Scudo Sports

Corratec Super Box Team 2007 Kadro Ağırlığı?

cazgır

Forum Demirbaşı
Tepki
79
Merhaba. Ben sanırım bu bisiklete çok taktım:) Donanımları tam benim kafamda kurduğum gibi kadrosuna gelince aklım duruyo:) Ama bu bisikleti sorduğum hemen hemen herkes ağır diyo. Acaba kadro ağırlığını bulabilir misiniz? Ve bu bisiklet hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada bisiklet 10,5kg Şimdiden herkese teşekkürler..

Scudo
Super "Bow" olacak sanırım :)

Kadro ağırlığını Delta'dan Ulaş Bey 1150-1600 gram olarak belirtmiş. Corratec'in en hafif alüminyum kadrosu.

1150-1600 arasında nerede peki derseniz, onu kadronuzun boyu ve kadro modelinizin özellikleri belirler.

Ağırlık genel olarak super bow'larda zaten çok hafif, toplam ağırlığın 10,5 olduğunu söylüyorsunuz, bence kadronun ağırlığı değil toplam ağırlık dikkate alınmalı. Sonuçta bisikletin tamamıdır üstündeyken taşıyacağınız, sadece kadrosu değil.

Saygılar,

• Beğen
Tepkiler: Alican
Bisiklette en değişmeyecek 2 parça kadro ve maşadır. Bu nedenle kadronun ağırlığı kesinlikle önemli! ;).
Diğer yandan 1150-1600 çoook büyük bir aralık. Bu kadroların birinin 10,5 inç diğerinin de 30,5" olması lazım :). Bu nedenle muhtemelen bu aralık dahilinde farklı materyaller vardır. Aynı alaşımdan üretildiklerine inanmak çok güç.

Tunca, sen en iyisi Corratec'e bir mail at ve kadronun ağırlığını sor. Çünkü ağırlığını ancak onlar bilebilir. Tabi tartan birisi de bilebilir, ancak kimsenin söküp de sadece kadroyu tarttığını sanmıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: cazgır
Evet sanırım bi tek o kalıyor:) bu kadroları çok kötüledi bende o yüzden belki bunu almıyabilirim çok ağır dediler çünkü. Ama kadroya baktığınızda insanın içi eriyo:)

• Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir
Bence BOW kadrolar harika ve yeterince hafif. WORLDCUP modelinden almak isterdim.

Bisiklet gerçekten 10.5 kg ise (pedallar vs dahil) son derece tatmin edici bir ağırlık oluğunu söyleyebilirim.

@erkuty

Genelde Corratec firmasının verdiği kadro ağırlıkları doğru oluyor, Deltadan Ulaş ile Corratec Revulotion kadrosunu söküp tartmıştık sitedeki ağırlık ile aynıydı bu açıdan Corratec i dürüstüğü nedeniyle takdir etmek gerekiyor...

Biraz eski bir konu ama bilgimi yazayım istedim. Superbow kadro 2000 gr 'a yakın olan bir kadro. Zaten 2008 kataloğunda 1950 gr olarak belirtilmiş.

Klasik kadrolarda bir tane üst boru varken, geometrisinden dolayı superbow kadrolarda iki tane üst boru var. ağırlığın bir sebebi bu olmalı. Üretilen en hafif Superbow olan, titanyum modeli bile 1700 gr civarında. Dolayısıyla superbow'un hafif bir kadro olmadığını belirtebilirim :)

Superbow Team WC modelinin ağırlığı 1950 gr civarı. Fakat sele borusu kullanılmadığını da hatırlatmak gerek ;)

Geri