Scudo Sports

Cyclocross Kadro

Tunafish

Daimi Üye
Tepki
345
Bisiklet
Scott
Selamlar arkadaşlar;

Uzun zamandır cyclocross bisiklet alma fikri üzerinde gidip gelmeler yaşıyorum. Bir o bisiklete sulanıyorum bir bu bisiklete sulanıyorum, sonra vazgeçiyorum, sonra tekrar alayım diyorum falan derken yaklaşık 5-6 aydır hala cyclocross almayı planlayan ama bir türlü de al(a)mayan adam olarak tarihe geçme planlarım da mevcut.

Herneyse....

Bir adet full susp (scott spark) bir adet de yol (orbea avant) bisikletim var, ikisi de çok şükür işlerimi fazlasıyla görüyor. Yakın zamanda bir mtb maratonuna katılma hevesi hasıl oldu bende ve 3 gün dolu 1 gün boş şeklinde düzenli antremanlarımı yapıyorum, ki bu genelde yokuş antremanları oluyor. Antremanlarımın çoğu haliyle dağlarda tepelerde ve tırmanışlarda geçiyor. Bu sebeple artık bu cyclocross işine kesin karar vermeliyim diye yine sitelerde gezerken bisiklet.com da mosso monza nın kadrosunu buldum.
ahanda burda;
(link)

fiyat iyi 460 lira civarında.

elimde eski tur bisikletimden kalma jant seti ıvır zıvır var bunları da değerlendirebilme imkanım var o da iyi.

ama gel gelelim kafamdaki sorulara;

1- Hidrolik sti fren sistemleri çok pahalı olduğu için mekanik kullanmak en mantıklısı görünüyor şu an, 150-200 tl ye bir tektro veya shimano mekanik fren alıp geçeyim mi? yoksa bu alete bu fiyata değer mi?
(link)
Dağ bisikletimin üzerinde MT7 var ve maguradan çok çok çok memnunum ama bu sistem hakkında çok fazla bir bilgim yok.

2-Vites sistemini 105 düşünüyorum, (2x11) dişli oranlarında nelere dikkat etmeliyim?

3- 3 senedir yol bisikleti de kullanmama rağmen drop barların alt kısımlarından tutarak aerodinamik sürüşler yapmayı hala çözebilmiş değilim. Acaba direk flat mtb tarzında bir gidon hem fren masrafını azaltıp hem de bu drop bar derdinden kurtulsammı?

4- Bu cyclocross da tubeless kullanılıyor mu?

Şimdiden çok teşekkürler....

Cevap veren herkese serdar ortaçtan kafamda deli sorular armağanım olsun.

Scudo
Bu yılki Mosso Monzaları incelediniz mi? Cyclocross hakkında bilgim yok pek ama mağazada gördüğümde Monza'yı çok beğenmiştim.

Mosso Monzayı tüm bisiklet olarak almaktan ziyade, hazır kadrosunu bulmuşken keyfime göre toplamak istiyorum ama yeterince bilgiye sahip değilim.

Geri