arkadaşlar sun microsystems in düzenlediği java uygulamaları yarışmasındına birincilik ödülü almanyadan bir bisiklet hastasının cep telefonuna uyguladığı tümleşik ceptelefonu gps sistemi kazandı bu ne demek ayrıca bir gps cihazına gerek kalmayacak direkt cepden hallolacak herşey
o teknoloji zaten var. verizon' un usa sitesine gir orda goruceksin. hatta sanirim su an kampanyasi var ucretsiz hizmey olarak sunuyo gps i. her gun televizyonda reklami cikiyo.
hocam usa da var da bu teknoloji adı üstünde java teknolojisi geliştirelerek yapıldığı için bir ilk taşıyor yani web www uygulamalarını cepe sığdırıyor ayrıca gerekirse cep tel e istediğiniz şşehrin bölgenin koordinatlarını download edebiliyorsunuz almanyada siemens böyle bir cep telefonu çıkardı fakat çok yeni bu sistem ve harita indirmek 0.5 ccentten felan başlıyor
teknolojiye ozellikle telefonlara cok yakin deilim atladim bende o zaten var diye kusra bakma valla hersene bedava telefon veren kontratim var ama usenip telefonu gidip hic almadim hala 5 senelik kulustur telefonumu kullaniyorum )