Scudo Sports

çift kat jant fren tutmama ve ısınma sorunu

Tepki
1
Bisiklet
Atala
eski jantları çift kat jantlarla değiştirdim. jant freni var ikisinde de. frenlere basınca jantlar çok ısınıyor frenler tutmaz oluyor. nedir çaresi bunlar için özel pabuçlar mı var ?

Scudo
@batuhandeha

Öncelikle freninizin iyi tutmama sebeplerini araştırın. Örneğin pabuçların tüm yüzeyinin janta temas etmemesi; fren kelepçelerinden birinin yeterli kapanma-açılma yapmaması vs. Isınma konusunu en sona bırakın derim. Sebebi:

Bazı arabaların bile fren disklerine bakın, delikler göreceksiniz. O delikler, diskin yüzeyini artırıp daha iyi soğuma sağlamak için. Isınma, tüm frenlerde olur, bu normaldir. Isı belirli eşiği geçtikçe fren performansı düşer.

Isıya daha dayanıklı malzemeler içeren kalitesi yüksek balatalar olabilir.

Ama siz profesyonel değilseniz(yani bisikletten para kazanan) ve balatanız da çok kötü değilse, bunlar bitinceye kadar kullanın. Sonra kaliteli balata alın.

Öncelikle frenin iyi tutmama sebebi gerçekten ısı mı yoksa başka şey mi ona da odaklanmak gerekir.

@Özgür Türker

fren pabuçları bacakları her şey yeni ayarları tam janta yağda bulaşmadı hiç.

Tüm ayarlar iyi, janta yağ da bulaşmadıysa ve fren de iyi tutmuyorsa net bir şey diyemeyeceğim.

Pabuçlar, fren uygulandığında, lastikleri kitleyecek kadar janta yakın değil mi?

arkadaş'a katılıyorum papuçlar bitince bardine marka papuç al belkide papuçlarda fabrikasyon hatası olabilir mesela papucun janta sürten kısmında metal parça olması gibi

@Özgür Türker

janta yeterli derinlikte diş açılmamış olabilir mi ? frenler yakın ve sıkı neredeyse sürtecekler ama sıkınca yağ gibi kayıyor janttan.

Jant ve pabuç uyumsuzluğu var frenlerinde.Baradine pabuçlar genelde daha iyi çalışıyor ve uyum problemi yaratmıyor.

@batuhandeha

Öncelikle şunu diyeyim:

Önceki jant ve tamamen aynı fren sistemiyle hiç bir sorun yoktu. Sorun, jantı değiştirince ortaya çıktı. Sonuçta tek değişken jant oldu ve frenler tutmadı.

Papuçlar janta iyice yapışmayıp kayıyorsa:

Bazen jantların imalat koşulları ve stoklama şartlarında gözle hemen anlaşılamayacak ince film tabakası şeklinde yağ veya yağlı madde yapışmış olabilir.

Size önerim; deterjanlı su emdirdiğiniz kağıt mutfak havluları veya bezle jant papuç yüzeylerini birkaç kez silin. Zinciriniz aşırı yağlı ise de ince zerreler halinde yağ atar, bu da jantınıza yapışabilir. Bu deterjanlı uygulamayı bir kaç kez sürüşten önce tekrarlayın. Sorun yağ ise, bu şekilde ortadan kalkar.

Not: Jantınızı kesinlikle ıslak mendil tabir edilen ve marketlerde satılan mendillerle silmeyin ! Çünkü ıslak mendillerin bazıları cildi nemlendirici yağlar içerir. Bu yağlar da sorun yaratabilir. deterjanlı sudan şaşmayın temizlik için.

Deneyip, düzelip düzelmediğini bildirir misiniz?

@Özgür Türker

bende öyle tahmin edip ıslak mendille sildim değişiklik olmayınca balata temizleme spreyi sıktım fren yapınca da pabuçlar alev aldı ne kadar ısınıyorsa artık :D. demem o ki değişme yok yine frenlemede kayıp var pabuçları değiştirmeyi deneyeceğim bakalım.

@Sertaç EKİCİ

şimdi fark ettim biten pabuçlarım baradine'miş. bulabilirsem değiştireceğim teşekkürler.

papuçları değiştirme kartuşlaırını değiştir yarı yarıya fark ediyor ücrette

Geri