Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çıkmayan Pedal ve Çözüm Önerileri

Scudo
Mengeneye sıkıştırmışlar ama, pedalın alyan yuvası yalama olmuştu, pedalı ne ile tutmuşlar, çevirmişler?

@Orhan Akarkut Pedalın milini mengeneye sıkıştırıp aynakolun milinden tutarak el ile çevirmişler ve çıkmış. Şöyle bir taslak çizdim:
432.jpg

• Beğen
Tepkiler: S26
Anladım. Mengene iyiymiş bu durumda...

Konuyu açan arkadaşıma geçmiş olsun deyip müsaadesiyle kendi sorumu ekleyerek devam etmek istiyorum. Maalesef böyle bir kural varmış; yani yeni konu açmak için belirli bir süre geçmesi. Herneyse muhakkak bir sebbi vardır.

Sorum şu, yakında bir yol bisikleti almak kararındayım, muhtemelen btwin 520 C1 olacak. Aşağıdaki linkini verdiğim pedal ve ayakkabıyı bu bisikletle kullanmak hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Peşin teşekkürlerimle,

(link)
(link)

@Dradis Linkte verdiğiniz ürünleri beraber kullanıyorum ve memnunum. Fakat yurtdışından alınan ayakabbılara 77 lira gümrük vergisi yazmaya başlamışlar. Ben şanslı olduğum için "derailleur" yazmışlar, böylelikle gümrükten sorunsuz bir şekilde geçti. Ayrıca alacaksanız 1 beden büyük olanını alın.

Ayakkabı gibi ürünlerde kdv daha az(yüzde 8) diye biliyorum. O yüzden yurtdışından almanın bir avantajı kalmıyor, fark etse etse 10-20 lira fark ediyor. Yurtiçi sitelerdeki fiyatlarla bir kıyaslayın derim. Özellikle doğabisiklet.com da fiyatlar çok uygun. mt34 ayakkabı ve t400 clickR pedalı yurtdışı fiyatına aldım. Gayet memnun kaldım kendilerinden. Ayrıca ayağınıza olmazsa değişim imkanınız da var.
Rexton ayakkabı yok ama shimano'nun çoğu modeli var.

yeni pedalı takarken inşallah dişlere gres yağı sürmeyi unutmamışsındır yoksa ilerde aynı sorun ile karşılaşırsınız bisiklette kullanılan nerdeyse tüm ekipmanlara dozajı kaçırmadan montaj sırasında mutlaka bir miktar gres yağı sürülmeli heleki orta göbek ve pedal gibi yerlerde mutlaka olmalı, bisikletteki dişli bölümler aluminyum olduğu için çok çabuk diş sarar bunun için sökülen her parça takılmadan mutlaka greslenmeli.

Bugün ben de pedal değiştirecektim ki pedalların ters takıldığını fark ettim. Yani sağ sola, sol da sağa; tabii olarak sökemedim ve bisikletçiye gittim o da sökemedi. Ters takılan pedalların normal yollarla sökülme ihtimali var mı? içinde ki dişliler ne durumda olabilir, bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum. İşin ilginç tarafı aynakol neredeyse çiziksiz ve xt, pedal ise bi o kadar dandik. Yanin dandik bir pedal için xt aynakolu atmak istemiyorum.

haylabakacak olan varmı bilmiyorum ama benim aynakolun sökme yeri yalama oldu yani çektirme yapmaya çalışan bisikletçi çok asıldı ve diş attı sonra da çıkaramadı eline levye fln alınca kladro kurtulsun diye aldım bisikleti ne yapmalıyım

@cellat1
Saç kurutma makinasına benzer bir aletle (heat gun)aynakolu ısıtıp tersten keski ya da düz tornavida ile vurulabilir. Ya da sıcak gres yağı dökdüklerini duymuştum. Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: cellat1
Geri