Scudo Sports

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Bisiklet Yolu Projeleri

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
Bakanlığın kendi sitesinde genelgeler, örnek proje dosyaları ve belediyelere verilecek desteklerle ilgili çeşitli bilgiler ve PDF kılavuzlar mevcut. İlgilenenlere...

(link)

Scudo
Evet, bisiklet yolu projesinden ziyade, projeler için bir önkaynak niteliğinde bunlar, ben de bir ara okumuştum.

Bir de maddi destek vadediyorlar: %45 oranında maddi destek sağlanabiliyor, ancak tabii ki belediyelerin insiyatif alması gerekiyor.

Benim ÇŞBakanlığından asıl beklediğim, "bir yoldan ortalama olarak saatte X kişi geçiyorsa belediyeler oraya falanca kriterde bir yol yapmalıdır" şeklinde bir karar.
Umarım o günleri de göreceğiz.

Bakanlığın bu konuyu önemsediğini biliyorum... Bisikletle ulaşım konusunda derneklerle bir dizi toplantılarda yapmıştı... Bakanlığın verdiği destek bir yana asıl yerel yönetimler bu işe el atmalı... Ankara'da bisiklet yolları konusu gündeme dahi getirilmiyor... Malum bizim büyükşehir belediyesi başkanı bu işe hiç sıcak bakmıyor... Gittiğim yerlerde gördüğüm kadarıyla bisikelt yolları kaldırıma yada yolun kenarına çizilen sarı bir çizgiden ibaret kalıyor... Laf olsun diye bisiklet yolu yaptım demeklede bu iş olmuyor...

En son mağlumunuz... İstanbul Bağdat caddesine yapılan bisikelt yolu projesi geri iptal edildi...

İnşallah daha iyiye gidecek ama hemen olmuyor... Avrupa Birliği'ni hedefleyen bir ülkeyiz. Bu konuyu çok daha ciddi ele almamız gerek...

Geri