Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Gökhan BİROL yok tabii ki haklısınızdır, ben sadece düzeltme olarak söyledim o kısmı. bulmuşken sorayım, tayt için öneriniz var mıdır:)

Scudo
herkese merhabalar
ben de oğluma doğum günü hediyesi bisiklet almaya gidip 225 alarak aranıza katılmış bulunuyorum :)
gerçi yaklaşık bir aylık araştırma süreci sonunda carraroda karar kılmıştım ama bugün için niyetim sadece oğluma bisiklet almaktı
mat gri modeli görüp 51 kadroyu deneyerek çok rahat edince (boy 180, iç bacak 83) bi de üstüne test sürüşü yapıp bisikletin yolda akışını görünce aklım başımdan gitti
kasada ödeme yaparken buldum kendimi :)
batıkent karani bisikletten aldım
veysel amcayla tanıştım yılların bisiklet ustası bir yandan sohbet ettik bir yandan montajı tamamladık
ben 227 almaya niyetliyken veysel amca "amacın gezip tozmaksa, gidondan kilit ve vitesi çok farketmeyeceksen ki etmezsin 225 al hatta 224 al bence" diyerek niyetinin sadece para kazanmak olmadığını gösterdi
daha önce internet alışverişlerinde birkaç sıkıntı yaşayıp karşılığında muhatap bulamadığım için gidip bayiden almaya karar vermiştim
iyi ki de öyle yapmışım diyorum şimdi...1200 TL dokuz taksitle aldım...mutlaka internette daha uygun fiyata alabilirdim ama montaj ve servis bence bisikleti almaktan daha önemli...
Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin...
bu arada oğlana da bianchi hot wheels aldım :)
baba oğul gezeceğiz inşallah...

Selamlar, geçen Temmuz ayından beri 2014 model Sportive 225 modeli ile aranızdayım.

Geçtiğimiz hafta bir kaza sonucu arka değiştirici kumandasıyla alakalı sorun yaşıyorum. Vites düşürmek istediğim zaman butonu ittirdiğimde kendisi geri gelmiyor, benim geri çekmem gerekiyor. Tamiri hakkında fikri olan var mıdır?

Bir de model üzerindeki zincir yağlı tipte mi? Yani düzenli yağlama yapmamı önerir misiniz?

Teşekkürler, iyi yolculuklar :)

Herkese merhaba. Kısa bir araştırmadan sonra Carraro Sportive 225 ya da 227 almaya karar verdim. Bugün dolaştım ve 227 alacağım sanırım. Yanlız kadro boyuna karar veremedim. Boyum 1.74 kilom 80. 51 kadroya oturunca ayaklar yere değiyor fakat biraz sıkıştırdı, 46 ise normaldi. Sizce 51 alsam çok sorun olur mu? Teşekkürler, umarım yakın zamanda yerimi alırım ben de burada.

@Paqe

Bacak boyunuz 80 altı ise 46 kadro, 80 üzeri ise 51 tercih edilir. Koltuğa oturarak ölçülmez kadro boyu ayaktayken üst demire göre ölçü alınız. 3-4 parmak boşluğa kadar normaldir.

Carraro sportive 224, 225,227 arasinda ve kadro boyu konusunda kararsizim.
183 boy 75 kiloyum ve 28yasindayim.
9senedir falan bisiklete binmisligim yok. Duzenli spor yapiyorum yag oranim %8 efor testimde cok ust seviyede.
yeni aldigim karar dogrultusunda ise gidip gelirken ( gidis-gelis 50km ) bisiklet kullanmayi dusunuyorum. Ayni zamanda sehir icinde gidebilecegim yerlerede bisikletle gitmeyi dusunuyorum. 25 kmlik yol bir hayalmi benim icin? Onerilerinizi bekliyor ve simdiden tesekkur ediyorum.

@chnk model olarak bence 224 ile basla 225 ve 227 'ler disk frenli oldugu icin hic ugrasma al bir 224 900 TL 'ye, ilk etapda diger modellere gore cebinden 200 ile 400 TL daha az para cikmis olur hem biraz kg hafif olur bisikletin, hem disk sistemler masrafli ve bakim gerektiriyor, hemde cebinde kalan 200 TL yerine kask ,kilit , eldiven , kadro çantasi vb seyleri almis olursun , beden olarak kendi boyundan ziyade ic bacak boyun onemli, ic bacak boyunu yazarsan ona gore yorum yazariz, isyerine tek gidis 25 km varsayim olarak tahmini 1 saat ile 1 saat 20 dakika surede normal tempoda gidersen ulasabilirsin tabi bu zaman dilimini evden erken cikarak ayarlayacaksin, gidilmez degil gidilir ama bunun yazi var bunaltici sicagi var kari var kisi kuru ayazi sogugu ve yagmuru, dis etkenlere göre yazin sabah aksam ekim ayi sonuna kadar normal olarak gidersin tahminimce, Hoscakal

@googoo__
yorumlarin icin tesekkurler..
haziran ile ekim arasinda 5ay binmeyi dusunuyorum ise gelip gideken.
otobus + servis yaparsam 2saat suruyor yolum ve 5 ayda 980tl harciyorum. 900 liralik bisiklet isimi gormesinin otesinde kara bile geciyorum maddi yonden. soylediginize gore zaman bakimindanda kara gececem gibi.
sehirler arasi yolda trafigin yogun oldugu bir zamanda surus yapacagim icin frenlerin saglam olmasini istiyorum.
disk frendeki agirlik farki cok etkiler mi? Sonucta duz asfaltta biraz daha uzun zaman gecirecem. Bide bakim ve masraf konusunu biraz acarsaniz disk fren hakkinda sevinirim...
tesekkurler simdiden :)

Merhaba arkadaşlar bende yeni 227 ile aranızdayım çok güzel şeyler öğreniyorum burda herkese saygılar...

Dosyalar

• uploadfromtaptalk1431586111453.JPG
    uploadfromtaptalk1431586111453.JPG
    139,2 KB · Okunma: 48
@chnk
51 kadro sportive 227 tavsiye ediyorum, ben de 224 225 ve 227 arasında kalmıştım, maddi imkanım vardı(3000 5000 tllik bisikletleri olanlar için bu tabir belki komik gelebilir tabi ama kimimiz için bu kadar fark bile önemli :) özellikle başlangıç seviyesindekiler için) 227 aldım, hepsi güzel bu bisikletlerin ama aklım 227de kalacaktı diğerlerinden birini alsaydım ve ne kadar memnun olursam olayım.
disk frenin ağırlık farkı çok önemli değil, 14 kg ile 15 kg arası fark çok fark etmiyor, zaten kilittir mataradır derken bisikletin ağırlığı da artıyor fark daha da önemsizleşiyor. 200 gr daha ağırlıktan kurtulmak için park ayağını söken yol bisikletçilerinden değilseniz cidden bu fark önemli değil o kadar. disk frenden gayet memnunum bu arada, iki hafta önce 30km/h ile giderken sıkı basınca frene, bisiklet zınk diye durdu ve beni üzerinden attı sağolsun, demek ki frenler baya sağlam:)
alalı henüz iki ay oldu, ilk bakımını da yaptırdım, henüz masraf çıkarmadı, disk yamulması ya da kablonun hasar görüp hidrolik yağın akıp gitmesi vs. için ekstrem kaza gerekli diye düşünüyorum. dağ bisikleti kullananlarda belki bu durum yaşanıyordur ama dağda değilseniz bu pek olası değil bence.

arkadaşlar merhaba
dün 225 alarak aranıza katıldım ve akşam 20 dakika da olsa ilk sürüşümü gerçekleştirdim
ön tekeri sökerek arabaya yüklemiştim eve geldiğimde tekeri tarif edildiği gibi monte ettim
sürüş esnasında sürekli olmayan kesik kesik sürtünme sesi duyuyorum
bu ses bisiklet yeni olduğu için normal mi yoksa fren ayarlarında bir sorun olduğunu mu gösterir
ön freni sıktığımda ses kesiliyor muhtemelen disk balataya sürtüyor
20 gün kontrolüne kadar bu şekilde kullanmam sorun yaratır mı?

@Sahinimmm

Mesaj için teşekkürler fakat elbette seleye oturarak ölçmedim. Neden böyle anladınız ki :) İç bacak boyum 78 olarak ölçtüm. 51'e oturunca boşluk yok, hafif rahatsız etti. 46'yı denediğim de de boşluk yok sayılır ama rahatsız etmedi. 224'ün 46'sını denediğimde ise bana uygundu. Satıcı bu farkı maşa mevcut olduğundan 225 ve 227'de olarak açıkladı. Kısacası hala ikilemdeyim.

@obezkirpi
bende digerlerini alirsam aklim 227de kalacak.
ki bu durum sadece internette gordugum fotograflarla olustu...
hafta sonu gidip bakacam belkide alirim :)

@Paqe

Dostum ben ne demek istediğini tam anlayamadım. Söylediğini düşündüğümde nerdeyse 46 ve 51 in aynı olduğunu söylediğini anlıyorum. İki kadro arasında farkı oldukça belli olması gerek.

@Sahinimmm

227 modeli 51 kadro bisikletin üst demirine oturdum (seleye değil) ayaklarım yere tam basıyor, ayak ucunda değilim yani. Fakat üst demir apış arasını rahatsız etti, buraya kadar tamamdır sanırım.

227 modeli 46 kadro, aynı şekilde üst demire oturunca rahatsızlık çok daha az ama öyle denildiği gibi 2-3 parmaklık boşluk yok.

224 modeli 46 kadro, 3-4 parmak boşluk mevcut.

Satıcıya iki farklı modelin 46 kadrosunda neden bu kadar fark olduğunu sorduğumda birinde maşa var diğerinde yok olarak açıkladı. Umarım bu sefer anlaşılmıştır.

Sorum hala geçerli, iç bacak boyum 78 cm. Sizce 51 kötü bir seçim mi olur?

Aranıza Sportive 121 ile katılmayı düşünüyorum.Kullananlar varsa yorumlarına almak isterim:harika:

Normalde salcano dusunurken forum etkisiyle carraro sportive 221 aldim. Ilk izlenimlerim dogru tercih oldugu yonunde. Onerilerinizi beklerim. Özellikle aksesuar konusunda. Tesekkurler

Geri