Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çıt sesi ?

Burhan Özyılmaz

Daimi Üye
Tepki
133
Bisiklet
Carraro
İyi günler arkadaşlar Carraro 473 H Race bisikletim var. Henüz daha bu yaz aldım. Sorun ise şu pedallara yüklenince çıt çıt ses gelmeye başlıyor tam kaynağını öğrenemedim sanırım yine pedalla alakalı bişi ama yardımcı olursanız sevinirim. Normal düşük viteste sorun yok ama vites artınca hele bir de ayağa kalkıp sürmeye başlarsam garanti çıt çıt çıt ses gelmeye başlıyor...

Bisiklet: Carraro 473 H Race

Çekiş Sistemi: Shimano Deore

Scudo
Pedaldan gelen çıt,çıt sesi Orta mil-krank bağlantısı oldukça iyi sıkılarak giderilir (Şayet ses buradan geliyorsa)

• Beğen
Tepkiler: Burhan Özyılmaz
bu sorun genelde sol kolun gevşemesi sonucunda baş gösterir.sen en iyisi ayna ve kolu iyice çaktırıp boşluğunu aldır.muhtemelen kesilecektir.genelde uzun yol yapanlarda görülen bi problemdir.

• Beğen
büyük ihtimal orta göbekten kaynaklanır ama sorun devam ederse kadrodan şüphelenmek lazım benim başıma gelmişti özellikle yokuş çıkarken oluyordu.

• Beğen
@KOBE
Sanırım dediğiniz sorundan kaynaklanıyor... Çünkü sol pedala yüklendiğimde aşağı yukarı yerle paralel hale geldiğince çıt ses geliyor... İlgileneceğim hele sabah olsun :)

Bisikletiniz yeni de olsa yağlamaya da dikkat edin derim. Özellikle pedalları. Mayıs ayında aldığım shimano spd M540 pedallar, bana boşuna ayna kolu komple söktürmüştür. Ama pedalları çıkarıp yağladıktan sonra aynı çıt çıt sesi kesilmiştir.

• Beğen
sorunun kaynağını hala çözemediysen jant tellerinin gevşekliğinide kontrol etmelisin,belli süratlarda gevşek tel birbirne çarptığında çıt sesi çıkarır

• Beğen
Bilgiler için sağolun şimdilik sorunu pedal yada aynakol çevresinde oluştuğunu tahmin ediyorum özellikle sol pedal dediğim gibi yerle paralel geldiğinde (aşağı yukarı...) ses çıkartıyor. Birazdan gidicem bisikletin yanına sağolun yanıtlar çözümler için.

Çıt sorunu dün dümdüz caddede giderken birden (saatte 15 km hızla) her turda sağ pedal en yukarı geldiğide çıt sesi duydum denemek için sürdüm biraz daha ve sesin geldiğinden emin oldum. Şimdi sabah iş yerime gelirken çıt sesi hızıma göre artıp azalıyor en fazla 2 oldu ama her tur attığğında sağ pedal ses geliyor. bazen gelmiyor 3-4 turdan sonra tekrar geliyor filan buda böyle birşey sizce sorun nerede ?

Salcano City Sport 20 HD.

pedaldan yada göbekten olabilir pedaldan değil ise göbeğin sökülüp gireslenmesi gerekebilir.

Kontrol için garantiye vericem zaten. bunu ararken vites ayarını bozdum :) ama eğer gövdede sorun çıkarsa garanti kapsamına girer mi acaba ?

@PaPerOX

TABİKİ GİRER KARDEŞİM GARANTİSİ VARSA

@PaPerOX

BİSİKLETÇİ SORUN ÇIKARIRSA SEN DİREK MERKEZLERİNİ ARA ARTIK ÖNEMSİYORLAR ÇÜNKÜ BÜYÜK BİR REKABET İÇERİSİNDELER. BİRDE BİSİKLETİNİ TAZYİKLİ SUYLA FALAN YIKADIN MI YADA ÇOK MU SIK YIKIYORSUN.

Pedalı anahtar ile yoklamak gerek. Sıkı değilse sıkmak gerek. Sıkı ise sırasıyla pedal göbeğine ve aynakol göbeğine bakılmalı. Göbekler sökülüp yağlandıktan sonra ses devam ederse kadroda aranabilir.

• Beğen
Tepkiler: skaymaz
Geri