267539 dosyayı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Corelli Snoop 3.4 Mtb 29 jant bisiklet ile aranıza katıldım. Bisikleti resimde de biraz anlaşıldığı üzere ikinci el aldım. Arka fren tutmuyor, arka fren sıkınca asfaltta iz bırakıyor. Ön fren işimi görüyor ama o da çok güçlü diyemem. Bunları bilmeme rağmen 1150 TL'ye aldım. İyi mi ettim kötü mü ettim ilerde bunu zaman gösterecek.
Vites geçişlerinde biraz sorun var gibi. Emin değilim. Dün ilk sürüşümde biraz hız almak için ayakta sürüyordum ki bi anda kendi kendine vites attı, ayağım pedaldan kaydı. Az daha düşüyordum. 😄
Bu arada işe bisikletle gittim, kameraların önüne bisikletimi kilitledim ama yine de seleyi söktüm. Bu sele mandalı çok hoşuma gitti benim. 😂
267540 dosyayı görüntüle
[/QUOT]
Abi pahalıya almışsın sıfırı zaten 1200 falan bakmadın mı sıfır fiyatına. Bu bisiklet en azından 1 yıllıktır ve corellinin kendi parçalarının eskimesi için yeterli bir süre. Sana kötü bir haber: Masraf yapman lazım.
Bi sorun olduğunda buraya yaz yardım edelim ancak hiç uzatmadan farz olarak değişmen gereken şeyler:
Vites kolları
Ruble
Fren pabuçlarına baradine al çok iyidir.
Vites fren ayarı yapmayı öğren çok fazla ihtiyacın olacak.
Vites kendi kendine atmamıştır zaten ayarı bozuktur.
Bize sormadan bir şey değiştirme bisikletçilerden kazık yersin.
Tabi hemen böyle heyecanını kırmayayım da yani değiştirmesen de olur kendi tercihin. Ben aynı modeli 3 yıldır kullanıyorum neredeyse ve tanıyorum artık bisikleti. Bu bisikleti sevdiyseniz ve devam etmek istiyorsanız değişikliklere gitmek şart yoksa çekilmiyor ilk haliyle. Yani bir de ikinci el almışsınız ilk kullanıcısı umarım küçük çocuk değildir arka lastiği eritmiş. Umarım merdiven inip kaldırım atlayıp ön kaldırmamıştır.