Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Christopher Froome doping yapmış mıdır?

Hayır ama çok garip bir durum.. Yani çok para harcanıyor kontroller için. Olmazsa ne olur. Tabi bu sağlık meselesi doğru ve mantıklı tabi. Bazısı hayatını bitirir yarış için. Öteki haklı olarak yapamaz bunu yaşamak ister..

Scudo
Eninde sonunda cikicaktir ortaya nasilsa..

Bisiklet sporuyla ilgilenmeyen bir arkadasima bu doping vs. mevzularini anlattigimda onun tepkisi de tam olarak bu olmustu, yani madem kontrol altina alinamiyor serbest biraksinlar gibi bir sey demisti. Yani mantiksiz degil, butun yollar cikmaz olunca artik insanin aklina bu geliyor.

Bisiklet sporu on yillardir bu kokusmuslugun icerisinde maalesef. Son donemlerdeki olaylardan sonra ise artik gercekten hakkiyla bir basari elde eden bile cok kolay lekelenebiliyor. Mesela EPO denilen meret kanda bulunan bir madde degil, belli hucrelerin sayisi "normal belirtilen" degerin uzerinde cikmissa sporcuyu "kendi sagligi icin" 15 gun uzaklastiriyorlar. Ve bir sekilde recete ayarlayabilirseniz ulkemizde bile 600 kusur liraya temin edebiliyorsunuz, en azindan ben arastirdigimda bu rakamlari gordum.

Ispatlanmasi mumkun olmayan suruyle teknik var. Bunun onune gecmek icin uluslar arasi duzeyde yarisan sporculari rutin kontrollere aliyorlar, takim otobuslerini devreden cikarttilar ki buna isyan edilse de bence mantikliydi. Zamansiz kontroller yapiyorlar vs.

Dile getirilmeyisine sasirdim, Froome bu yilin baslarinda kontrollerden birini kacirmisti. Daha dogrusu dinlenme doneminde esiyle otelde kalirken doping testi icin gelen ekibe otel calisanlari musaade etmemis, otelin politikasi geregi musterileri rahatsiz etmelerine izin vermiyorlarmis. Froome bu konuda otel calisanlarini suclayip kendisinin de hatali oldugunu kabul etmisti. (link). Bence suphe ile yaklasildiginda bu da bir soru isareti.

Benzer sekilde gectigimiz yillarda -hangi tur oldugunu hatirlamiyorum- Froome rahatsizlanmis (grip-nezle gibi bir seydi) ve Team SKY izin alip yaris esnasinda ilac kullandirmisti. Bu ilacin bile bir pozitif etkisi olamaz mi? Bu da elestirilmisti.

Bu mesele maalesef dipsiz kuyu.

Şeffaflık açısından kayıtlarını her etap sonunda Strava'ya yüklemeli. Doping yaptığına ben de ihtimal vermiyorum ama basın açıklamasıyla olmaz bu işler.

Eski olabilir ama Lance Armstrong geçmişte bisikletin ismini kirlettiği için şimdi Froome bedelini ödüyor bunun sorumluluk yükünü ağırca hissediyorum gibi bir şey demiş..

Sonuçta doping Armstrong'la başlamadı ama patlama ve doping rüzgarları onla beraber başladı. Bu turda şu anda birinci kim olursa olsun dopingli derler ama bilemeyiz tabii ki belki de çok değişik bir madde kullanıyordur. Froome'un 2013 Mont Ventoux'dan sonra üstüne gelmeye başladı herkes bu turdaki 10.etaptan sonrada her şey patladı yalan mı doğru mu bilinmez ama bence Froome dopingsiz. Quintana'da bugün bize Froome'un yenileceğini gösterdi belki de Froome bilerek o zamanları verdi bir nebze olsun ortalık durulsun diye. Zaman gösterecek her şeyi. Şu Froome'u bir kontrol etseler de anlasak artık :)

Neredeyse her yarıştan sonra genel klasman liderlerine çamur attılır. Nitekim Lance Armstrong'ta haklı çıktılar. Tabi her şey zamanla belli olur ama bence Froome temiz.

Kimse bilemez ama bu saatten sonra hırslarına kapılıp ismini ve takımını lekelemeyi göz alsın, sanmıyorum..

Yapmış mıdır, yapmamış mıdır bilemem ama eğer yaptıysa diğerlerinin formsuzluğunu gördükten sonra kafasını duvara vuruyordur. :acpsnr:

froome doping yapmışmıdır ?
bilemem,
ama bi gerçek var,kimki doping yapıyor ise bence asla etik değil,kendini kandırıyor demektir,7 ödülü geri alındı,lensin,onun yerinde asla olmak istemezdim,futboldada şikeler olur, bu da etik değil,milyon yurolar döner ise bisiklet yarışlarında bazen şeytanlaşır sürücü ve doping yapmak onun hakkı olur,doping yaparak insanları aldatmış bi sürücü olmaktansa amatör anlayışta bi adet performans sürücüsü olmayı yeğlerim,oldum olsası zati ben anlamışta değilim bu bisiklet yarışlarını,burada insan büyük ödülü kapmak için yarışır ,kendinle yarışmak gibi derdi olanları anlarımda ama nedir yahu bu para budalalığı paramanyak oldu millet ,:komik:

Bence hepsi dopingli ama kararında yapanlar ve işin mokunu çıkartanlar var.
Mesela Valverde ve Froome işin mokunu çıkartanlardan. Hepsinin idrarları 5-10 sene sonraki teknolojiyle bile kontrol edilecek. O zaman lance babanın haline düşecekler.

Bu adamlara Kolezyumdaki gladyatörler gibi bakmak lazım.O zaman bile doping varmış.

@Cem Unden

ehuehe adam froome'u takip edebileceğini iddia ediyor. komik sadece.

Cadı avı....

froome o yokuşta yaptığı atak ve herkese çok fazlasıyla geride bırakması akıllarda soru işareti getirdi. en kötü ilerleyen yıllarda teknoloji ile belli olur ve o zaman tüm ünvanları alınır

Froome Giro İtalya'ya katılmadı ve Tour de France için çalışırken diğer takımların hemen hepsi Giro'da enerji kaybediyordu, güçlü bir bisikletçi ve Sky kurşunu Tour de France için kullandı sonucun çok normal olduğunu düşünüyorum... ama Froome'un yarışın büyük kısmını savunma ile geçirmesi Tour de France'ın tadını biraz kaçırmadı değil benim açımdan...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Efe Yamac Yarbasi
@Efe Yamac Yarbasi

Adam dediğiniz kişi NYC 10K maratonunu birincilikle bitirmiş youtubeda milyonlarca izleyicisi olan bir sporcu. Takip edebilceği iddasının neresini komik buldunuz anlamadım ? Bu forumda kendine bisikletciyim diyenlerden kat kat iyi biridir belki.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@N. Burak Önder

adamı biliyorum, gerçekten iyi bir sporcu. koşuculuğundan daha iyi bir bisikletçi olduğunu da biliyorum. ama iddiası gerçekten komik, quintana'nın contador'un dağıldığı bir ortamda, bir büyük turun son günlerindeki (muhtemelen yürümeyi bile zor buluyorlardır o günlerde) mont ventaux tırmanışında "froome kadar iyi çıkardım" demek komik. o kadar iyi olsaydı zaten pro olurdu.

Bu konu bana bisikleti sevdiren adam Lance Armstrong dan bisiklete kalan kötü bir miras maalesef.(Daha önce veya sonrada çok fazla doping yapan oldu ama lance in bu konuda olumsuz katkısı inanılmaz):mad:
Froome konusuna gelince ben doping yaptığına ihtimal vermiyor heleki arkasına sky gibi bir büyük sponsor varken buna cesaret edemezler.

Geri