Hocam beni goat 1 aldıktan sonra upgrade etmeyi düşünmüyorum ama denilen kadar kötüyse üstündeki kaliperleri değiştirebilirim sadece. Yani bisiklete hidrolik destekleyen bir grup set atmayı düşünmüyorum. Benim alacağım gravelimsi bisiklette aradığım özellikler sora veya claris setli olması yani mekanik disk kaçınılmaz, orta göbeğinin hollow tech olması ( biraz saçma gelebilir ama bir kere kare mil göbekte aynakolun bütünleşik sağa sola oynaması gibi bir sorun yaşadım bi daha da yaşamak istemiyorum), bir de hemen kolay arıza çıkarmaması (bu da nasıl bir kriterse işte 😁)
Bisikleti almadaki en büyük amacım beni Nisan ayından sonra beni okula getirip götürmesi (Afyon'da havalar nisandan sonra anca ısınıyor, bizim okula havalar ısındığında bisikletle gelen çok rahat 25 kişi vardır yani çalınma konusunda için rahat zaten hep de güvenlik vs bekliyor)
Almamdaki diğer amaçta elimdeki yol bisikletiyle istediğim kadar özgür olduğunu düşünmüyorum (hiç arazi yapamıyorum yani çok ağır araziler değil ama çamurlu ve toprak yollara genelde giriyorum, şehir içinde istediğim gibi kafa dağıtmalık süremiyorum, biraz artık egzoz dumanı solumaktan bıkkınlık geldi orman havası solumak istiyorum
)
Hocam bisiklette dirt drop geliyor galiba çünkü ilanların hatırladığım kadarıyla çoğunda dirt drop vardı goatlarda. Ben de bisikleti görerek almak istiyorum ancak yaşadığım şehirde(Afyon) bir tane gravel ilanı var o da g0. O da yukarıda yazdığım gibi kare mil göbekle geliyor ve kadro boyu da bana büyük olduğu için liste dışı kalıyor
Hocam sizce 54 kadro 172 boylu ben için çok mu büyük gelir(büyük olacağının farkındayım ancak kullanış amacım çoğunlukla okula git gel olacağı için çok sorun yaratır mi)
Ben goat alırsam alır almaz arabalar için olan şeffaf kaput koruma folyosundan çekmeyi düşünüyorum o zaman boya solması yaşanır mı sizce
Bir de son olarak Uşak'ta satılık olan goati bı inceler misiniz sizce nasıl fiyatına göre(bence baya hırpalanmış bir bisiklet alınca da ruble ve zincir değiştirmek gerekir herhalde)
Yanıtınız için teşekkürler
Hocam merhabalar kadro boyunuz, boyunuz ve iç bacak boyunuzu (biraz karışık oldu😄) öğrenebilir miyim acaba goat almak istiyosam acele etmem gerek gibi hissediyorum çünkü malum yılbaşından sonra bisikletler ikiye katlanıyor (ama elimde ağır bir bakım gerektiren bir mosso legarda 2127 mdm var bisikleti bakıma sokmak yerine satar ikinci el goat alırım kafasındayım yani demek istediğim elimdeki TL değilde bisiklet olduğu için goatlarin fiyatı artacağı durumda bile bakım parası ve mossoyu koysam ikinci el goat bulurum herhalde
)
Benim içimdeki his nedense goatlarin çok kolay arıza çıkartıp masraflı bir bisiklet olabileceği gibi bir his var ama bilmem 😁
Bisikletinizle hiç araziye girdiniz mi acaba?(Ben çıkışlarda clarisin çok zorlanmayacağını ama inişlere geldiğimde mekanik disklerle çok zorlanırım zaten hoodlardan tutup inmek mümkün değil 😆)
Hocam son olarak Uşak'ta linkini paylaştığım goata bir bakabilir misiniz( Baya ağır bir bakım ihtiyacı var gibi duruyor)
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim