Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Corelli Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Hocam beni goat 1 aldıktan sonra upgrade etmeyi düşünmüyorum ama denilen kadar kötüyse üstündeki kaliperleri değiştirebilirim sadece. Yani bisiklete hidrolik destekleyen bir grup set atmayı düşünmüyorum. Benim alacağım gravelimsi bisiklette aradığım özellikler sora veya claris setli olması yani mekanik disk kaçınılmaz, orta göbeğinin hollow tech olması ( biraz saçma gelebilir ama bir kere kare mil göbekte aynakolun bütünleşik sağa sola oynaması gibi bir sorun yaşadım bi daha da yaşamak istemiyorum), bir de hemen kolay arıza çıkarmaması (bu da nasıl bir kriterse işte 😁)
Bisikleti almadaki en büyük amacım beni Nisan ayından sonra beni okula getirip götürmesi (Afyon'da havalar nisandan sonra anca ısınıyor, bizim okula havalar ısındığında bisikletle gelen çok rahat 25 kişi vardır yani çalınma konusunda için rahat zaten hep de güvenlik vs bekliyor)
Almamdaki diğer amaçta elimdeki yol bisikletiyle istediğim kadar özgür olduğunu düşünmüyorum (hiç arazi yapamıyorum yani çok ağır araziler değil ama çamurlu ve toprak yollara genelde giriyorum, şehir içinde istediğim gibi kafa dağıtmalık süremiyorum, biraz artık egzoz dumanı solumaktan bıkkınlık geldi orman havası solumak istiyorum :) )
Hocam bisiklette dirt drop geliyor galiba çünkü ilanların hatırladığım kadarıyla çoğunda dirt drop vardı goatlarda. Ben de bisikleti görerek almak istiyorum ancak yaşadığım şehirde(Afyon) bir tane gravel ilanı var o da g0. O da yukarıda yazdığım gibi kare mil göbekle geliyor ve kadro boyu da bana büyük olduğu için liste dışı kalıyor :(
Hocam sizce 54 kadro 172 boylu ben için çok mu büyük gelir(büyük olacağının farkındayım ancak kullanış amacım çoğunlukla okula git gel olacağı için çok sorun yaratır mi)
Ben goat alırsam alır almaz arabalar için olan şeffaf kaput koruma folyosundan çekmeyi düşünüyorum o zaman boya solması yaşanır mı sizce
Bir de son olarak Uşak'ta satılık olan goati bı inceler misiniz sizce nasıl fiyatına göre(bence baya hırpalanmış bir bisiklet alınca da ruble ve zincir değiştirmek gerekir herhalde)
Yanıtınız için teşekkürler

Hocam merhabalar kadro boyunuz, boyunuz ve iç bacak boyunuzu (biraz karışık oldu😄) öğrenebilir miyim acaba goat almak istiyosam acele etmem gerek gibi hissediyorum çünkü malum yılbaşından sonra bisikletler ikiye katlanıyor (ama elimde ağır bir bakım gerektiren bir mosso legarda 2127 mdm var bisikleti bakıma sokmak yerine satar ikinci el goat alırım kafasındayım yani demek istediğim elimdeki TL değilde bisiklet olduğu için goatlarin fiyatı artacağı durumda bile bakım parası ve mossoyu koysam ikinci el goat bulurum herhalde :) )
Benim içimdeki his nedense goatlarin çok kolay arıza çıkartıp masraflı bir bisiklet olabileceği gibi bir his var ama bilmem 😁
Bisikletinizle hiç araziye girdiniz mi acaba?(Ben çıkışlarda clarisin çok zorlanmayacağını ama inişlere geldiğimde mekanik disklerle çok zorlanırım zaten hoodlardan tutup inmek mümkün değil 😆)
Hocam son olarak Uşak'ta linkini paylaştığım goata bir bakabilir misiniz( Baya ağır bir bakım ihtiyacı var gibi duruyor)
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim
Öncelikle bisikleti değerlendirmek için görmemiz lazım . Çünkü jantlarda görülmeyen kısımlarda eğilme falan varsa yeni jant gerekebilir keza aynakolda çizilme varmış aynakolda aynı şekilde incelenmeli. Benim naçizane tavsiyem görerek almak ve hatta aldığınız şehirde bakım da yaptırmak yönünde. Kadro boyu hakkında bi yorum yapamam çünkü kadro boyları da bisikletten bisiklete göre değişebiliyor. Bu konuyu bu bisikleti kullanan arkadaşlardan yardım alman daha isabetli olur. Mekanik disk fren konusu burda konuşulmuştu ve çok sert demişlerdi ki şuanda corelli trivor 6.0 bisikletim var. O da mekanik disk fren ve arka fren çok sert. Normal v frenler bile yanında çok yumuşak kalıyor o derece yani. Bundan dolayı fren konusunda hassas olduğum için direkt burdan yola çıkarak söyledim.

İç bacak boyunuz nedir? Ayakkabısız
Hocam çok özür dilerim. Yanıtlanan mesajları görmüyorum bazen kusura bakmayın. Şuan Uşak'taki goat 1 satıldı bende İstanbul'da bir tane buldum 7.5'a sahibiyle anlaştık ve bu sefer bunun kadrosu 52 cm yani daha rahat olacaktır bana.
İç bacak boyum ayakkabısız 78-79 cm falan geliyor(ölçüm yanlış olabilir) boyum 172 cm
Öncelikle bisikleti değerlendirmek için görmemiz lazım . Çünkü jantlarda görülmeyen kısımlarda eğilme falan varsa yeni jant gerekebilir keza aynakolda çizilme varmış aynakolda aynı şekilde incelenmeli. Benim naçizane tavsiyem görerek almak ve hatta aldığınız şehirde bakım da yaptırmak yönünde. Kadro boyu hakkında bi yorum yapamam çünkü kadro boyları da bisikletten bisiklete göre değişebiliyor. Bu konuyu bu bisikleti kullanan arkadaşlardan yardım alman daha isabetli olur. Mekanik disk fren konusu burda konuşulmuştu ve çok sert demişlerdi ki şuanda corelli trivor 6.0 bisikletim var. O da mekanik disk fren ve arka fren çok sert. Normal v frenler bile yanında çok yumuşak kalıyor o derece yani. Bundan dolayı fren konusunda hassas olduğum için direkt burdan yola çıkarak söyledim.
Mekanik fren konusu benim de çok kafamı kurcalayan bir konu hocam. Ama ben şehir içi ve hafif arazi kullanmayı düşünüyorum yani eğimin çok sert inişler haricinde sorun olacağını sanmıyorum. O jantları hasarlı goat satıldı galiba ilandan kalkmış bu arada. Bende eli yüzü düzgün bir goat 1 buldum 7.5kya anlaştık sahibiyle hem kadro boyu bana daha doğru ama daha bekliyorum bakalım :).

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
Hocam çok özür dilerim. Yanıtlanan mesajları görmüyorum bazen kusura bakmayın. Şuan Uşak'taki goat 1 satıldı bende İstanbul'da bir tane buldum 7.5'a sahibiyle anlaştık ve bu sefer bunun kadrosu 52 cm yani daha rahat olacaktır bana.
İç bacak boyum ayakkabısız 78-79 cm falan geliyor(ölçüm yanlış olabilir) boyum 171 cm

Mekanik fren konusu benim de çok kafamı kurcalayan bir konu hocam. Ama ben şehir içi ve hafif arazi kullanmayı düşünüyorum yani eğimin çok sert inişler haricinde sorun olacağını sanmıyorum. O jantları hasarlı goat satıldı galiba ilandan kalkmış bu arada. Bende eli yüzü düzgün bir goat 1 buldum 7.5kya anlaştık sahibiyle hem kadro boyu bana daha doğru ama daha bekliyorum bakalım :).
Fren konusu bu durumda çok dert olmayacaktır size. Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Tekerinize taş değmesin :)

İç bacak boyum ayakkabısız 78-79 cm falan geliyor(ölçüm yanlış olabilir) boyum 172 cm

52 ise yeterli olacaktır.

Elimde şuan 2021 model Corelli Snoop 5.3 var Hazirana kadar garantisi de devam ediyo kaç lira eder

Corelli Spurcius 1 model kullanan bir arkadaşımız var mı acaba grupta?

Merhabalar corelli snoop 5.3 kullanıyorum lastiklerini yeni değiştirdim CST Jack rabbit taktım eski lastik yerine kozmetik açıdan da 10/7 denebilir bisiklete ne kadar eder bulunduğum şehirdeki bayiye sordum sıfırına 8bin TL dedi ama Hepsiburada vb yerlerde 5 6 bin civarında

Selamlar,

corelli opilio 2.1 almayı düşünüyorum. Bisikletin çoğu özelliği hoşuma gitti ancak, jant, gidon ve maşa dacron marka.Bu marka hiç bilmediğim ve kullanmadığım bir marka. Kaliteli midir, sorun çıkarır mı ne dersiniz?

Selamlar,

corelli opilio 2.1 almayı düşünüyorum. Bisikletin çoğu özelliği hoşuma gitti ancak, jant, gidon ve maşa dacron marka.Bu marka hiç bilmediğim ve kullanmadığım bir marka. Kaliteli midir, sorun çıkarır mı ne dersiniz?
Çıkarır , kalitesiz , corelli üretimi , ağır , almayın.

Selamlar,

Dacron Corelli'nin kendi markası.

Selamlar,

Bende daha önce Corelli kullandım Dacron son derece kalitesiz, bencede uzak durun

Herkese iyi forumlar,

Corelli markasının Spurcius 2.0 modeli ile aranıza katıldım. Corelli markası kafamda çok soru işareti bıraktı. Markaya karşı oluşan yorumlar olumsuz olunca ister istemez kafada bulutlar oluşabiliyor. Üzerinde bulunan özellikleri ile beni biraz üzerine çekmeyi başaran Spurcius 2.0 modeli şuanlık beni pişman etmedi. Yeni aldığım için çok fazla kullanımın olmadı fakat şuanlık her şey yerinde gidiyor.

Özellikleri bu şekilde ;

Kadro:Alüminyum
Kadro Boyu:52 Cm Kadro
Maşa:Carbon Flath Mounth
Lastik:Schwalbe Lugano 700X25 C
Vites / Fren Kolu:Shimano K 4720 Tiagra 1x10 -> 10 Vites
Arka Vites Aktarıcı:Shimano Rd-4700, Tiagra
Ön Vites Aktarıcı:Shimano Fd-4700, Tiagra
Jant:Shimano Rs100
Fren:Shimano Hidrolik Disk Fren
Gidon:Alüminyum
Ruble:Shimano Cs-HG500-10, 10-SPD, 12-13-14-15-17-19-21-23-25-28
Aynakol:Shimano Fc-4700, Tiagra 50X34T W/BB(BSA)
Orta Göbek:Shimano
Ön Göbek:Shimano WH-RX010, F:28H
Arka Göbek:Shimano WH-RX010, R:28H,
Zincir:Shimano CN-HG54 Super Narrow
Ağırlık:9,800 kg

IMG20230625201837.jpgIMG20230625201820_01.jpg

Ben de şimdilik bu kulübe girdim :) Bisikletin modeli fit bike 1.0 3x7 tourney set var üzerinde. İşe gidip gelmek için bazen de öğle aralarında antrenman yapmak için kullanıyorum. Piyasada üzerindeki komponetlere göre alınabilecek fiyat/performans ürünü bir model. Uzun bir kullanım süresinden sonra ayrıntılı inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum.

photo1698664788.jpeg

Bende oğluma Corelli Swing 3.0 aldım. 2 hafta sonra arkadaşına da aynı modeli aldık ikisi de şimdilik sıkıntısız kullanıyorlar.

Corelli çocuk bisikleti alacaklar için bir uyarı paylaşmak isterim. Yaz sonu kızıma Corelli Swing 3.2 model 20" 18 vites bisiklet aldım. Bisikletin montajını yaptırıp kullanmaya başladıktan sonra şunu fark ettik ki arka vites grubunda en küçük 2 çarkta zincir kadro demirine sürtmekte. Durumu bildirdiğimde bisikletçi kendince bazı çözümler geliştirmeye çalıştı ancak yeterli olmadı. Akabinde firma ile irtibata geçtik ve durumu görsellerle beraber bildirdik. Bisiklet toplatılarak yeniden kadro üretildi ve yeni kadro ile sorun çözülmüş bir şekilde tarafımıza tekrar gönderildi. Firma ilgili ancak kadro üretiminde bu sorunu atlamışlar ve kalite kontrol aşamasında da gözden kaçmış anlaşılan. Bu bisikleti alacaklar için tavsiyem online alınacaksa bisikletçide montaj esnasında kontrol ettirmeleri. Zira yeni kadro üretiminden önce stoğa girmiş bir ürün olabilir.

Merhabalar, Hepsiburada'da Corelli Boalva RC 100 modelini gördüm, satıcının boolva yerine boalva yazmamış olması beni endişelendiriyor. Aramızada CR 100 kullanıcısı var ise deneyimlerini bana aktarabilirse çok müteüşekkir olurum.

Merhabalar, Hepsiburada'da Corelli Boalva RC 100 modelini gördüm, satıcının boolva yerine boalva yazmamış olması beni endişelendiriyor. Aramızada CR 100 kullanıcısı var ise deneyimlerini bana aktarabilirse çok müteüşekkir olurum.
Doğrusu Boolva değil mi zaten:) ben kullanıyorum çakma mı yoksa benimki:):)

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus

kr200 kullandım, aralarında çok fark olacağını düşünmüyorum sürüş olarak. Kullanılan setler de aynı. Hatta şöyle birşey oldu. Fabrika hatasından dolayı boya sorunu olan kr200 kadrosunu gönderdik, bize geri boolva rc100 boyalı olarak geldi. Yaklaşık 5000 km severek sorunsuz kullandım.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Geri