Scudo Sports

Corratec Shape ca tur 2010

coda

Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar . forumun corratec bölümünü biraz araştırdım ama bulamadım. eğer gözümden kaçırdıysam affola. konu kirliliği yapmış olmak istemem. Corratec Shape ca tur 2010 hakkında neler düşünüyosunuz fikirleriniz neler merak ediyorum. uzun yolculuklara çıkabilecek bir bisikletmidir ? uzun seneler kullanabilirmiyim ?? gibi bir çok sorum var. fikirleriniz bu yüzden önemli. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

(link)

KADRO : CA+ Carbon Alloy Composite Technology

ARKA AKTARICI : Shimano Ultegra

VİTES KOLLARI : Shimano Ultegra, Flat handlebar

ORTA GÖBEK : Shimano 675, 172.5, 50-34

FREN ÖN / ARKA : Shimano 431 V-Brake

FREN KOLLARI : Shimano XT

GİDON : zzyzx 003E, 580

BOYUN : zzyzx D345A 31.8, 7°

SELE : corratec 2902

LASTİK : corratec Easy Run 42

DİGER : 44-48-52-56, 9.0kg

Scudo
@felis911

Neden olmasın ki!

Özel şartlar nelerdir?

Kadrosu ve ekipman gayet uygun

bu bisiklet daha çok performans amaçlı flatbar bir yol bisiklet bencede tura gelmez..

• Beğen
Tepkiler: felis911
@sonEr´´

Haklısınız tur için uygun bi bisiklet değil galiba. fiyatı 4000 - 4500 civarı.

Benim son günlerde dönüp dönüp baktığım bir bisiklet.
Sitesinde cross başlığı altında fitness- speedtrekking sınıfında olduğu görülüyor. Tur için vites oranları yokuşta zorlar. Birde karbon bisiklete eşya yüklemeyi herkezin gönlü el vermeyebilir.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
ben ce dişli oranları uzun turlarda yorucu olur sizin kondisyon durumunuzu bilmiyorum ama ben 28-28 dişli oranında bile bazen bisikletten inip bisikleti taşıyorum :)

Sedona 321 yada trek fx serisinden bir bisiklet bakın derim...

@coda

Ben de o yüzden soruyorum: Tur bisikleti olması için özel şartlar nelerdir?

Gerek Corratec Shape CA ,gerekse Sedona 321'in açıları ,ön ve arka tekerleklerin kadroya yakınlığı hem birbirine çok benziyor,hem de yol bisikletlerine.
Bence bu bisikletler şehiriçi veya şehirlerarası düz yollar için oldukça atak,hızlı ve günübirlik uzun mesafe kullanımlar için ideal bisikletler.
Not:Turlarda kullanmak için arka bagaj takmak lazım. 321'de arka çatal üst kısmındaki klasik arka bagaj takma delikleri yok.Yukarıdaki fotograftan tam anlaşılmıyor ancak bu Corratec Shape CA'da da yok gibi gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
tur bisikleti yük taşımaya elverişli olmalıdır. çok uzun turlara çıkanlar çelik gövdelileri bile tercih ediyorlar bu yüzden. gövde uzun olmalıdır yol tutuşu açısından, yormaması açısından ve arkaya yüklenen bagajın ayağa süreli değmemesi açısından ağırlık merkezi düzgün olmalıdır. suluk yeri fazla olursa güzel olur. benim tur bisikletinde tercihinm eğik gidondur (drop-bar). tutuş çeşitliliği ve gidon ucu vites değiştiricileri (barend shifters) tercihi sağlaması için onun pratikliğini de ancak kullananbilir. ön maşa güçlü olmalı ve bağaj bağlamaya müsait olursa ala. neyse aslında anlatmakla bitmez şimdilik aklıma gelenler bunlar. şuara bir surly long haul trucker topluyorum bitince fırsat olursa paylaşırım.

@sonEr´´

trek fx yük taşımak için uygun kadroya sahipmidir peki ?

@coda

29'er lerin 29'' tekerli bisiklet olduğunu biliyorsunuz sanırım doğal olarak ciddi bir yedek parça sıkıntısının da olabileceğini unutmayın, kaldı ki 28'' lerde bile oldukça fazla yedek parça sıkıntısı var.

@felis911

anlıyorum. peki tur için işte budur diyebileceğimiz bi modeli varmı corratecin ?

CORRATEC 2009 SHAPE ST GENT ŞEHİR TUR BİSİKLETİ olabilir x vert cross olabilir yada x vert cross base olabilir. artıları ve eksileri tartışılır. ben amortisörlü maşa kullanmam ama sadece shape pro düz maşa, onun da gövde çok bi hız performans açısına sahip. tur bisikleti için çok önem verdiğim iki unsur uzun arka maşa ve düşük aynakol göbeği ( long chainstay, low bottom bracket olurda yabancı sitelerde araştırırsanız diye) uzun şasi ve yere yakınlık açısından

• Beğen
Tepkiler: coda
bir zaman hayalini kurduğum kurduğum bisikletti daha sonra revlutiona karar verdim

Geri