Scudo Sports

Çin'den alışverişlerde kargo takibi

Tepki
21
Bisiklet
Carraro
Yaklaşık 2 hafta önce SJ7000 aksiyon kamera siparişi vermiştim. 1 hafta önce de kargoya verildi kamera. Ama 1 haftadır ben satıcının bana verdiği takip koduyla arama yapamıyorum. Zaten site de çançinçonca bir şey anlamıyorum. Bir kaç tracking sitesine baktım bu takip koduyla sonuç yok. Satıcının puanı da yüksek aslında. Hani geri çeksem mi siparişi ne yapsam bilemedim. Kaç güne ben artık takip sistemini kullanabiliyor olurum sizce?

Scudo
Ürün kargoya verildiği firmaya geçince sorgulamada bilgileri görebiliyorsunuz diye biliyorum. Gearbestten verdiğim siparişte ürün kargoya verildikten (postNL) 1 hafta sonra Hollandaya ulaştı, ondan sonra kargo hareketlerini görebiliyordum,birkaç gün içinde bilgiler gözükür diye tahmin ediyorum

Normaldir, biraz beklemelisiniz zaten 10 günde ancak görebilirsiniz kargo hareketlerini. Eğer güvenilir bir satıcıysa ve her sey yolunda giderse20-25 gün civarında elinize ulaşır. Bazen 8günde bile alabilenler olabiliyor çok nadir de olsa...Beklemeniz gerek

Kargoya verildi bilgisi gelmeden bana teslim edilen ürün var. Ürün geliyor genelde , takip edilemiyor ama geliyor bi şekil...

Arkadaslarin dedigi gibi kargo 10 gun sonra falan takip edilebilir oluyor. Birde soyle istisnai bir durum var , eger satici kayitli postayla yolladim tum kargo surecini izleyebileceksin diyorsa fakat takip numarasi pttnin sitesinde calismiyorsa . once saticinin verdigi kodu onun soyledigi siteye giriyorsun . ondan sonra o sitede cikan takip kodunu ptt ile kullanabiliyorsun . sanirim "R" harfi ile baslayanlar kayitli posta yani pttden takip ediliyor . takip kodunun hepsi sayiysa zaten ulke icinde takip edemiyorsun .

Arkadaşlar cevaplar için çok sağolun. Sabah çıkmayan sonuç şimdi çıktı :) Daha önce de aliexpressten alışveriş yapmıştım bir kaç kere ama ürünler hep 2-3 gün sonra takip edilebilir oluyordu. Şimdi de hal böyle olunca hafiften bir endişe sarmıştı. Sağolun cevaplarınız için. Kamera elime geçince meraklısı için bir inceleme yapmayı da düşünüyorum bakalım :)

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
20 aralık da 2 farklı üreticiye verdiğim sipariş bugün geldi. Biri türkiyeye giriş yaptığı 19 ocaktan beri takip edilebilir durumda idi. Diğeri hakkında gelene kadar hiç bir bilgiye ulaşamadım.

Cok cakallar cok bir tanesi beni baya ugrastırdı para iadesi icin :D biride kiz arkadasıma ingilizcesi olan bir arkadasım sen onayla ürünleri paypal hesabını ver ben parayı oraya yatırıcam :D bızım kıde onaylamıs cok bısı degıl ama boyle cakallar da var. Spd pedal kal sipariş vermiştim saticinin veridiği link harici hic bir yerden gorunmuyor orda da teslim edildi diyor :D adama yazdım bak orda oyle yazıyo bana bısı gelmedi ınsan suphe edıyor takıp sıtesı kendıne aitmi acaba kafasına gore dolduruyor oraya sende geldi sanıyosun. Sonra onaylıyosun felan.

20 tane sipariş verdim aliexpressten 10aralıktan bu yana.
takip edebildiklermden 2 tanesi geldi, 4-5 tanesi halen çinde gözükmesine rağmen geldi.
1tanesi hiç takip edilmemesine rağmen geldi.
30 40 günden önce gelmez diye beklentiniz olsun.
erken gelirse sevinirsiniz :)

Gi_donumuzu bile çinden alır hale geldik.

Çançinçonca sitenin üst tarafında dil seçenekleri var.

Kargo takibi icin kullandigim 17track adli programin uyarisidir arkadaslar. Cin uzun bir tatile girecekmis. Haliy bu zamanlara gelen siparislerde gecikir gibi geliyor bana.

Siparis verirken tarihleri dikkate alalim.

Çin'deki en uzun resmi tatil olan Çin Geleneksel Bahar Şenliği'nin yaklaşmasıyla 2018/02/11 ila 2018/02/24 arasında kapalı kalacağız. Sorular ve geri bildirimler için, cevap geri gelene kadar gecikebilir. Ekibimiz adına, desteğiniz için teşekkürlerimizi sunarız. Umudumuzda mutluluk ve sevinç sizi çevreliyor Saygılarımızla, 17TRACK

Dosyalar

• Screenshot_20180209-104412.jpg
    Screenshot_20180209-104412.jpg
    61,3 KB · Okunma: 52
Birde bize çok tatil yapıyoruz derler. Adamlar resmi ve resmen 15 günü kapatmış.

@mehmetsunu benim bütün işim gücüm onlarla. zart festivali zurt festivali bir sürü tatilleri var. spring break dedikleri de bu en uzun tatilleri. ticari hayatın akışının normale dönmesi 1 ayı buluyor. lan ne kadar çok tatil yapıyorsunuz dediğimde siz de 1 ay tatil yapıyorsunuz diye üste çıkmaya çalışmışlardı. bizim ramazan'da komple tatil olduğumuzu sanıyorlarmış. araplarda hayat duruyor ya bizi de aynı kefeye koymuşlar anlaşılan.

ki Avrupa'nın daha çok çalıştığı söylenir hep.. Mesela İtalya'da resmi tatilden çalışmaya vakit olmuyor

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bir arkadaşım Portekize gitmişti. İnsanlar akşam altı dan sonra iş yerlerini kapatıyormuş. Market bile kapanıyormuş. Biz gece yarısı bakkalcıyı yatağından kaldırıp alış veriş yapmış adamlarız. Ya biz Türkler bu hayatı çok mu ciddiye alıyoruz?

@cem_filiz

O zaman bende 1 ocak 31 aralık tarihleri arasını bisiklet bayramı ilan ediyorum.

@mehmetsunu bahar aylarına çeksek olmaz mı sayın başgan?
edit: adam komple yılı tatil yapmış ben de ocak sandım sadece. :D

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Geri