Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

Ya zaten şimdi hatırlıyorum, paypal ile login olurken, usd şu kadar , tl ise şu kadar kredi kartınıza yansıtılacak diyor paypal sayfasında..
Yani direk paypal dönüşümü yapıp o tutarı kredi kartına yansıtıyor, banka da bu yüzden dönüşümü biz yapmıyoruz diyorlar sanırım..

Scudo
Yurt dışından TL ile ürün alındığını yazmadım zaten.

Sizin ilk mesajınızdan Paypal'u Bankaya şkayet ettiğinizi anladım. Bunun üstüne sizin işleminizdeki kur farklarının Paypal'den değil bankanızdan kaynaklandığını yazdım. Eğer 100 dolar harcadınızsa, Paypal sizin bankanızan 100 doları tahsil etti. Bankanız sizden 100 dolar karşılığı TL yi tahsil etti. Bu esnada yüksek kur ile hesapladı. Böyle olmadı mı?

@Murat.K

İşte benim anlatmaya çalıştığım TL ödeme şekli bu. Durum bu ise paypal yüksek bir kurla paranızı TL ye çevirmiş oluyor. BU durumda paypal dan kaynaklanıyor.

Ekranda siz o kuru gördünüz ve kabul ettiniz.

Bende bir kere bu şekilde ödemeyi onaylamıştım, sonra bunun çok yüksek bir kurdan olduğunu farkettim bir daha o yöntemi kabul etmedim. Banka daha makul bir kurdan TL ye çeviriyor. ama bunu farketmek çok zor, ödeme ekranında gözden kaçabiliyor. Yerel para birimi ödemeyi kabul etmemek lazım.

En güzeli döviz ekstresi isteyip bankaya direk döviz olarak yatırmak.

Benim tecrübelerime göre ne alırsanız alın $ ile almaya çalışın. Farklı para birimlerinde bankalar illa ki kendi paritelerinden önce $'a çeviriyorlar ve bu banka kurlarına 2 kez maruz kalmak demek. Eğer sitenin böyle bir imkanı yoksa da fazla kafaya takmayın. İlla ki Türkiye'den ucuza alıyorsunuz, keyfini sürün.

chainreactioncycles.com dan bir arkadaşıma giro atmos kask almayı düşünüyorum ama gümrüğe takılır diye endişem var takılırsan ne kadar öderim bilgisi olan yardım ederse sevinirim

Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?
Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.

Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.

Posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesi neye göre yapılır? Kargo ücreti dikkate alınır mı?
Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır?
Evet, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 75 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.

Kaynak: (link)

merhaba chainreaction.com'un iki tip gönderme şekli var birisi dhl diğeri royal mail.Site ingiltere kökenli ve royal mail oranın bildiğimiz ptt'si geçenlerde 115 dolarlık bi alışveriş yaptım ve royal maille yolladılar gümrüğe takılmadan sorunsuz bi şekilde geldi fakat dhl ile yollarlarsa dhl kurnazlık yapıp size ekstra masraf cıkarmak icin aldıgınız malzemeyi gümrükte bırakabiliyo ve 100 dolarlık malzemeye 60-70 dolar masraf cıkarabiliyo.

sitede bir sınırlama var bu sınırlama ücretsiz kargo ile ilgili aldığınız malzeme 100euro sınırını geçmiyosa site sizden 7 dolar kargo parası alıyo ve royal maille yolluyo eğer ki alışverişiniz 100euroyu geçtiyse site sizden herhangi bi kargo bedeli talep etmiyo free ship geliyo fakat bu seferde dhl ile yolluyo,bilginiz olsun:)

Kur farkı paypal'ın kendisiyle alakalı. Conversion options kısmından “Bill me in the currency listed on the seller’s invoice.” seçeneğini seçerek kuru bankanın döviz kuru üzeinden hesaplatabilirsiniz. Aksi takdirde bedel paypalın yüksek kuru ile dönüştürülecektir. Detaylı bilgi:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Coşkun Kumru
Merhaba arkadaşlar. Chainreactioncyles tan bir malzeme alacağım ama taksitle almak istiyorum . Ödeme yapma kısmını tamamlamak istemiyorum ne olur ne olmaz belki ödemeyi tek çekim alır diye. Bu konuda bana bilgi verebilir misiniz ?

CRC size taksit yapmaz, ama kullandığınız kredi kartının özelliği var ise banka size bu ödemeyi taksitlendirebilir.
CRC her halükarda tek çekim olarak çeker kredi kartınızdan..

HSBC'nin 100 dolar üzeri 5 taksit kampanyası vardı sanırım, bu bankanın kartlarıyla işlem yapmadan önce bankaya başvurulması halinde taksitlendirme ücretsiz olarak yapılıyordu. Ancak 100 dolar, gümrüksüz gönderi limiti olan 75€'nun üzerine çıktığı için paketiniz gümrük işlemlerine tabi tutulabilir. Bunun dışında, bankalar dönem içi yapılan harcamaları, belirli bir işlem ücreti ve bir miktar vade farkı ile taksitlendirebiliyor.

bende 3 ay erteleme istiorum arkadas bu yüzden almıyorum bizm türk bankalarına neden anlasma yapmiyler :cool: :) :) :Skull-175

Tamam arkadaşlar teşekkür ederim hepinize

Axess 100 tl üstü yurtdışı harcamasına 5 taksit yapıyor ama sms ile kaydolmak gerekiyor.

Ya birşey sorucam bende sipariş ediceğimde kaç günde geliyor biraz sabırsızımda :S

En gec 30 en erken 2 gun olur galiba

Geri