Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

'Cips öldürür!'

Cips sağlık açısından zararlıdır !!
Pringles olabilir 👍

Scudo
Uçan cips de çıkar yakında...

Evet cips de masum gibi görünen ama zararlı besinlerden biri. Bazi insanlar gerçekten fazla cips tuketiyorlar, ben haftada 1 paket falan yiyorum gibi, hatta arkadaslar arasinda "ekmek arasi cips" gibi kavramlar olusmakta. Aşşaği sokakta bir çiğköfteci dukkan camına yapıştırdığı porsiyon isimlerinin arasına "doritoslu çiğköfte" diye bir ürün eklemiş. Geçen internette bir tavuk kızartma tarifinde pane harcının icine parçalanmış cips koyulduğunu gördüm. Zararli evet amaa, tadi cok güzel meretin, her agiz tadina hitap edecek cips ürünü mevcut.

Evet cips de masum gibi görünen ama zararlı besinlerden biri. Bazi insanlar gerçekten fazla cips tuketiyorlar, ben haftada 1 paket falan yiyorum gibi, hatta arkadaslar arasinda "ekmek arasi cips" gibi kavramlar olusmakta. Aşşaği sokakta bir çiğköfteci dukkan camına yapıştırdığı porsiyon isimlerinin arasına "doritoslu çiğköfte" diye bir ürün eklemiş. Geçen internette bir tavuk kızartma tarifinde pane harcının icine parçalanmış cips koyulduğunu gördüm. Zararli evet amaa, tadi cok güzel meretin, her agiz tadina hitap edecek cips ürünü mevcut.
Çin tuzunu neye dökseniz öyle yapay lezzetli olur. Bardakta makarnalarda da var. Fazla tuz almış oluyorsunuz, üstelik hep sodyum tuzu almak faydalı değil. Tuz ihtiyacınızı gidermek için tam tersine sebze meyveden potasyum almanız gerekli. Çok terleyince magnezyum. Çok sıvı kaybedince çinko. Fazla sofra tuzu tüketmek, bunların eksikliğine işaret ediyor çünkü iştahınız varken besin eksikliği, tüketimi körüklüyor.

Aşşaği sokakta bir çiğköfteci dukkan camına yapıştırdığı porsiyon isimlerinin arasına "doritoslu çiğköfte" diye bir ürün eklemiş.
Doritoslu çiğköftenin manyak bir lezzet olacağını tahmin etmek zor değil ama artık eski Taco'lar kalmadı. İmalatçılar mısır hamuruna o efsane lezzeti veren aromayı ve bitkisel yağı gramla koyuyorlar artık. En pahalı cipslerde bile böyle maalesef. Eski yoğun aromalı ve yağlı cipsler kalmadı artık. Uzay Gıda FritoLays'e geçmeden önce Panço vardı. Peynirlisinin paketini açınca bile çok yoğun bir koku gelirdi. Artık aromayı eser miktarda koyduklarından koku falan gelmiyor.

Tadı aynı kalan tek cips sade patates cipsleri çünkü onlarda kısacak malzeme yok.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Doritoslu çiğköftenin manyak bir lezzet olacağını tahmin etmek zor değil ama artık eski Taco'lar kalmadı. İmalatçılar mısır hamuruna o efsane lezzeti veren aromayı ve bitkisel yağı gramla koyuyorlar artık. En pahalı cipslerde bile böyle maalesef. Eski yoğun aromalı ve yağlı cipsler kalmadı artık. Uzay Gıda FritoLays'e geçmeden önce Panço vardı. Peynirlisinin paketini açınca bile çok yoğun bir koku gelirdi. Artık aromayı eser miktarda koyduklarından koku falan gelmiyor.

Tadı aynı kalan tek cips sade patates cipsleri çünkü onlarda kısacak malzeme yok.
Evet Hocam bu bahsettiğiniz durum birçok aburcuburda bu şekilde. 17 yasindayim bundan 10 yil once yediğim x marka cikolatanın tadı ile şu anki tadi arasinda dağlar kadar fark var. Eski baharatli çubuk krakerler simdikilere gore cok daha lezzetliydi. Gofretler, içleri daha bir doluydu sanki. Coco pops un bile tadi kalmamis eskiden bi dokerdin sutun icine cikolatali sut gibi olurdu simdi sanki sadece sütun rengini boyuyo bu. Bilmiyorum belki o zaman küçüktük tadi daha bi hoş geliyordu. Teknolojik ürünlerdeki kalitenin kısılması gibi yiyecekteki kalitede kısıldı artık.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Cips yemek yerine kuruyemiş yemeyi denemelisiniz bence

• Beğen
Hiç birşeyin eski tadı yok . Aldığım hiç birşeyden keyif alamıyorum hatta bitiremeden atıyorum . Cips ise Öyle bira nın yanında biraz yerim bazen de yemem .

Cips yemeyi bırakınca bir daha yiyemiyorsun.

Ben de cips çok yerdim eskiden. Özellikle aromalı olanları paket paket yerdim. Son yıllarda ekonomiden ötürü cipslerin kalitesi çok düştü. Tatları neredeyse gitti. Artık aroma koymuyorlar gibi hissediyorum. Hepsinin tadı ot gibi.

Bu yüzden uzun zamandır cips yemiyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kuruyemiş yemeye başladım. Favorim ise yer fıstığı. İçinde yüksek oranda protein ve yağ var. Hem enerji veriyor hem de kilo yapma potansiyeli düşük. Bazen de dayanamayıp soslu fıstık yiyorum o zaman da mideme sancı giriyor 😀

• Beğen
Maraş tarhana cipsi yada evde yufka ekmeğinden yapacağınız cipsler var hem sağlıklı hem ucuz...

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve MakRo
Ben de cips çok yerdim eskiden. Özellikle aromalı olanları paket paket yerdim. Son yıllarda ekonomiden ötürü cipslerin kalitesi çok düştü. Tatları neredeyse gitti. Artık aroma koymuyorlar gibi hissediyorum. Hepsinin tadı ot gibi.

Bu yüzden uzun zamandır cips yemiyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kuruyemiş yemeye başladım. Favorim ise yer fıstığı. İçinde yüksek oranda protein ve yağ var. Hem enerji veriyor hem de kilo yapma potansiyeli düşük. Bazen de dayanamayıp soslu fıstık yiyorum o zaman da mideme sancı giriyor 😀
Şu siralar bizim evde de yer fıstığı eksik olmuyor ama şöyle 1 avuç yedim mi miğdeme ağrı giriyor

uzun zaman reflüden muzdarip olmuş bir insanım ÇİĞ yerfıstığının mideye inanılmaz iyi geldiğini gördüm. kuruyemişleri genelde çiğ tüketmeye çalışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
where is hareket there is bereket :)

Çocukken doritosun içerisinden baharat paketi çıkardı, onu yoğurda karıştırıp çitosu banıp yerdik.

Cips öldürür :hasta:☠💀⚰

O kadar yağ ve tuz içeren her şey öldürür.

Ama, ara sıra küçük kaçamaklar iyidir. Hafta sonu biranın yanında tuzlu bir cips iyi gider... Ona bakarsanız bira da öldürür... hiç yaşamayalım mı?

Maalesef. Mısır cipsleri resmen saman. Katılan aroma (yer fıstığı, süt mısırı, peynir, baharat vs) ve ayçiçek yağı pahalı. Eser miktarda koyuyolar aroma ve yağı. Ayrıca elektrik de pahalandığı için cipslerin pişirilme süresi kısaldı. Gevrek değil cipsler. O yüzden mısır cipsi almayı bırakıp cin mısırı patlatıyorum. Patates cipslerinde durum çok kötü değil.

Ayrıca, merak ediyorum cips öldürür diyenler, cips yiyenlerin günde 500gr cips yediğini mi düşünüyor?

Satılmasına engel olmak lazım. İstenirse milyonları eve tıkıp dışarı salıvermeyen bir dünya düzeninde bir anda satılması yasaklanabilir halbuusi

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri