haklısın, ben 225 ten sonraki modellerde kilitlendigini sanıyordum. Sayende ogrenmis oldum. Ama kilitleniyor olması, amortisorlu masaya yol gidonu takilamamasi gerçeğini değiştirmez.

• Beğen
Tepkiler: KayraHan
Geri