Scudo Sports

Chris Froome - Giro d’Italia Beslenme ve Yarış Verileri

@Hüseyin Çelebi
Adam %50 fazla güç üretmeye başlıyor (atak yapıyor) ama kalp atışı %6 artıyor ve bu normal öyle mi?
Atakla beraber o anda mı kalp büyüyor?

Scudo
@Ozan k. Yanlarında o güçleri kaçar saniye ve dakika uyguladıkları da yazıyor.

@Ozan k.

Uretilen gucle dogrusal iliskisi yok. Kalp benzinli motor degil ki 100 birim guc = 100 atim olsun.
Kalp buyuklugu pompalanan benzer kan hacmi icin daha az atim demektir.

O ataga donecek olursak zaten 16 saniye surmus ki nabzin tam bir tepki vermesine yetmez. Nitekim onceki efora nazaran maksimum 4 atim artmis sadece. 600w devam etseydi kisa surede maksimum nabza ulasip orada kalirdi. Yine kisa sure sonra da yavaslamak zorunda kalirdi.

İyi de başka sporcular 16 saniye bu denli atak yaptığında nabızları çok daha fazla atıyor.

Sky'ın hikayesinde çok tutarsızlıklar var.

Madem froome kalp atışı bu denli artmadan atak yapıyor, iki gün önce neden çakıldı? İki gün önce çakılan adam bir yandan kilo kaybederkrn nasıl toparlandı?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Günlük aldığı protein miktarı iyiymiş kilo başına 2 gram. Biz 1 gramın üstünü bulduğumuzda mutlu oluyoruz :D Yine de ikna edici değil. Artı bir de bu adamlar etaba başlamadan önce ciddi bir ısınma süreci geçirip pedallıyorlar.

@Ozan k.

nereden biliyorsunuz diğerlerinin daha fazla arttığını? 16 saniye o kadar kısa bir süre ki 100 defa deneseniz farklı sonuç çıkar, 100 ayrı kişiyle deneseniz onlar da farklı çıkar.
Sky hikayesinde tutarsızlık yok aksine çok net ve güçlü bir senaryo var. O senaryoya inanırsınız inanmazsınız ayrı ama herifler yıllardır aynı hikayeye yatırım yapıyorlar: çok üst düzey profesyonellik, planlama ve detaylara dikkat. Yerseniz.

Nabız düşüklüğü veya yavaş kalkması inmesi bir problem değil, böyle olan sadece sporcular değil normal insan da çok. Tıbbi bir gerçek yani kalp büyüklüğü ve nabız ilişkisi. Hiçbir spor uzmanının da bu nabız olayına yorum yaptığını görmedim.
2 gün önce niye çakıldı sorusuna cevap verebilene doktora veriyorlar. Dünyanın en zor işlerinden biri insan fizyolojisi, özellikle de yüksek performans esnasındaki fizyoloji. Birçok sporcu çakılır, geri toparlar tekrar çakılır. Bu da beklenmedik bir şey değil.
Kilo olayına yorum yapmıyorum zira bu konuda kendi kalibreli tartımızla adamı tartmadıkça doğru dürüst bilgi gelmez. Gelen bilgi de bir işe yaramaz zira bu tip aktivitelerde kilo çok fazla değişir. 3-4 kg farklar gün içinde dahi elde edilebilir.

Froom için açıklaması en zor şey 2007 yılında 75kg iken nasıl 67kg civarına düştüğü ve performansını da koruyabildiği hatta artırabildiği. Benzer durumda diğer bir Sky sporcusu Wiggins var ki ciddi bir ilaç kullanımı ortaya çıkmış durumda. Fabio Aru vb gibi ciddi kilo kayıpları olan ve buna rağmen performansını artırabilen sporcular var. Bu işin babası elbet Armstrong ama o kanser tedavisi sonucu haklı olarak kaybetti kiloyu. diğerleri nasıl yaptıklarını da aç bisiklet sürdük şeklinde açıklıyorlar.

@Hüseyin Çelebi vallahi siz bu hikayeye inanmak istiyorsunuz.
Tur esnasında kilo kaybetmek var, antrenmanda kaybetmek var.
Kişo kaybederken, performansınız düşükken kilo verip de nasıl üç günde form tutuyorsun?

Bunun çok şüpheli olduğunu sadece ben değil.
Bir sürü yorumcu, eski sporcu, gazeteci, doping uzmanı da sky'ı çok şüpheli buluyor, inanmıyor.

@Ozan k.
Şüphelenecek onca konu varken kimmiş bu kiloya takılan yorumcular, gazeteciler falan? Bu tiplerin aklıyla suya gidilmeyeceği zaten ataktan bir gün önce Froome böyle birşey yapabilir diyen takım arkadaşına gülen eski sporcu yeni yorumcudan belli olmuştu.

Bisiklet sporu TR'deki futbol değil. Tartışma, takım tutma, ötekini mat etme falan yok. Ben işe hesap kitap tarafından bakıyorum. Bu şekilde yazdıklarımı anlamadan ne dediği belli olmayan adam stilinde yorumlarla bir sonuca varılmaz.

haribo ve diğer jelibonlar sığır jelatini içerir eklem sağlığına iyi gelir bir nevi kelle paça hesabı...

A101'de Haribo Gold Bears (Altın ayıcık) 160 gr kasadan 2.25 TL geçiyor stok yapılır :D

0001983_haribo-bear-jelly-160-g.jpeg

A101'e girince ben temsili

Froome a gömen gömene 😀 ulen bu adamın vo2 Max i 85 .. ne diyorsunuz siz yav

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Froome a gömen gömene 😀 ulen bu adamın vo2 Max i 85 .. ne diyorsunuz siz yav
Norveç'li Oskar Nikolai Birger Svendsen'in Vo2Max oranı 97,5 çıkmıştı halen bu sayıyı geçen olmadı.. Eğitimi için bisiklete devam etmedi, şayet bisiklete yönelseydi birçok kere tempoda dünya şampiyonluğu alırdı muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Norveç'li Oskar Nikolai Birger Svendsen'in Vo2Max oranı 97,5 çıkmıştı halen bu sayıyı geçen olmadı.. Eğitimi için bisiklete devam etmedi, şayet bisiklete yönelseydi birçok kere tempoda dünya şampiyonluğu alırdı muhtemelen.
Haklısın abi, bu adamı duymustum ve hadi kapatalım bakalım bu adamın farkını beslenmeyle , antrenmanla , hatta dopingle 😀 bu tip sporculara normal insan muamelesi yapilmasi başlı basina hatalı sonuçlar çıkarmak için yetiyor.. doping diyelim geçelim, kolay iş.. hani sen ben de doping alsak , sanki galibier de almadık Kom bırakmayacağız

Geri