Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chainreactions.com gibi sitelerden kadro vs. almış olan var mı ?

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Tepki
5.226
150 euronun altında alışveriş yapanlar çoktur ama 150 euroyu geçenler , neler yaşadı . Mesele 1000 euroya bir şeyler alan oldu mu ?

Chainreactions.com gibi sitelerden büyük alışveriş yapanlar var mı ? Kadro , maşa , bisiklet alanlar oldu mu ? Bunlar kesin geliyor mu ? Gümrükte KDV'sini ödemek yetiyor mu ?

Scudo
Size bu soruyu dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Benimde aklımı kurcalayan bir soruydu. Umarım bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşımız çıkar ve bize durumu izah eder. İyi günler

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Artık 75 Euro değil mi üst sınır?

Sitenin "Best Selling In Turkey" bölümünde bu sınırı aşan bir çok şeyin alınmış olduğu görünüyor. Bende merak ediyorum bu alış-veriş tecrübelerini.

• Beğen
Abim bu siteden 1 yıl önce bisiklet getirtti. Gümrük vergisi 100TL gibi bir para ödedi. Fakat şu aralar (siteyle yazışmam sonucu aldığım bilgiye göre) sitenin Türkiye'ye gönderi yapan kargo şirketiyle anlaşması bitmiş. Büyük parçalar bu yüzden gelmiyor.

@Serhat Yılmaz

Gümrük masrafını ve KDV'yi ödemeye hazırım da mal gümrükten çıkar mı ? Nasıl yapacaz bu işleri ? Birkaç kişinin yüksek meblağlarda ürün aldığını duydum ama tanışmak nasip olmadı

alış verişiniz 75€-1500 € arasında ise (kargo dahil değil... sadece eşya bedeline bakarlar) tebligat çıkarırlar, gel vergini öde eşyanı al derler... maktu verginizi ödersiniz (oranlar değişmediyse, ki değişmedi diye biliyorum; %18 AB üyeleri, %20 diğer ülkeler için) ve eşyanızı teslim alırsınız.

alış verişiniz 75€ altındaysa, hiç vergi ödemezsiniz... kapınıza kadar gelir...

bir sınırlama da posta sayısına getirildi. bir takvim yılı içinde posta yoluyla 5 kere alış veriş yapabilirsiniz. dolayısıyla siparişlerin tek kutuda gelmesi sizin yararınıza olur... site görevlilerine özellikle mail göndererek bunu belirtin bence.

telefon, kozmetik ürünleri, alkol ve tütün ürünleri bu kapsamda değerlendirilmez... ve posta yoluyla, vergileri ödenerek dahi olsa, getirilemez... (ama gözden kaçan da olabilir tabi)

1500 € üzerindeki alışveirşlerde, ithalat yapmanız gerekir... yani gereken belgeler olsun beyannema vermek olsun.. tüm gümrük işlemlerini yerine getirmelisiniz vs vs... zor işler yani :)

iyi alış verişler diliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ömer korkmaz
ayrıntılı bilgi için:

(link)

@CandanC

Anlıyorum da pratikte bunu uygulayan var mı ? Siz böyle bir alışveriş yaptınız mı ? gelen ürün eğer 1500 euronun altındaysa kesin gümrükten çıkar mı ? Bu konularda kime danışalım , gümrük komisyoncusu vs .falan gibi?

mevzuatta ne deniyorsa o olur :)

ha bir de 30 kg sınırı var... 30 kg'ı geçmemesi de gerekiyo.

konuyla ilgili bi de kararname var... önce kararnamenin ilgili maddelerini okuyp sonra genelgeye geçersiniz. daha açıklayısı olur.

linki :
(link)

2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararını tıklıycaksınız. madde 45'le başlıyor konu (posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşya). hatta yurt dışına giderseniz neler getirebilirsiniz (yolcu beraberi eşya), o da bu kısmın konusu :)

siz yine içinizin rahatlaması için yüksek bedelli eşya getiren arkadaşların yorumlarını bekleyin. ama mevzuat ne derse o olur... arada yanlışlık olur, dilekçe verirsiniz durum düzeltilir :)

Bu konuyu bende çok merak ediyorum. Tabi birinci ağızdan olsa çok daha açıklayıcı olur. Diğer türlü çok havada kalıyor konu. Miş li muş lu cümleler insanı tatmin etmiyor...

Allahım süper konu!!! Günlerdir yurt dışından ürün bakıyorum. MARiN bisiklet veya maşa getirtmeyi düşünüyorum! Gerçekten 1500€ yu geçmezsek sadece %20 vergi mi ödeyeceğiz? Birde ben izmir'de yaşıyorum. Bu gümrük ödemesi hangi ilde nerede yapılır bilgi verir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
Bisiklet malzemeleri gümrükten geçiyor sadece %18-20 vergisi var. Ama beslenme, sporcu gıdaları, kozmetik ürünler bedeli ne olursa olsun gümrükte kalıyor. Bisiklet malzemesinde sorun yok ama dikkat etmeniz gereken nokta, diğer konu başlıklarında da yazmıştım, var: Kesinlikle PTT'nin dağıtımını yaptığı bir kargo firmasını tercih edin. ChainReaction RoyalMail veya ParcelForce ile gönderiyor ve bu kargolar TC hava alanına geldiğinde PTT tarafından alınıyor ve bulunduğunuz ilin gümrük md.lüğüne gönderiliyor, sorun yok yani. Ama hani bir kaşıntı tutar da gidip DHL, Fedex, Ups, Tnt vs ile sipariş verirseniz o zaman malınız gümrükte kaldığında üstüne bir bardak su içmek durumunda kalabilirsiniz. Bu firmaların aç gözlü haydutlardan bir farkı yok. Şöyle örnek vereyim. 80 euroluk bir sipariş gümrükte kaldı diyelim. Bunu çekmek için %20 verginin "16 euro" yanına ordino belge parası, ardiye parası, damga pulu ıvır zıvır ile 400-500 TL lik bir masraf daha çıkacak. Bu masraf malın değeriyle pek orantılı olmuyor. Dediğim gibi 80 euro luk bir mal için de, 1500 euro luk için de benzer olacak. Gerçi 3000 TL lik bir kadro geliyor yeterki güvenli gelsin, verginin yanına +500 TL yi de öderim diyorsanız sorun yok :)

• Beğen
@Güney Tuncer

Bu anlattıklarınızdan sonra , Chainreactioncycles.com'dan kadro siparişi verme ihtimalim arttı. Acaba bir yerlerden Cervelo kadro siparişi versem daha mı iyi olur ?:)

@Mert KURT

Mert gümrük ödeme işlemlerini Bayraklı Adliye'nin yanındaki PTT İzmir KİM'de (Kargo İşleme Merkezi) yapıyorsun. Daha önce çok defa gidip geldim. Büyük kolilerde de ürün aldım ama çoğu giyim, ayakkabı vs. şeklindeydi.
Daha önceden başka bir konuda birkaç üye kadro aldığından bahsetmişlerdi.
Ve söylendiği gibi 75-1500 euro arası siparişlerde AB ülkeleri için %18 , diğer ülkelerden gelen mallar için %20 KDV ödeyip kargonuzu alabiliyorsunuz. Tabi bu dediklerim sadece PTT ile dağıtımı yapılan kargolar için geçerli.
İngiltere'den alacaksanız CRC zaten Royal Mail yada Parcel Force ile yolluyor. İkisi de devlet postası olduğu için sorun olmaz, burada PTT tarafından dağıtılır.
Evans'tan alacaksanız dikkat edin. Onlar ya Royal Mail ya da UPS ile yolluyor. Sipariş vermeden önce irtibata geçip mutlaka Royal Mail ile yollamalarını isteyin.
Wiggle.co.uk'de sanırım Royal Mail ile yolluyor buraya ürünleri.
Amerika'dan almayı istiyorsanız mutlaka USPS ile yollamalarını söyleyin.
Çin içinse China Post, Hongkong Post ile gelenler yine PTT tarafından dağıtılır.
Almanya'dan alacaksanız dikkat edin. Oranın devlet postasıyla DHL anlaşmalı yada ona benzer bir durum var. Deutsche Post ile yollamalarını isteyin. İlk başta DHL'den takip edersiniz postanın nerede olduğunu ama panik yapmayın. Bizim buraya gelince PTT devralacaktır kargoyu.

@Önder Tarım

verdiğiniz bu güzel bilgiler sonrası çok mutlu oldum. Öncelikle maşa siparişi vermeyi düşünüyorum. ebay 'den bir bakacağım.

ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

İşin kötü tarafı chainreactioncycles.com'da güzel bir yol kadrosu göremedim

bütçenizi bilmiyorum ama bence bunlar güzel
(link)
(link)
(link)
(link) (özellikle ilki ve bu güzel.)
(link)
(link)

Yurtdışından alışveriş yapılacak sitenin hangi kargo şirketi ile siparişleri göndereceğine dikkat etmek lazım, yukarıda da arkadaşlar değinmişler.. Chainreactioncycles en son Parcelforce ile gönderim yapıyordu. ParcelForce ile gönderilen siparişler Türkiye'de PTT kargo ile dağıtılmakta. Vergi alımı gibi bir durum olması halinde Avrupa Yakası Posta Dağıtım Merkezi'ne gidilerek %18 lik vergi ödemesi yaplması gerekir. Arkadaşlar da değinmişler ama bir kaç tecrübemden bahsedebilirim.. CRC sitesinden vermiş olduğum bir maşa siparişim için AVPİM'e gidip vergi ödemesi yapmıştım. Gayet amatörce maşayı kaça aldın diye soruldu bana. Vermiş olduğum fiyat üzerinden %18 ödeme yapmam istenmişti.. Daha önceleri vermiş olduğum bir maşanın fiyatı 300 sterlin olmasına rağmen gümrüğe takılmamıştı. Aynı siteden Mavic cant seti almıştım sanırım 450 sterlin civarına. Yine gümrüğe takılmadan evime kadar gelmişti..

Merlincycles.co.uk sitesinden vermiş olduğum 100 sterlin civarında ayakkabı siparişimi Royal Mail ile göndermelerini istemiştim. Royal Mail de yine PTT kargo ile yurtiçi dağıtım yaptığı için sorun yaşanmıyor. Aynı siteden 200 sterlin değerinde avid fren seti siparişim de yine gümrüğe takılmadan ptt kargo ile evime kadar geldi. Daha sonra Royal Mail ile anlaşmalarının bittiğini söyledikleri için bu siteyi bir daha kullanmadım. Sanırım şu anda UPS ile gönderim yapılıyor..

UPS, DHL ve FedEx ile ilgili bir takım kötü tecrübelerini paylaşan arkadaşların yazılarını okumuştum. Sanırım kendi gümrüklerinde wirehouse expences(depolama ücretleri) ve konşimento, ordino ücreti gibi yüksek talepleri olabiliyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam 70 sterlinlik bir kask için 200 sterlinlik maliyet istenen bir arkadaşın yazısı vardı bir forumda..

USPS in de PTT kargo ile anlaşması var.. Daha ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa daha sağlıklı olur.. Sanırım JensonUSA USPS ile gönderim yapıyor..

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Merlincycles.co.uk dan sipariş verdim royal mail ile gönderdiler şuan hala kargoda ürün, söylediğinizden yola çıkarak muhtemelen yeniden anlaşmışlar.

Bir de sormak istediğim konu var, DHL veya UPS gibi firmalarla gönderim yapıldığında 75 euro sınırını geçmemişse sorun yaşarmıyız?

Geri